Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melołinka

szukam dobrej książki

Polecane posty

Gość melołinka

moze ktos z was doradzi dobra książke biograficzna.

Gość fdgfgf
polecam kamasutre

Gość melołinka

Gość melołinka
nikt tu nie czyta ksiazek??????????????????????

Mogą być autobiografie? (niektóre z nich to biografie) Pustynny dyktator Pocałunek Saddama Kwiat pustyni Córka bajarza Ukradziona twarz Broniłam ofiar. Pamiętnik z Iranu. Królowa Noor: Autobiografia Mój pan i władca Okaleczona Oszpecona Rozdarty czarczaf. Moje życie w Arabii Saudyjskiej Sabatina Spalona żywcem Taniec w ruinach. Przejmujący dziennik młodej Czeczenki. Uwięziona w Teherania W imię honoru Zmuszona do milczenia: byłam żoną wojownika dżihadu Trzy filiżanki herbaty

Gość melołinka
dzięki wielkie :)

Gość melołinka
a coś o księżnej Dianie

Nie czytałam nic o Dianie:( Ale o Saddamie Hussajnie owszem:D hihihi

Gość melołinka
napewno tez przeczytam, ostatnio ogladalam film o Hitlerze i mam chęc na książke o nim :D:D

Haadia o Białej Masajce zapomniałaś ale to co podałaś to wszystkie przeczytałaś czy to są rekomendowane przez Świat Książki pokrewne tematy ?

Haadia ja też lubię ten klimat ale ostatnio dla odejścia od kultury arabskiej jeżeli względem kobiet to jest kultura przeczytałam Dom Kalifa może też ci się spodobać

Biała Masajka - czytałam, nie podałam, bo autorka opisała tam tylko część swojego życia, kilka lat. Następne części to: żegnaj Afryko i Moja afrykańska miłość. Czytałam wszystkie :)

Gość milvaser
co finowie mają w głowie paryż na widelcu

Haadia kupujesz czy wypożyczasz ? w Rossmannie są często chociaż ostatnio mniej te damskie czytadła po 9,90 więc zawsze sobie coś w czasie zakupów wrzucę

Dzięki, przeczytam napewno. Dziś skończyłam czytać Trzy filiżanki herbaty (o mężczyźnie, który buduje szkoły w Pakistanie). Wczoraj czytałam też kolejną książkę Waris Dirie z 2012 roku - Czarna kobieta, biały kraj.

byłam teraz na urlopie i poznana tam dziewczyna dała mi książkę Solar średnia ale zmęczyłam bo bałam się że będzie ze mną chciała dyskutować na jej temat :)

Sporo wypozyczam, jak trafię coś w promocji to kupuję, dostaję też od znajomych w prezencie na urodziny lub imieniny. Tak powoli, powiększam swoją bibliotekę. U mnie otworzyli Rossmann, w którym jest caaała ściana książek:) ale ostatnio te w serii 9,90 same nieciekawe. A jak to jest u Ciebie?

Czarna kobieta, biały kraj. - widzisz i ja skorzystam lubię ją jako kobietę i jej niesamowite życie wiesz że miała nawet incydent z Polską mieszkała w Gdańsku

ostatnio wiele biografii od Danuty po Lisa i Manna a więc tych tanich jak ja to mówię na jeden dzień jest mniej a jeszcze jakiś czas temu nie wiedziałam którą brać, ja kupuję ale większość i tak ktoś pożyczy i mi nigdy nie oddają

Wiem, że mieszkała w Gdańsku :) W tej książce jest nawet rozdział poświęcony Polsce. Wypożyczyłam ją w małej bibliotece. Czytam opis Domu Kalifa na lubimyczytac.pl, brzmi interesująco :)

Gość biografia to np
james dean. szybkie zycie

Też skaczę od tematu do tematu (ostatnio 3 tomy Byłem księdzem), ale zawsze wracam do na łono Afryki, Bliskiego Wschodu, Islamu, problemów kobiet;)

Ostatnimi książkami, które zakupiłam to Perskie dziewczyny - Nahid Rachlin (bardzo ciekawa, momentami wzruszająca. Taka jakie lubie, o życiu, codziennych problemach, itp.), serię Gerard'a de Villiers'a (Bagdad-Express, Dżihad - Islamski atak na Amerykę). Dostałam też od faceta Burkę miłości.

Nie, nie czytałam. A Ty? Fajna? Autorka zadała pytanie - nikt nie odpowiadał (mało kto z Was czyta książki), więc podzieliłam się z nią ksiązkami, które czytam ja. Czemu Ty jej nic nie poleciłaś? Zważając na Twój poziom wypowiedzi zapewne książki i takie zjawisk jak czytanie są Ci obce.

Wiesz co ja jak się tak naczytałam jak to one cudowne mają życie w tej Arabii i Afryce to aż ciarki po plecach chodzą i wierzyć się nie chce ale i tak bardziej akceptuję Afrykę ponieważ tam większość dzieje się z biedy a u Arabusków z ich chorego przekonania o wyższości nad kobietami