Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rlmfglfmlmgdzsmga

ile mierzyły wasze 10 miesieczne dzieci?

Polecane posty

Gość rlmfglfmlmgdzsmga

moja ma 10 miesiecy i 3 tyg i ma 69 cm i lekarka kazala zrobic badania tarczycy bo niby mała:(

Gość Gkt
No moze taka jej uroda no ale faktycznie mała

Gość ale wiesz.....................
kazde dziecko ma inny wzrost- np moj urodził sie to miał 60cm , teraz ma roczek i mierzy 90cm, moim zdaniem nie ma co porównywac bo jesli jeden maluch rodzi sie 50cm a inny 62 to i tak czy siak bedzie roznica

Moj synek nosil w tym wieku rozmiar ubranek 80. A ile mierzyla Twoja coreczka jak sie urodzila? bo w sumie to jest wazne jak rosnie.

Gość moja ma 5 miesięcy i 70 cm
wzrostu

Gość rlmfglfmlmgdzsmga
54cm

to chyba faktycznie coś jest nie tak, bo przecież urodziła się z normalnym wzrostem warto poradzić się endokrynologa

Gość rlmfglfmlmgdzsmga
lakarka kazala zrobic badania tarczycy

Gość ale wiesz.....................
moim zdaniem pediatrze cos w siatkach centylowych sie nie zgadza skoro chce robic badania ale nie martw sie na zapas , widzisz ludzie są rózni co do wzrostu -bobasy tez ;p

Ale rownie dobrze moze to byc sprawa genow, jezeli rodzice sa niscy to dziecko tez wysokie nie bedzie. Moj synek ma duza glowke i podejrzewali u niego wodoglowie, a tak naprawde to taka glowe odziedziczyl (podobno) po pradziadku :)

no od tarczycy jest endokrynolog dlatego tak napisałam;) to faktycznie zrób małej badania choćby dla świętego spokoju

mojej siostry synek mial podobnie.rosl do ok 2 lat pozniej przestal.i okazalo sie ze ma niedoczynnosc tarczycy i musi brac jod i jeszcze cos.

my z mężem niscy nie jesteśmy, bo ja mam 169 cm , mąż 191 cm, a synek, który ma 4 lata ma 106 cm więc chłopczyk bardzo przeciętnego wzrostu

Gość weźcie nie patrzcie
na rozmiary ubranek tylko zmierzcie dzieci miarką jeżeli dziecko w tym wieku nie chodzi i jest mierzone jak niemowlę, po zgięciach, to zawsze będzie miało więcej cm niż rówieśnik, który stoi moja córka miała 8 miesięcy i mierzona po zgięciach miała 80 cm, a jak stanęła i w wieku 10 miesięcy była zmierzona na stojąco, to miała tylko 74 cm a zawsze górowala nad rówieśnikami dzisiaj ma 20 lat i 180 cm...