Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soczka

czy wszystkim daja kredyr hipoteczny?

Polecane posty

Gość soczka
jestem po krótkiej wycieczce po bankach, jak na razie najlepiej wygląda to w aliorze, troche gorzej w pko bp, wszędzie nie ma problemu że nie mamy wkładu własnego. Problem zaczął się dopiero w credi agricole, tam życzą sobie 10% wkładu własnego i basta

Hej:) Kredytu na siebie byś pewnie nie dostała - musisz mieć działalność ponad rok. My z mężem chcieliśmy wziąć ale właśnie za krótko miał swoją działalność. Musisz mieć SOLIDNE zabezpieczenie. My wzięliśmy w Banku Spółdzielczym i szczerze go polecam - najmniej problemów, najlepsze warunki. Tylko musisz mieć tam konto - najlepiej dłuższy czas.

Bez zabezpieczeń bank nie udzieli kredytu na tak dużą kwaotę. A jeśli już to coś za coś np. wyższe raty, wyższy procent czy brak możliwosci wczesniejszej wpłaty. ZABEZPIECZENIE d;a banku musi być.

Gość soczka
no własnie nie, z tego co się już zdązyłam zorientować to większość banków daje kreydt bez wkładu własnego tylko wtedy dodatkowo dochodzą dodatkowe opłaty związane z zabezpieczeniem niskiego wkładu. A wypytałam o wszystko i o mozliwość wcześniejszej spłaty i o procent i o raty:) Ambasadorka jak dawno braliście kredyt?

Gość sdxvx
przecież zabezpieczeniem jest nabywana nieruchomość więc o co wam chodzi z tym zabezpieczeniem. Kupuje przezcież mieszkanie to ono stanowi zabezpieczenie :O

My braliśmy kredyt w marcu tego roku. Wszystko zależy od tego co kupujecie, jak duże, ile trzeba w nie włożyć itp. Naszym zabezpieczeniem jest budowany dom plus wkład własny w wysokości 25% pożyczanej kwoty. CZasem wkład własny jest potrzebny by bank zobaczył,że ma się też swoje środki. A to przecież na plus dla kredytobiorcy. Poza tym jeśli jest wkład własny to warunki kredytu są bardzo dogodne. Bez wkładu np. jeśli zabezpieczasz sie samą nieruchomoscią to warunki nie są już tak korzystne. Bank nie ma pewności,że transakcja zakupu domu/mieszkania dojdzie do skutku bądz czy po jego kupieniu nie rozmyślisz się i nie rozwiązesz umowy (jest taka możliwość). Nie wiem czy jasno to wytłumaczyłam ale tak nam mówili w bankach. Suma sumarum: wkład własny jest mile widziany - wtedy łatwiej dają kredyt. Jeszcze pewnie zalezy od banku i kwoty.

sdxvx Biorąc kredyt mieszkanie jeszcze nie jest TWOJE. Kupujesz je za pożyczone od banku pieniądze. A jak wiadomo po podpisaniu umowy zakupu jest chyba 14 dni w których można odstąpić od umowy. Także wkład własny jest właśnie zabezpieczeniem.

Gość bo to ja to ja
Jak nie masz pita to i nie masz po co isc do banku gadac o kredyt .A jak juz bedziesz miala pita i jak nie dostaniesz.Na ryczalcie 3 % (tak jak ja mialam) to dochod nie moze przekraczac 40tys rocznie (bo na wat wala).Jak masz pisany dochod z ryczaltu taki ze podatku placisz malo to ci wylicza po oplacie zusu i tych innych stalych oplatach ok 600 zl.I rzaden bank ale to rzaden nie da kredytu na hipoteke z ryczaltu wiem bo sama chcialam.Moj maz tez prowadzi dzialalnosc ale jest na Karcie podatnowej i tam wogle inny przelicznik jest on po odliczeniu stalych kosztow i tak ma dochodu ponad 6 tys.Tylko oplata karty to duzy koszt a jak wezmiesz kredyt hipoteczny z dzialalnosci z karty podatkowej to musisz ja placic przynajmniej jeszcze 4 lata

Gość bo to ja to ja
żaden kurwa mialo byc

Gość bo to ja to ja
I tak w bankach ktorych bylam pytac o kredyt (dzialalnosc prowadzilam wtedy 3 lata) PKO - jak tylko wspomnialam ze ryczalt odrazu podziekowali Getin Bank -przeliczyl moj dochod i wyszedl za maly ale chociaz chcieli gadac Alior tez jak powiedzialam ze ryczalt to nie byl zainteresowany Euro bank- tam to juz zalamka takie kryteria zeby dostac kredyt Jak masz dzialalnosc na ryczalcie i dostalas dofinansowanie,placisz maly zus to nawet nie idz po kredyt nie dadza tylko dlatego ze ludzie biora dofinansowania trzytmaja dziallnosc rok i zamykaja. Ryczalt jest dobry bo malo podatku sie placi ale ma tez wady nie dostaniesz żadnego kredytu.

Gość bo to ja to ja
jaki placisz miesieczny podatek?

Gość soczka
ja się dziś dowiedziałam troszkę innych rzeczy, a zaznaczałam w banku od razu że kredyt jest spory, wkładu żadnego a działalnośc jest na ryczałcie 5,5%. Zarówno w aliorze jak i w pko bp kontynuowali ze mną dyskusję na temat kredytu. w pko od razu wyliczyli mi zdolność, do aliora natomiast mam ewidencje dostarczyć. Tak więc od czau gdy Wy brałyście kredyty troszkę się zmieniło, co mnie bardzo cieszy:)

Gość soczka
a bo nie dopisałam że ja i moja działalnośc nie będzie brana pod uwagę, kredyt wezmie najprawdopodobnie sam narzeczony, no chyba że uda sie mnie pod coś podczepić, ale jeśli moja osoba (która jakby nie patrzeć nie wykazuje żadnych dochodów aktualnie) będzie zaniżała jego zdolność to nie będe współbiorcą kredytu

soczka Ale oni zawsze tak robią - nam we wszystkich bankach wyliczali, podliczali, cieszyli a jak przyszło już do brania kredytu to TYLKO spółdzielczy go nam udzielił. A to nie pasowało,że mąż krótko prowadzi działalność a to to a tamto. BANKI zawsze cieszą. Dlatego trzeba podchodzić do tego z dystansem. Ja się cieszyłam jak głupia a potem strasznie załamana byłam. Ale się udało:) Nie mniej jednak życzę by wam dali ten kredyt bo nie ma to jak własne mieszkanie:) POWODZENIA!