Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pater

Skutki tabletek

Polecane posty

Pewnie większość z was bierze tabletki tylko w celu zabezpieczania się a ja piszę w trochę innej sprawie. W moim przypadku chodzi głownie tylko o regulacje cyklu który waha mi się od 25 do 37 dni, jest to sporo. Jakie skutki wywołały u was tabletki? Słyszałam o przypadkach tycia, wymiotów przez kilka pierwszych tygodni czy też rosnących piersi. Zawsze tak jest? Ja chciałabym od tego uciec:D Tak więc moje drogie czekam na wasze opinie:)

Gość umami
Poczytaj sobie ulotki tabletek i tam są możliwe skutki uboczne. PO TABLETKACH SIĘ nie TYJE - może się jedynie woda w organizmie zatrzymywać, ale nie ma to żadnego związku z tłuszczem. Poza tym są tabletki, które takich skutków nie powodują, np. Yasmin. Każda kobieta jest inna i inaczej reaguje na antykoncepcje hormonalną, dodatkowo poszczególne rodzaje tabletek zawierają różne dawki hormonów. Nie wiesz jakie tabletki przepisze Ci Twój lekarz, więc uważam, że żadna z odpowiedzi jakie udzielą Ci tu kafeterianki nie pozwoli Ci przewidzieć jak będzie u Ciebie. Szkoda czytać i się sugerować.

Gość umami
Poza tym - TABLETKI NIE REGULUJĄ CYKLU. Biorąc tabletki antykoncepcyjne masz sztuczny "cykl" - bez owulacji, a krwawienie z odstawienia nie ma nic wspólnego z menstruacją. Przestaniesz brać tabletki i wszystko może być tak samo jak przed rozpoczęciem brania.