Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZANIEPOKOJONA MŁODA

Suknia śwadkowej

Polecane posty

Gość mam podobny problem
Tylko ten problem jest z drugiej strony. Zostalam poproszona na swiadkowa i pomimo ze wymyslalam rozne powody zeby sie wykrecic, oprocz powiedzenia NIE prosto w twarz przyszlej pannie mlodej, nic nie docieralo. Slub ma byc bardzo wystawny i drogi, a wizja panny mlodej przechodzi ludzkie pojecie. Oprocz mnie maja byc jeszcze dwie swiadkowe w roznym wieku i roznych gabarytach. Ja sama nie mam figury modelki i moge nosic kazdy kolor ale juz nie kazdy kroj sukienki. Panna mloda chce nas ubrac jak kretynki o kolorach nie wspomne. Ja rozumiem ze ona ma wizje i ja nawet nie oponowalam na to ale okazalo sie ze ja mam spedzic w tej cholernej kiecce cale wesele.... No ludzi kochani, moge z siebie robic idiotke przez godzine i pozniej myslalam, ze sie przebiore a tu nie, bo bedzie afront olbrzymi dla calej rodziny. Owszem to jest moja kolezanka ale nie przyjaciolka, myslalam, ze rano pojde do fryzjera, wczesniej kupie sobie ladna kiecke i z mezem pojedziemy na slub. A tu sie okazuje ze mam robic za malpe w cyrku bo panna mloda gustu nie ma, albo ma wizje ze slubu Disneya... Na spotkaniu organizacyjnym razem z innymi swiadkowymi przekonalysmy ja ze same zaplacimy za sukienki i ustalilysmy ze moga miec rozne fasony, tylko kolor, material i dlugosc bedzie ta sama. Szanowna panna mloda sie zgodzila (bo ona w sumie jest dobra dziewczyna, jak za maz nie wychodzi :)), jednak ostatnio chyba doszlo do niej ze chcemy jej wizje pieknego slubu zniszczyc i wyglada na to ze znowu bedzie robila afere o sukienki. Slub za pare miesiecy a mnie juz bokiem wychodzi ten kretynizm, bo panna mloda nie ma 18 lat a 35... Z milej i sympatycznej kolezanki, zrobil sie maly terrorysta, ktory w opinii innych swiadkowych na sile chce oszpecic swoje druhny.... mam w nosie takie sluby i wesela, do tego dojdzie wieczor panienski a w zasadzie jeden wieczor w nocnym klubie dla szerszej grupy kolezanek, zeby podziwialy jej diamentowy pierscionek a pozniej weekend za granica ze scisla grupka, oczywiscie za wszystko placa swiadkowe. Slub za kilka miesiecy a juz wszyscy maja dosc! I moze ta przyszla panna mloda ktora taka jest nieszczesliwa z sukienki swojej swiadkowej popatrzy inaczej na to zagadnienie.

Gość senioritkaa
autorko Ty tak na poważnie? każdy wyraża swoje zdanie, a ty to odbierasz jako atak, bo różni się od Twojego.... to jest mój ślub i nie wyobrażam sobie aby ktoś miał go zepsuć. Jestem plastykiem i zwracam uwagę na dobór kolorów to nie zanudzaj, jak to Toj to przecież nikt tu nie ma prawa si wtrącac.... wybrąłas osbie świadokową, żeby pasowała do Twojej sukienki i dlatego, że miała jak piszesz ładną buzie i brat ją zaakceptował....proszę cię.....mi się zdawalo, że w tym dniu zwykle prosi się blsiką osobę, siostrę, przyjaciołkę...pewnie wzięłaś ją bo pasuje do wizji i chcesz dyrygować - nie tedy droga... po 3 wydawalo mi się, ze świadkowie towarzyszą parze w kościele/urzędzie, a na imprezie ich zadaniem jest też rozkręcić towarzystwo po 4 - współczucia dla męża - czuję apodyktyczność....

prowo, nie prowo, to są sytuacje, które się zdarzają. Pannom młodym czasem tak odbija, że masakra. A po ślubie wiecznie twierdzą, że nie warto było tyle planowania i dopinania każdego szczegółu, bo i tak nikt nie zwrócił na to uwagi. Taka prawda.

Gość senioritkaa
aa konkluzją miało byc, że wydaje mi się, że wzięłaś kogoś z prZypadku i dopasowałaś..., może jakbys miała za swiadkową przyjaciółkę, razem obgadałybyście Twoje plany to się dostosowała by do twoich propozycji... a i co to za kiecka za 99 zł.? chyba nic co by się nadawało na taką okazję tyle nie kosztuje...

Gość num lock 888888
w dobrym tonie i zgodnie z zasadami dobrego wychowania-jeśli jednym ze swiadków jest kobieta-powinna wygladać skromnie i zklasą , tak aby swoim widokiem nie przycmiewać panny młodej, nie rzucac sie w oczy, i nie wyglądac wyzywająco czy wulgarnie-ja nie wyobrazam sobie bycia swiadkowa bez wczesniejszej konsultacji na temat stroju z panna młoda-sama miałam 2 panów za świadków, maż miał jasny garnitur i oni postanowili,że tez włozą jasne, aby się nie wyrózniać

Gość num lock 888888
niekoniecznie-gdyby panna młoda szła do slubu w czerwonej sukni-to wisniowa sukienka swaiskowej-jak najbardziej-ale jesli jest to slub koscielny, w ciepłej porze roku-wiocha

nie wiem skąd wy bierzecie takie teorie. Na ostatnim weselu, na którym byłam, jakieś 3 tygodnie temu, panna młoda miała białą suknię, czerwoną różę we włosach, a świadkowa intensywnie turkusową kieckę i jakoś ani nikogo to nie raziło, ani się nie rzucało w oczy.

Gość num lock 888888
bo to pewnie było na wsi ja tez byłam pare tygodni temu swiadkowa miała granatowa kiecvke i mega koka-kota na głowie

Gość num lock 888888
nieważne-wieś czy miasto-wszedzie mozna spotkac osoby bez wyczucia smaku...

Gość num lock 888888
nieważne-wieś czy miasto-wszedzie mozna spotkac osoby bez wyczucia smaku...