Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamannnamkka

jak ubrać 3 miesięcznego chłopca na chrzest jesienią. podpowiedźcie:)

Polecane posty

Gość mamamamannnamkka

bardzo pomocne będą linki do ubranek. będę bardzo wdzięczna za pomysły. nie chcę go ubrać w sztywny garnitur i kaszkiet:/

Gość ltlcjmoe,ro,
kup ubranko robione na drutach bądź szydełku ewentualnie komplet z weluru. Linków nie mam. Osobiście jestem za tradycyjną bielą na chrzcie i też nie za bardzo podobają mi się garniturki.

Gość mnbvfdy
Na biało i warstwowo. Sprawdza się welur, polar na wierzch, jesli trzeba.

Gość kafemamusia
mój miał 4 miesiące jak chrzciłam w listopadzie ubrałam mu sztruksowy garniturek wcale nie był sztywny! ubrał mu body dł rękaw, rajtuzki, na to koszula kamizelka i marynarka plus spodnie buciki był w komplecie kaszkiet ale ubrałam zwykła czapeczkę, niby było ciepło a w kościele chłodno, w domu ściągłam rajtuzki i marynarkę z kamizelką, był w koszuli i spodniach wyglądał cudnie i wcale nie było nie wygodnie ;)

Gość mamamamannnamkka
welury,wełna itp odpada, bo jest atopowcem. musi być coś delikatnego,bawełnianego

Gość może takie
a jak będzie późną jesienią to jakiś kombinezonik lub kurteczka na to

Garniturek jak najbardziej :) Ja przynajmniej mojego synka w takim stroju będę chrzciła :) a nie jest to wcale sztywne, są to materiały dostosowane do dzieci, widziałam na allegro takie, ale również miałam okazję w sklepie sobie dotknąć materiału :)

Gość garniturki są paskudne
Wykaż się wyobraźnią.

Gość mnbrfgbn
ściągłam OMG...!

Gość sciaglam to gwara
mowi sie tak potocznie w wielu regionach naszego kraju, jest to niepoprawne ortograficznie, ale tam akurat nikogo do nie dziwi. wiadomo, ze w urzedowym pismie sie tak nie napisze, ale mieszkancy owych regionow tak mowia. nie rob sensacji - nie mam altu, pisze bez pl znakow:D

Gość sciaglam to gwara
to* nie dziwi

Synek miał komplecik o nazwie Maksio do chrztu składający się z niebieskich spodni, do tego biała koszulka i biała marynarka, oraz czapka. Wszystko kupiłam w pracowni Izabell http://izabell.eu/ , a zdecydowałam się na te, a nie inne ubrania, bo mnie najbardziej przypadły do gustu (http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-garniturek-maksio-r-62-nowosc-i5685922782.html). Niestety, żeby kupować online u tego producenta trzeba mieć konto na allegro, przez co musiałam prosić koleżankę o dokonannie takie zakupu gdyż osobiście nie jestem allegrowiczką ;)