Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takczynie

SKOCZEK NA FUTRYNE-czy jest bezpieczny?

Polecane posty

Gość takczynie

Moj synek (5 miesiecy) dostal skoczek na futryne. Na opakowaniu jest,ze nadaje sie dla dzieci 4 miesiace+ pod warunkiem,ze dobrze trzymaja glowke. Tylko ja sie zastanawiam czy to jest bezpieczne..Zawiesilam to na futrynie i boje sie,ze jak maly bedzie sie w tym ruszal,to to sie odczepi i spadnie i mu prosto na glowke..Macie takie cos?

Gość takczynie
haaaaaaalllllooooooo

Gość pytankooooo
ja mam i jest to suuuuper,moj ma 6m-cy skonczone,glowke trzyma rewelacyjnie,jeszcze nie siedzi ale w tym jest tak gleboko w tym osadzony ze plecki,az po paszki sa b.dobrze podtrzymane. oczywiscie musisz tak go w tym usadowic zeby nie opieral ciezaru na swoich nozkach bo powykrzywia sobie.moj ma tak ze delikatnie od czasu do zcasu odepchnie sie nozkami od ziemi(ale nie stoi na nozkach). rewelacyjnie sobie w tym "wisi",podskakuje.b.dobrze to trzyma sie nad futryna i nie obawiam sie ze spadnie.z tym ze moja futryna b.odstaje.

Gość Mamajaga
kurcze mój za 2tyg konczy 5msc i sama zastanawiam sie nad tym:) ale nie za wczesnie dla takiego maluszzka? myslalam,ze dopiero jak skonczy 6msc to mozna

zalezy jak wyglada twoja futryna ;) moj mlody do roku czasu kochał swojego skoczka a korzystał z niego od ok 5 miesiaca z tym, ze ja go zawieszalam troszkę wyżej na początku, zeby nie stał na nozkach i mial taka bardziej bujaczke ;)

Właśnie szukam informacji od kiedy taki skoczek. Mam już kupiony ale to poczekam z miesiąc jeszcze tak jak Patisonek

Gość Ja poprosiłam, ale nie w taki
Wszytko zależy od kształtu i jakości futryny, bo urządzenie jak urządzenie, samo w sobie jest bezpieczne, ale czy futryna bezpieczna to już inna sprawa. Nie wiem co macie za futryny, ani kto wam je robił, ani na co przytwierdzał, ale jeśli są to tylko atrapy to mogą nie wytrzymać ciężaru dziecka. Sami powinniście je ocenić i odpowiedzieć sobie na to pytanie, bo na forach nie ma budowlanych wróżek.

Gość gość
polecam fajana sprawa ale tylko pod nadzorem i maks 15min jesli mluszek ma 4miesiace

Gość mama

Ja nie polecam...u nas sie zerwal...glowa do szycia.

Gość Mama Werki

Ostatni komentarz skutecznie mi odradził

Gość Urzytkownik

To może nie jeździć samochodami, bo kilka tysięcy ludzi ginie w wypadkach, nie latać samolotami bo są katastrofy, albo nie chodzić po schodach bo kolega spadł i złamał kręgosłup.

Z każdą rzeczą w życiu jest tak, że jest jakieś ryzyko, ale rzeczy dla dzieci są szczególnie sprawdzane. Nie wiemy dlaczego skoczek się zerwał, może był źle zamontowany, może futryna za słaba lub źle zamontowana, może paski uszkodzone itd.

Ja sprawdzałem skoczka w ten sposób, że po zamontowaniu go na futrynie sam ugiąłem go z dużą siłą, znacznie większą niż dziesięciokilogramowe dziecko. Sprawdzony w ten sposób i pod stałym nadzorem podczas zabawy uważam, że jest bezpieczny.