Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kruszyna2012

bóle głowy/migrena

Polecane posty

Gość Na szczescie mam
No oczy to zwierciadło wątroby,nawet jak sie cos z oczami dzieje to znak ,ze nalezy oczyscic wątrobe,wiec idziemy dalej sladami toksyn

Gość Na szczescie mam
Ok ,a jaka metoda chcesz sie oczyscic ,bo jest ich bardzo wiele

Gość Na szczescie mam
Myśle ze oczyszczanie organizmu Dr,Tombaka jest dosc dobra

Gość Na szczescie mam
Ok powodzenia zycze:)

Cześć choruje już 16 lat na migrenowe bóle głowy miałam 7 rezonansy EEG 5 razy oraz inne typu tomografia głowy,okulista rekord 26 razy Na początku w tamtych latach podawano mi polomigran który mnie usypiał a ataki nie przechodziły nie bede wymieniała ale brałam wszystko łacznie z awiomarin podawanym w szpitalu potem i 3 razy morfiną w kroplówce bo strasznie krzyczałam z bólu miałam 15 ataków w miesiącu. Chodziłam też do endokrynologa i faktycznie niektóre hormony spowodowały że liczba ataków zmniejszyła się np. dupfaston chyba tak to sie nazywało ? nie pamiętam Ale najważniejszy lek po którym atak przechodzi natychmiast w ciągu godziny 10 lat temu był to imigran wówczas bardzo drogi lek brałam połówkę i wystarczał. Potem brałam zoomig tez tryptan a teraz od 6 lat uzywam juz tylko relpax wystarcza pół tabletki i za 5 odzin druga połówka ponieważ jak biorę całą dostaję arytmie i zaczyna mi serce fiksować. Tryptany dla mnie to jedyny ratunek bez tego leku wrzeszczałabym z bólu a o pójściu do pracy czy prowadzeniu auta nie byłoby mowy. W naszym durnym kraju ta choroba uznawana jest za symulację a ból jest porównywalny z bólem porodowym jestem pewna tego co piszę ! przeszłam to i to:) Jesli jestes bo nie czytałam po badaniach i masz dobrego neurologa to bierz tryptany bo szkoda watroby na te wszystkie paracetamole ketonale,.........nic to nie da tak samo zasłanianie okien i szmata mokra na głowę to tak wspomaga /placebo/ Teraz mam tydzień pod znakiem migreny codziennie po pół relpax przyzwyczaiłam sie do tej choroby relpax 45 zł 2 tabletki więc nie najgorzej ale wkurza mnie ten kraj nie dbają o nas zupełnie Jak poszłam na komisje 5 lat temu Pani Doktor bardzo wyniosła powiedziała że jestem największa symulantka z najgrubszą teczką chorobowa jaką widziała spojrzałam na nią i powiedziałam jej że w życiu już nie pójdę do kobiety Lekarza uważam że nie nadają się na Lekarzy nie elegancko się zachowują a przecież kobieta powinna kobiete wspierać Ten kraj i kobiety w szczególności młode Lekarki jak dla mnie do odstrzału!!!!!!!odradzam Ci chodź tylko do mężczyzna Lekarzy zreszta posiadają większą wiedze niż kobiety! Wiedzę opieram nie tylko na przykładzie migreny ale i innych przejść w tym operacji którą wykonywała u mnie kobieta i wykonała ją źle! To moja choroba w Polsce tak pokrótce. Tryptany mają takie skutki ubiczne poczujesz w rękach delikatne rozpieranie niebój się to nie boli i poczujesz mdłości troszczkę kreci się w głowie i możesz mieć ucisk w głowie lekki najlepiej leż z czymś mokrym na głowie i oczywiście pozasłaniaj okna mnie to pomaga psychicznie bardzo a słońce nie razi.Pisz jak masz pytania znajdziesz mnie na temacie ........................... chodź opowiem ci bajeczkę pozdrawiam trzymaj się i nie bój to nie rak na to się nie umiera tylko męczy;)

Gość Na szczescie mam
Nie nie nie,nie strasz ja ,migrene sie leczy z dobrym skutkiem ,a kto tu mówi o męczeniu a nawet umieraniu:)

Hej dziewczyny, wczoraj wyczytałam, że na migrenę często dobre są różne herbatki ziołowe, czy któraś z Was już doświadczyla leczniczej mocy jakiejś herbatki:) i mogłybyście jakąś polecić??

Migrena to choroba ! nie przejdzie po herbatce ziołowej nonsens! zwykły ból głowy tak owszem ale nie migrena! widać nie ma tutaj osoby z prawdziwa migrena skoro takie propozycje padają. Cóż opisałam moje doświadczenia jeśli uważasz że straszę to nie masz migreny! Często spotykam osoby nadużywające tego słowa a tak naprawdę nie mające pojęcia o bólach migrenowych i oby tak pozostało. Ból migrenowy jest straszny!!!! rozumiesz ? wszystko Ci przeszkadza bola nawet zęby oko światło Cie razi rozpierani oraz ucisk jest paraliżujący nie można mówić masz takie dolegliwości po 3 - 4 dni z rzędu nie wsatajesz z łóżka ? to bierz tryptany a jak chcesz próbować herbatek i czekać aż będzie większy problem z naczyniami to Twoja sprawa ja juz popełniłam wszystkie blędy dlatego pisze jak iść na skróty: Neurolog! dobry !podstawa Ludzie zazwyczaj wchodzą tutaj nie wiadomo po co ? a kiedy trafia się prawdziwy przypadek zaczynaja sie wycofywać no to nie piszcie jesli boicie się prawdy to choroba męczaca koszmarnie mimo leków pomagających doraźnie nie uleczalna w moim przypadku podkreślam! Pozdrawiam

Źle się wyraziłam, herbatkę chciałam pić bardziej profilaktycznie, migrenę niestety mam, ostatnio miałam 5 dni, światło i hałas są najbardziej dla mnie uciążliwe wtedy, jestem wyłączona z życia. Taka herbatka, byłaby pewnie lepszym rozwiązaniem niż kawa rano:-/ to miałam na myśli:(

Magnolia czarnobiała, ja mam dopiero mieć rezonans, wiem na czym polega to badanie, trochę się boję, ze względu na to, że nie lubię znajdować się w małym pomieszczeniu... ale powiedz mi proszę, co wyszło w Twoich rezonansach?? Czy migrena daje jakiś obraz w tym badaniu??

Kompletnie nic nie wyszło ponieważ migreny nie widać naczynia się rozszerzają i obkurczają, ale muszę kontrolować teraz znowu czeka mnie tomograf. Bałam się czy nie mam kostniaka on daje takie objawy. Mam klaustrofobie więc jak wjechałam zaczęłam wymiotować, ale teraz już robię w otwartym aparacie czyli głowa nie wjeżdża.Miałam podany kontrast i dostałam wcześniej chyba rudotel albo relanium bo zasnęłam i jakoś się udało zrobić.Mój Lekarz pomyślał dzięki Bogu o wszystkim i o tym że jestem alergikiem . Nie ma się czym stresować nic to nie boli nic! Poinformuj wcześniej że masz klaustrofobie i już.Moje ataki są o tyle niebezpieczne , że zaczynają się i w dwie minuty już prawie nie widzę na jedno oko tak boli nieraz zanim zdążę wziąć lek już leżę i mdli. Ostatnio pojechałam za miasto i w połowie drogi stałam w lesie pół godziny leżałam w aucie bo nie byłam w stanie jechać.Zatrzymał sie jakiś samochód i nawet dostałam niezłą propozycję ten kraj jest pełen zboczeńców:) we Francji zapytano by mnie co sie stało czy pomóc a u nas ile bierzesz?

Gość Nie ma co sie
łe to dopiero nam o tym piszesz?????przeciez Ty Magnolia czarnabiała,masz silna nerwice,wiec i migreny sa objawem nerwicy,to nie w tym kierunku idzie twoje leczenie,psycholog,psychoterapie,oddział nerwic

Gość Nie ma co sie
No nie przesadzaj,sex mezczyzny z kobietą to nie zboczenie,wiec nasz kraj jest ok

Gość Nie ma co sie
A tak przy okazji to ile bierzesz???:D

Moja żona ma ataki migrenowe, średnio raz na 3-4 miesiące. Widzi wtedy jakiegoś pulsującego zygzaka i zawęża jej się pole widzenia. Potrafię przewidzieć ten atak, robi się wtedy blada na twarzy i dostaje zielono sine, podpuchnięte oczy. Oczywiście miała robione badania (EEG, tomografia). Lekarz zapisał jej leki, które ma brać zaraz, jak się zaczyna atak. Pomagają. Jutro mogę podać nazwę tego leku.

Gość Nie ma co sie
Nerwicy nie wyleczysz jakims tam chemicznym lekiem,to juz sa powazniejsze sprawy

Gość SVEN........
Moja zażywa Cinie plus lek z codeina. Cinie trzeba zażyć przed atakiem.

Dzięki Magnolia za wszystkie informacje, uspokoilas mnie troche z tym badaniem:) nie wiedziałam, że można to wykonać w ten sposób, dzięki! Mam jeszcze pytanie, czy mroczki przed oczami, w momencie kiedy migreny nie mam mogą mieć z nią coś wspólnego??

Nerwica i migrena to dwie różne rzeczy nie posiadam nerwicy ale Pani która to napisała jak mniemam jest Lekarką którą niechcący pojechałam :) 🌼 Wracając do migreny mroczki mogą się pojawiać mam koleżankę która również miała takie objawy tzw. aura przed atakiem. Zawsze trzeba wykonać specjalistyczne badania wówczas będziesz pewna czy rzeczywiście leczysz właściwą chorobę zdarza się że uda się trafić takiej Pani Doktor i zdiagnozuje poprawnie a nie opiera się na swoim zmyśle jasnowidzenia ale to rzadkość w tych czasach stara kadra się już wypala. Pamiętam jedyna Panią Doktor już na emeryturze która mnie poprawnie zdiagnozowała natomiast badania i szpital zlecał mi już Pan Doktor i udało się dopasować tryptan. Leczę się wyłącznie prywatnie ponieważ jeśli coś się dzieje nie mam czasu czekać rok na termin u Lekarza, a jeżeli trzeba iść do szpitala to Lekarz wie kim jestem i zna moja chorobę. :PPraca pielęgniarek jest w naszym kraju bardzo ciężka i kłaniam się Paniom pielęgniarkom które musza znosić nasze Panie Doktor czasami z wystającym z majtek ego :)

Gość cinie ?
Dawkowanie: Doustnie. Dawkę i częstotliwość przyjmowania leku ustala lekarz. Tabletki połykać w całości, popijać wodą. Uwaga! Preparatu Cinie nie należy stosować profilaktycznie. Preparat Cinie należy zastosować tak szybko jak to możliwe, gdy tylko pojawia się ból migrenowy. Nie stosować u dzieci poniżej 18 roku życia i pacjentów powyżej 65 roku życia. Aby leczenie było skuteczne i jak najbardziej bezpieczne należy przestrzegać zaleceń lekarza prowadzącego. Zapoznaj się z właściwościami leku opisanymi w ulotce przed jego zastosowaniem. Przed zastosowaniem leku należy sprawdzić datę ważności podaną na opakowaniu (etykiecie). Nie należy stosować leku po terminie ważności. Przechowuj lek w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci, zgodnie z wymogami producenta. Lek ten został przepisany przez lekarza prowadzącego celem leczenia konkretnego schorzenia. Nie należy go odstępować innym osobom ani używać w innych okolicznościach bez konsultacji z lekarzem.

Gość Kryska re
Ja tak mam jak Magnolja biore relpax Wskazania: Leczenie ostrego napadu migrenowego bólu głowy z aurą lub bez aury. Uwaga! Nie stosować leku profilaktycznie. Dawkowanie: Doustnie. Dawkę i częstotliwość przyjmowania leku ustala lekarz. Tabletki należy połykać w całości, popijać wodą. Lek należy przyjąć najszybciej po wystąpieniu ataku migreny. Lek nie jest zalecany u pacjentów powyżej 65 roku życia i poniżej 18 roku życia. Nie ustalono bezpieczeństwa i skuteczności stosowania leku w tej grupie pacjentów. Aby leczenie było skuteczne i jak najbardziej bezpieczne należy przestrzegać zaleceń lekarza prowadzącego. Zapoznaj się z właściwościami leku opisanymi w ulotce przed jego zastosowaniem. Przed zastosowaniem leku należy sprawdzić datę ważności podaną na opakowaniu (etykiecie). Nie należy stosować leku po terminie ważności. Przechowuj lek w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci, zgodnie z wymogami producenta. Lek ten został przepisany przez lekarza prowadzącego celem leczenia konkretnego schorzenia. Nie należy go odstępować innym osobom ani używać w innych okolicznościach bez konsultacji z lekarzem.

Gość Kryska re
mi pomaga