Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cukiniaCukinia

Obiadek z cukinią...Pomysły!

Polecane posty

Gość cukiniaCukinia

Poszukuję jakiejś potrawy z cukinią, prosta,latwa przyjemna,i bez mięsna!

Gość flora pro aktif
zetrzyj cukinie na tartce, podsmaż na oliwie cebule, dodaj pokrojony pomidor, papryke, starta matchewke i cukinie -podduś, dopraw solą pieprzem ziołami zabiel śmietanką i podawaj z makaronem/ryżem/kaszą/ziemniakami możesz też dodać dowolne mięso lub rybę w trakcie duszenia

Gość cukinie pokroj w plastry
o grubosci 1,5-2cm przypraw solą, pieprzem, posiekaną zieloną cebulką i natką pietruszki, obtocz w mące, jajku i bułce tartej, usmaż z obu stron na złoty kolor tak jak kotlety ;) Szybko, smacznie i prosto :)

Gość monna lissa
ja robie bigos z cukinii cebula, starta marchew, kalafior, cukinia, fasolka szparagowa fasolke i kalafior podgotowuje, reszte podsmazayc i dusic razem wszystko przyprawy wg uznania

Gość cukiniaCukinia
dziekuje:))) jak ktos ma jeszcze jaki pomysl to chetnie|:)))

Gość bo ze ona tu jest to wiem
placki z cukini, robi sie tak ja ziemniaczane, z tym, ze z cukini nalezy odcisnac sok. pycha. ja dodaje cukinie do startych ziemniakow i robie takie pol na pol.

Gość 231231231
ja kiedyś z cukinii jak miałam mało kasy robiłam wszystko. Bigos z cukini, placki a"la ziemniaczane z cukinii, cukinia krojona w kostkę i jedzona z chlebem, cukinia w formie lecza, teraz tez robię takie jakby leczo, ale dodaje sos pomidorowy i ryz i mam tani obiad

Gość bryła,s
leczo cukinia w panierce cukinia grillowana cukinia faszerowana ryżem ja najbardziej lubię j w sumie na surowo, jako przekąska przy fajnym filmie.

Gość Beata.W
Cukinia z makaronem Podsmażasz cebulkę, dodajesz czosnek, pokrojona na cienkie półplasterki cukinię, smażysz chwile, potem dodajesz świeżą bazylię i oregano, sól, pieprz. Możesz też dodac pomidorki koktajlowe przekrojone na pól. Na koniec do tego troche śmietany i ugotowany makaron -na sekunde dosłowenie, żeby się połączyło.Makaron z pełnego ziarna - świderki lub penne. Bardzo dobre i szybkie.

Gość cukiniaCukinia
dziekuje:) i jak ktoś jeeszcze coś dorzucic chce,to poprosze:)))

Hhihihi, ale trafiłam! %-) Właśnie gotuje mi się zupka cukiniowa w kuchni :D Moja babcia ostatnio robiła bardzo pożywną zupę: Prawie wogóle wody - tylko cały gar cukinii poktojonej w kostkę i kolorowych warzyw. - Cukinia po godzinie się rozgotowuje i jest z niej sama woda i gęsta Odżywiam się zdrowo, więc bez żadnych kostek rosołowych, bo to najgorsza chemia. - Do tej kolorowej, pożywnej zupy z mnóstwem szczęśliwych witaminek :) wrzucam kaszę jaglaną - (królową kasz) i kostkę sojową na gulasz, zamiast mięsa. - Do smaku tylko piepsz (sporo), sól, zioła i mnóstwo zieleniny posiekanej.

Gość cukiniaCukinia
była cukinia z marchewka,cebulka itd. Jutro będzie cukinia w panierce,i gdzieś w przyszłym tygodniu placki z cukinii:) Dziekuje Wam za pomoc i cenne rady:) Pozdrawiam!