Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamannnamkka

niedojrzały układ nerwowy=ciągły płacz - doświadczyłyście tego? minęło? kiedy?

Polecane posty

Gość mamamamannnamkka

synek przez 6tyg wiecznie płakał i płakał. doszukiwaliśmy się chorób, miał wykonywane różne badania, widziało go 3 lekarzy (już po wyjściu ze szpitala oczywiście) i nic nie stwierdzono. płakał nie tylko w łóżeczku, ale wszędzie, nawet na naszych rękach i "rzucał" się jak szalony (to nie kolka, trwało to cały dzień kiedy nie spał, brzuszek miękki). miał też trudności ze snem, zasypianiem, pomimo naszych starań dotyczących rytmu dnia i wyciszania malca wszelkimi sposobami. nagle (od 3dni) płacz zniknął. pomarudzi czasem, zapłacze kiedy już głodny, ale nie drze się i nie wygina całe dnie. nie chcę zapeszać, bo może to wina tej pogody i śpi w te upały więcej, jest grzeczniejszy. no nie wiem, ale nawet jak nie śpi, to zaczyna się uśmiechać i "gadać" po swojemu, a wcześniej kiedy nie spał (a spał kilka razy w ciągu dnia jedynie po 10-15min) to nieustannie był wrzask. teraz całkiem inne dziecko i jesteśmy pełni nadziei, że ten nieustanny ryk minął i już nie wróci. miałyście tak?

Gość Olga1107
U nas tak obiawiaja sie skoki rozwojowe. Janek był na początku bardzo spokojny. Spał, leżał sam w łóżeczku. Potem bum- płacz jakby kto ze skory go obrzieral. Potem znowu chwila spokoju i znowu burza.

Gość mamamamannnamkka
u nas skok odpada, bo on tak marudził, wyginał się i darł 5tyg dzień w dzień:) a u Was pewnie z 1-3 dni i spokój potem na trochę?

Gość mamamamannnamkka
up

Gość Olga1107
To zależy w jakim wieku jest dziecko. Pierwsze skoki trwają max tydzień.ale kolejne mogą ciągnąć sie nawet kilka tygodni. A moze ma jakaś alergie pokarmowa? Albo coś nie tak z napięciem miesniowym?

Gość mamamamannnamkka
olga - napisałam w 1 poście wiek, ma 6tyg, a płakał jakieś dobre 5tyg każdego dnia i prawie cały dnie z przerwą na kilkuminutowe jedzenie i kilkuminutowe drzemki, bo bardzo mało spał. od urodzenia widziało go z 5lekarzy i 3położne i nikt nie stwierdził napięcia. ma alergię (skaza) i ze względu na zaniknięcie mi pokarmu oraz nieciekawy stan skóry oraz ukł. pokarmowego dziecka (pomimo mojej ścisłej diety) przeszliśmy na bebilon pepti 9dni temu, ale dopiero od 4 jest grzeczniejszy i już tak nie wrzeszczy, nie wygina się. może to i zasługa pepti, które zaczęło pozytywnie działać na niego dopiero po kilku dniach stosowania. nie wiem, może to był strzał w 10, ale w końcu chce mi się żyć i cieszę się macierzyństwem wreszcie, bo nie ukrywam, że przez te pierwsze kilka tyg miałam silną depresję. z resztą kto by nie był wykończony i zmartwiony ciągłym krzykiem z bólu i lataniem po lekarzach z takim maluchem:/ pozdrawiam!

mój młodszy taki był. od urodzenia wył wył i wył. minęło właśnie jakoś w 5-6 tyg. nadal czesto płacze ale jest o niebo lepiej :) u Was moze też o to mleko chodzić. mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej :)

Gość a dajecie dziecku smoczek?
?

Gość mamamamannnamkka
a pewnie, że daję, ale smoczek uspokajał na chwilę, a jak miał swój atak, to smoczek wypluwał i wyginał się, darł jak szalony, szczypał mnie i drapał...dosłownie horror przeżyliśmy...teraz patrzę na niego jak śpi i oczom nie wierzę, to nie to dziecko...tfu tfu obym nie zapeszyła:p