Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O dużych koncernach

Dlaczego duże koncerny płacą minimalną krajową?

Polecane posty

Gość O dużych koncernach

Nie są waszym zdaniem złodziejami?

Gość bryła,s
bo inaczej nie byłby dużymi koncernami tylko nadal małymi firemakmi :D

To nieprawda. Mam znajomych w dużej korporacji i płacą dobrze. Wszystko zależy od rynku. Jak firma szuka kasjerki to jest tyle chętnych że mogą zapłacić najniższą. A jak koncern szuka dyrektora handlowego z udokumentowanym doświadczeniem - to zapłacą dużo więcej, bo takich dobrych i z doświadczeniem jest dużo mniej niż kasjerek z umiejętnością obsługi kasy fiskalnej. Po drugie - jakbyś sama była pracodawcą i miała wykładać na wynagrodzenia z własnej kieszenie - miałabyś całkiem inne zdanie :)

Gość zlodzieje w bialych
rekawiczkach

Gość heligga
kazdy pracodawca to skurwiel -ja czytalam o pokojowkach , robotnicach -co zarabija 900 zl a nwet 700 masakra-kazdy kapitalista, ti mkrwiopijca wyzyskiwacz-nie tylko gigant lecz takze wlasciciel osiedlowego salonu fryzjerskiego co placi fryzjerc 600 zl

@heligga No a to ciekawe że właśnie kapitalizm w USA i kapitalizm w Chinach powoduje że są to największe potęgi gospodarcze świata, a tam gdzie jest komunizm i socjalizm to kryzys - mało albo duży. Wyjaśnij mi to? Po drugie - zobacz, jak była Solidarność to wszyscy chcieli GOSPODARKI WOLNORYNKOWEJ. No to mamy. Sami tego chcieliśmy, więc o co się złościć?

Gość ale dlaczego wielki
koncern ma placic kasjerce minimalna krajowa?

Gość heligga
jacek -masz racje ze kapitalizm to potega-ale kase spijaja wlasciciele fabryk , hoteli, sklepow, no ogolnie biznesu-a zwykly pracownik jest wyzyskiwany za nedzna pensje -nie podoba sie to spadaj -na twoje miejsce jest 100 chetnych--prywaciarz to spi na kasie a wyrobnicy maja chujowo-vide ziemia obiecana -ksiazka lub film

płaci się najmniej za ile można znalezc pracownika. To prawo rynku, a nie złodziejstwo

Gość heligga
w chinach to robotnicy pracuja 16 godzin a 19 wieczni kapitalisci twierdzili o kobietach ze .. pracuja staranniej i otrzymuja niższa zapłatę', norma ylo tyranie po 16-18 godzin -a wlasciciele mieli luksusy -wyrobnik ma chujowo zawsze tak bylo'

Gość ja wam powiem
bo nie czlowiek sie liczy a PIENIADZE! jak sie cyferki zgadzaja to wszystko ok, jak nie to po ptrupach byle na koncie kaska brzeczala. taki jest dzisiejszy swiat... w zasadzie wszyscy jestesmy prostytutkami.

Gość heligga
prywaciarz , kapitalista idzie po trupach i wyzyskuje swych wyrobnikow-by se miec luksusowe bryki-a oni wiadomoz ezycza mu jak najgorzej

jak życzą mu jak najgorzej, to niech sami zakładają biznesy, zobaczą jakie to proste prowadzić firmę

Gość heligga
do biznesu nie kazdy sie na daje -trza miec smykalke i byc kanalia bo w biznesie uczciwoscia , praworzadnoscia , sprawieliwoscia nic sie nie osiagnie-kelnerzy , kucharz eitp chyba nie lubia wlascicieli restauracji-bo tyraja nawet po kilkanascie godzin

Gość kmnbvctyuuu
sami zostańcie kapitalistami i prywaciarzami - zobaczycie jakie to proste zatrudniać ludzi - na co czekacie???

Gość kiedys chodzilem co 3 tygodnie
taa wolnorynkowa wszystko opodatkowane jak sku.rwysyn to ma byc wolnosc?:D

@heligga Masz w sobie dużo złości, agresji. Nie wiem dlaczego, ale na pewno masz swoje powody. Tylko dlaczego atakujesz pewną grupę ludzi? To tak jakbyś zaatakowała żydów, blondynów, niemców. Atakujesz GRUPĘ a w każdej grupie są ludzie mnie uczciwy, bardziej uczciwi. Ludzie troskliwi, chamscy, geniusze i półgłówki. Ustawiasz się w roli ofiary pokrzywdzonej przez świat. Ale to jest twój WYBÓR. Jak nie chcesz być wyzyskiwana - NIE BĄDŹ. Otwórz sobie kiosk z gazetami i będziesz niezależna. Marnujesz energię na narzekanie, nie zmieniając swojego życia. Typowe zachowanie ofiary.

Gość bo zyjemy w komunizmie w
wersji zachodnio-europejskiej a Polska ma być co najwyżej dostarczycielem taniej siły roboczej. Tam gdzie jest mniejsze bezrobocie to jest bardziej konkurencyjny rynek pracy i tym samym lepsze zarobki nawet na najniższych stanowiskach. Z tym, ze u nas nigdzie nie ma niskiego bezrobocia bo nikomu na tym nie zależy i nikt nie będzie się ładował z kapitałem tam gdzie może tej taniej siły zabraknąć. A wasz tusek to komunista nr 1 w tym kraju.

Gość heligga
zaluje zem nie mam zmyslu do biznesu -wszyscy moi pracodawcy to byli skurwiele-a w istnienie dobrych kapitalistow to ja nie wierze-ostatnio czytalamz e gdzies w dolnoslaskiem splonela w znacznej czesci fabryka chusteczek- to oczywista oczywistosc ze pracownicy nie wpolczuja pracodawcy krwiopijcy -tylko slusznie sie martwia ze straca prace-to jakas mala dziuura wiec z praca jest masakrycznie

Bo ludzie sie na to zgadzaja. ostatnio bralam udzial jako rekruterka w jednej z firm.] Ktorys tam etap polegal na zaproszeniu kilku kandydatek i mialy opowiedziec dlaczego to one beda najlepszymi pracownikami. Dziewczyny ladne, wyksztalcone i wiecie co mowily? " jestem najlepsza kandydatka na to stanowisko, poniewarz jestem panną, nie mam rodziny i w zwiazku z tym nie mam duzych wymagan finansowych.... " blabla bla. dziewczyny zaczely sie przescigac ktora przyjdzie pracowac za namniejsza stawke i same proponowaly o 1/3 mniej niz mielismy zamiar zaproponowac......

Gość heligga
kazdy pracodawca -to szuja wyzyskiwacz-wg badan 30% pracownic jest molestowanych seksualnie-bo pracodawcy to skurwiele - starsi ludzie mowia ze w PRL-tez to lo norma -a wiec kazdy pracodawca i przelozony to skurwiel chuj jebany ktoego powinno sie wykastrowac

Gość fdhfdhfdshdgfh
zalezy tez o jakiej stawce byla mowa bo z 1500 brutto nie ma juz z czego schodzic

Gość fdhfdhfdshdgfh
tak i bedziemy ich wyzywac a jak im tak zle to niech idzie na zachod placic 1500 EURO robolowi

@heligga Dobrze Ci życzę i proszę zmień swoje nastawienie. Będąc ofiarą i pokrzywdzoną nie będziesz szczęśliwa. Sama decydujesz czy zatrudnić się w danej firmie czy nie. To twoje życie i ty decydujesz czy dać się wykorzystać krwiopijcy czy pójść do PIP, sądu lub samemu być pracownikiem niezależnym. Powodzenia z znalezieniu lepszego miejsca do pracy!

Gość heligga
smiec mi sie chce gdy jakis dziennikarz lub naukowiec pierdoli w media ze ludzie pracuja z powodow nie materialnych-dla przyjemnosci, kariery , samorealizacji , dla kontaktow z ludzmi- hahah buahahhaaha-powiedzcie to prządce , kelnerce , kasjerce , sprzataczce , robotnicy -smsiech na sali i trzasniecie w morde-zwykli ludzie twierdza cos innego -raz czytalam artykul-polacy pracuja zeby zyc a nie zyja zeby pracowac

Gość praca to nie usluga
a czlowiek to nie towar

Gość fdhfdhfdshdgfh
to chyba oczywiste ze mieli na mysli ludzi sukcesu a nie zwyklych roboli