Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyyyyyyyy

od kiedy trzeba planowac wesele? chodzi mi o czas 2 lata? czy rok wystarczy?

Polecane posty

80% moich Klientów mieszka na stałe poza granicami Polski i organizuje ślub na odległość, nie jest to łatwe ale przy dobrej organizacji i dzięki internetowi do zrobienia bez większych problemów. Niektórzy zlecają organizację konsultantom slubnym, jak sie nie ma czasu to warto pomyśleć o kims takim. Pozdrawiam Was i życzę udanych przygotowań przedślubnych. BTW. Link do artykułu, Jak wybrać fotografa ---> http://www.artisticzoom.pl/jak-wybrac-fotografa-slubnego/

pomocyyyyyyyy no co Ty... ja czekam do nowego roku, wtedy zaczniemy coś planować. narazie wstępnie ustaliliśmy, że to będzie ostatni weekend czerwca 2014 i tyle. nie poddam się tej gorączce. ludzie są w stanie zorganizować w kilka miesięcy, to ja 2 lata przed mam się martwić? Na początku roku zarezerwujemy salę, bo już raczej wiemy, którą, ewentualnie jakiś fotograf i kamerzysta, zespół albo dj i tyle. O reszcie będę myśleć pod koniec 2012

Gość Stary branzowiec.
Jak ktos jest bystry to w dwa miesiace uda sie wszystko zorganizować a niektórym to i 1,5 roku mało. Tylko szkoda, ze coraz czesciiej wiele par sie rozstaje, wiem to nie tylko z mojego doświadczenia, ale i moich kolegów z branzy.

Gość foto-foto-graf
To prawda,ze awiele par sie rozpada,ale jak juz to przynajmniej dorosnijcie i raczcie poinformowac swoich usługodawców wczesniej a nie na tydzien przed weselem, nikt nie znajdzie juz nic w tak krótki czas a rachunki trzeba płacic.

Gość Bo taka prawda
a głupota jest planować slub na dwa lata

Gość Gosia_Macko
Ja wesele będę miała 4maja 2013 i już pod koniec grudnia 2011 miałam salę zapłaconą (czyli prawie 1,5roku przed ślubem) Resztę tj. kapelę ,fotogr, kamerzystę i księdza załatwiłam w maju (na rok przed ślubem) (śmiał się ksiądz że tak wcześnie do niego przyszliśmy bo nikt jeszcze sie nie zapisywał na 2013 u niego a jak otwarł kalendarz i zobaczył ze na cały 2013r nie ma nikogo a tylko na 4 maja są już 3 pary to zbladł. ;p ) a w mojej parafii mogą być 4 lub 5 slubów jednej soboty wiec mieliśmy fart.rozwioze zaproszenia w grudniu i Suknie buty garnitur kupie w grudniu 2012,i rozwioze zaproszenia a na dopasowanie na 3 tygodnie przed ślubem. Ja zaczełam wcześnie organizacje i wszędzie były wolne terminy ale ja mieszkam w Niemczech i nie wiedziałam jak bede miała urlopy wiec na kazdym urlopie coś zalatwiałam żeby pozniej nie bylo klopotów i stresu

Gość pomocyyyyyyyy
przyznaje wam racje ze planowanie wesela 2 lata to głupota.. rozejrzałam się i prawie wszyscy maja wolne terminy na rok 2014, a jeżeli chodzi o rok 2013 to finansowo się nie wyrobimy. czekam cierpliwie na mojego lubego gdy się mi oświadczy i wtedy będziemy planować, załatwiać itp:) powodzenia dla wszystkich :)

Gość pomocyyyyyyyy
gosia - oj to już nie długo:) ja też mieszkam za granicami polski i też nie wiadomo kiedy będziemy mogli brać urlop itp. czekam na pierwszy ruch mojego chłopaka - zaręczyny:)

no myślę, że najpierw zaręczyny, a potem planowanie, bo tak sama to możesz sobie zaplanować już całe życie moja kuzynka zorganizowała ślub i wesele w niecałe 4 miesiące. to trzeba mieć też fart. ale jak bardzo ci zależy to spokojnie załatwisz. najważniejsze to sala. resztę się jakoś zorganizuje

Gość bvljv
2-3 miesiące wystarczy. Wszystko zalezy od pieniędzy.

Gość Gosia_Macko
POMOCYYYY Wiesz ja jestem zaręczona dokładnie od 13 miesięcy, więc na ślub najwyższa pora. Liczyliśmy na pomoc rodziców finansową i ślub miał być we wrześniu (na zmówinach teściowie powiedzieli że wyłożą 10 tysiecy a moj ojciec ze da 20 tys.) ale moj tatuś się rozpił (pracuje tu w niemczech nie daleko mnie bo ja też w niemczech mieszkam) i znalazł sobie kochanke. ta ku*** ciagnie z niego kase. i wyglada na to że nic tatusiek nie zaoszczedzi. Z resztą jak mama sie dowie ze on ma lewa babe go go zabije i zamiast wesela bedzie pogrzeb. Z powodu nieslownosci mojego ojca musieliśmy zmienic date na maj 2013 zebysmy sami pogli odłozyc kase.

Gość Gosia_Macko
A do ślubu zostało dokladnie 8miesiecy, 10 dni, 2 godziny 44 minuty i 20sekund ;p

Gość Paula15
Hej..Ja swoje wesele zaplanowałam w 2 miesiące..Fakt faktem tylko cywilny, ale zawsze ślub..Teraz planuje kościelny..Jest trochę więcej przygotowań... Ale uporamy się z tym..Będziemy mieli na ok.50 osób...pozdrawiam

Gość janiak
Ja się ożeniłem dość szybko,bo musiałem,ale nie żaluje :) i wszystko da załatwić się w przeciągu 3 tygodni wlącznie z kamerzystą wideo, którego znalazłem tutaj: http://www.filmy-wesele.pl/

My zorganizowalismy slub i wesele w 5 miesiecy. Zareczyny byly w Wigilie, date slubu ustalilismy pod koniec stycznia i w czerwcu byc slub.

my zarezerwowaliśmy salę w listopadzie 2012, będzie to pierwsza sb lipca 2014, mamy fotografa, dj i wodzireja, kosciół zaklepany teraz będziemy się rozglądać za kamerzystą i chcemy zrobić nauki przedmałżeńskie, żeby mieć już z głowy