Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę bez podszywów

W hipermarkecie zobaczyłam ojca którego nie widziałam 18 lat

Polecane posty

Ojciec odszedł od nas gdy miałam 8 lat. Trauma na całe życie. Wyjechał za granicę do USA. Dziś byłam na zakupach w sklepie i zobaczyłam go. Uciekłam. Teraz żałuję, mogłam do niego podejść. Odszukać go? Matka jak ojciec odszedł twierdziła, że nie chciał nas znać (mnie i mamę). W rodzinie powstał temat tabu. Nikt mi nie odpowiadał na pytania. Matka ponownie wyszła za mąż. Mam dwie przyrodnie siostry. Powstała propagadna natemat ojca jak i temat tabu. Ja pamiętam jak ojciec ze mną się bawił, zabierał na wycieczki i rozpieszczał. Po tylu latach wydaje mi się, że cała rodzina matki utrudniała mu kontakt z nami. Gdy już ochłonęłam chcę się z nim spotkać. Wydaje mi się że specjalnie przyjechał do naszego miasta. Oprócz nas nie ma tu żadnej rodziny, jego rodzina mieszka 200 km stąd. Prawie w ogóle nie pamiętam drugich dziadków. Co byście zrobili na moim miejscu? Na pomoc nikogo z rodziny nie mam co liczyc, jak mówiłam powstał temat tabu a ojciec jeżeli już to przedstawiany jest w złym świetle.

Halo, pomózćie. Jestem pewna, że to ojciec. Często zaglądałam na profile dalszej rodziny na NK. Na jednym zdjęciu z wesela mojej kuzynki w USA zobaczyłam ojca (był chrzestnym) i był nawet podpisany. Boże w jakiej jestem wielkiej rozterce.

Gość wtgjyjygj
19:51 [zgłoś do usunięcia] lwica1 ile lat masz teraz? lwica a ty ile , ze nie umiesz dodawać ???

zapewne mama ma do niego duży żal i cale życie negatywnie Cię nastawiała . Myslę ze powinnaś go jednak poszukac i dla własnego spokoju dowiedzieć się co się stalo

Gość Andzia z parku
Może skontaktuj się ze swoimi dziadkami? Rodzicami Twojego ojca? Albo z rodziną w Stanach? Jeśli czujesz taką potrzebę to zacznij działać. Ja rozpoczęłabym od dziadków.

Gość Andzia z parku
A jeśli przyjechał do Twojego miasta, to zastanów się, u kogo lub gdzie mógł się zatrzymać?

Dziękuję za odzew. Zawsze chciałam z nim się spotkać, ale wiedziałam, że jest w USA. Gdyby mieszkał w Polsce pojechałabym do niego. Gdyby miał NK odezwałabym się do niego. Ale mam żal też że on nigdy nie chciał się ze mną spotkać. W domu jak mówiłam to temat tabu. Jakby zapanowała zmowa milczenia. Jutro jadę do Wrocławia, a boję się jak cholera. Jedzie ze mną mój narzeczony. On mnie namawia ale chciałam też poznac opinię innych. Matka nic nie wie o tym.

Gość Andzia z parku
Jedź - bardzo dobrze robisz. Porozmawiasz z nim i poznasz jego punkt widzenia. Może szukał z Tobą kontaktu, ale rodzina z jakiegoś powodu mu to uniemozliwiła?? Powodzenia :)

Gość s.Fiutacja furtianka
a może on przyjechał, bo potrzebuje pomocy?????/

Gość s.Fiutacja furtianka
i wtedy będziesz miała rzadka minę.