Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uladana

Sytuacja na randce- oceńcie obiektywnie.

Polecane posty

Gość uladana

Byłam wczoraj na randce (nasze drugie spotkanie). Facet mnie zaprosił na spacer, potem jakiś soczek itd. Spotkaliśmy się w miejscowości, w której on mieszka. Ja mieszkam jakieś 40km od niego, w związku z tym musiałam poświęcić sporo czasu na dojazd środkami komunikacji miejskiej (2 przesiadki po drodze w każdą stronę i łączny koszt podróży kilkanaście złotych). On miał wszystko właściwie na miejscu. Poszliśmy na ten sok (koszt 4zł) i ja oczywiście zaproponowałam, że zapłacę za siebie. No a on się od razu zgodził. Głupia kwota i żadne pieniądze, nie chodzi o to że musiałam za to zapłacić. No ale jakoś się dziwnie poczułam, bo jednak bądź co bądź poniosłam większe koszty i chyba myślałam że on się absolutnie nie zgodzi na to, ze zwykłej kultury. I co ja mam o tym myśleć? (ja mam 21lat, a on 25)

Gość 22 lata czuje koniec swiata
nie odpisuj, nie odbieraj, nie spotykaj sie juz z nim :) nie zawracaj sobie głowy takim typem :classic_cool:

Gość nazurek
nudne prowo na oklepany temat

Gość no comasz myslec
że trafiłaś na typowego sknyre bez kultury naszych czasów.

Gość germanistka86
mi się może z 2 razy zdarzyło, żeby facet płacił za mnie i głupio się z tym czułam. Nie widzę w płaceniu za siebie nic niestosownego, a wręcz przeciwnie. Zawsze tak powinno być.

Gość uladana
No właśnie to nie prowo :/ i nie wiem co robić, bo niby sympatyczny facet, ale się zawiodłam dziś i poczułam jakby mu w ogóle nie zależało i się nie starał.

Gość uladana
Co innego jak ktoś ponosi równe koszty, a co innego jak ja tłukę się autobusami jak idiotka kilka godzin żeby coś takiego on potem wyczyniał.

Gość uladana
Dałam mu się puknąć po soczku w krzakach i też nie zapłacił :o

Gość germanistka86
Następnym razem to on przyjedzie do Ciebie i poniesie podobne koszty. Nie widzę problemu naprawdę.

Gość przycisnęłabym twoją
PO TAKIEJ DROBNOSTCE CHCESZ DECYDOWAĆ CZY UTRZYMYWAĆ ZNAJOMOŚĆ? JESTEŚ NIESAMOWICIE POWIERZCHOWNA. POCZEKAJ,POSPOTYKAJ SIĘ,ZOBACZYSZ DALEJ JAK SIE ZACHOWUJE--PO KILKU MIESIĄCACH,PÓŁ ROKU. IM DŁUZEJ BĘDZIECIE UTRZYMYWALI ZNAJOMOŚĆ TYM WIĘCEJ BĘDZIE SYTUACJI,W KTÓRYCH BEDZIESZ GO POZNAWAŁA--I WTEDY DOPIERO MOZESZ W MIARĘ OBIEKTYWNIE OCENIĆ JEGO NASTAWIENIE ITP. MOJA RADA: DAJ WAM WIĘCEJ CZASU,BO 2 SPOTKANIA NIC PRAKTYCZNIE NIE MÓWIĄ I CZŁOWIEKU.

Gość nicniejestnawieczność
przykro mi.

Gość uladana
No ale mnie koszt spotkania wyniósł 38 zlotych a jego 4. To chyba nie jest w porządku?

Gość uladana
Ale ja nigdzie nie napisałam, że chcę zerwać znajomość. Pytam o obiektywną opinię, bo może wyolbrzymiam.

Gość przycisnęłabym twoją
JESTES KURWA ZE TAK WYLICZASZ CO DO GROSZA

Gość uladana
To z 38zł to podszyw oczywiście

Gość whedif
co dopiero jakbyscie sie chajtneli bede sie tluc kto zaplaci dzis za kilo cukru :D

Osobiście jestem za płaceniem po połowie jednak na pierwszych randkach to facet powinien stawiać ;). Widzisz przynajmniej czy się stara

Gość uladana
Ale podszyw byl blisko- zaplacilam 36 zlotych. A on zaplacil trochę wiecej, bo kupił jeszcze takie chrupki za jakieś 1,99 zł.

Gość germanistka86
Ja też muszę dojeżdżać do większego miasta i nigdy nikogo nie prosiłam o zwrot paliwa, bo to głupie. To jest taka sama sytuacja. Tak samo, jak kolega z Włoch przyleci do Polski, żeby się ze mną spotkać, bo się dawno nie widzieliśmy. Ja mu nie zapłacę za bilet, a on mi za paliwo na lotnisko. 38 złoty to nie jest dużo nie przesadzaj, nie wydałam kilka stów, żeby go zobaczyć.

Gość uladana
No i oporządziłam mu jego pytonga, czyli wisi mi piątaka. Tyle mi płacą przy szosie.

Gość germanistka86
* wydałaś

Gość uladana
jezdzenie PKS-em drogie teraz do tego 2 przesiadki, moze powiem mu zeby nastepnym razem do mnie przyjechal?

Gość uladana
No i przypomnę mu o zapłacie za laskę.

Gość uladana
a jeszcze poprosil mnie zebym kupila kilo cukru, bo akurat kasa mu sie skonczyla a on musial mamie kupic, w biedronce cukier tez drogi :O

Gość uladana
A tak w ogóle to mu walnę takie odsetki że mnie popamięta, sknera jebany!

Gość uladana
na spotkaniu tez tak wygladal jak na focie, odrazu mi sie spodobal tylko te koszta mnie dobily :(

Gość uladana
Widzę, że podszywy przejęły temat, więc uciekam stąd :/ Nie widzę porównania między spotkaniem z kolegą, a spotkaniem z facetem, który zaprosił mnie na randkę. Też mam różnych znajomych w różnych odległościach ode mnie i nikt nigdy nie wyrzucał nikomu dojazdów, ale to jest inna sprawa.

Gość uladana
nie moge do mnie, wszyscy mnie w miescie znaja a za dobrej opinii to nie mam :O