Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Traumadni

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Dziś jest 29 dzień cyklu, na ogół mój cykl trwa od 22 do 26 dni. Kochałam się z chłopakiem 20 dnia cyklu, bo myślałam, że jest kilka dni przed okresem. Jednak gdy po 26 dniu nadal nie było okresu, zaczęłam się bardzo stresować. Do tej pory mam tylko nabrzmiałe piersi i lekką huśtawkę nastrojów. Czy mogłoby być tak, że myśląc iż robiłam to kilka dni przed okresem, tak naprawdę robiłam to 2 tygodnie przed okresem czyli w dni płodne? :(

Gość dokladnie dieta
szansa jest. ale okres może spóźniać się nawet przez pogodę, upały itp.

No wiesz.. akurat u mnie w mieście była bardzo wielka zmiana w pogodzie. Moze to być też przez stres?

Gość Mam problema
Zabezpieczaliscie się? Stres, antybiotyki, choroby?

Tak jak mówię, nie zabezpieczaliśmy się, ale robiliśmy to z przerwą, czyli nie skończył we mnie. Nawet długo dochodził poza mną, ze tak powiem. Bardzo się stresuję. I to nie jednorazowy stres. Ten stres mam z pracy i to się ciągnie kilka miesięcy.

Z takich przerw najczesciej rodza sie dzieci. Znajoma tak urodziła... To nei jest metoda trzeba uwazac jak dostaniesz okresu to juz bd wiedziala ze tak sie nei robi a jak nie no to za glupote sie placi

A co powiesz na tydzien przed okresem? Znajoma ginekolog powiedziała mi, ze w tym okresie można "wlewać" ile wlezie..

Z tego co pisalaś zazwyczaj miałas krótkie cykle. Gdy ma sie krótkie cykle to nie mozna sobie z tym tak bimbać. Nie wiem do jakiej ginekolog ty chodzisz...

Słuchaj, pamietam wtedy, ze sprawdzałam swój śluz. Był biały, gęsty i nieciągliwy. Taki typowo niepłodny.

Ponoć no tak to normalne. Jeżeli teraz masz sucho to zazwyczaj przychodzi. Wykąp się w ciepłej wodzie wypij kieliszek czerwonego wina ponoc pomaga. Zrób test dla spokoju tylko jakiś dobrej firmy. I nie pozwalaj sobie na zadne przerwy w trakcie zabezpieczac trzeba sie zawsze drogie dzieci,,,

różne przypadki chodzą po ludziach w ciąże mozna zajść nawet w trakcie okresu jezeli jets to 3-4 dzien. wiec wiesz nie chce straszyc ale uwazaj.

No wiesz.. dzieckiem już od dawna nie jestem : ) Ale wiesz.. lepsze jest przerywanie niz kończenie w środku. Cokolwiek sie stanie, przestaję z tym. Czas zainwestować w tabsy. Testu jeszcze nie zrobię, poczekam kilka dni. Nie mogłabym zobaczyć tych 2 kresek : (

A jeszcze w sprawie tego śluzu.. jaki powinien być przed okresem? Bo ja mam właśnie taki biały, gęsty i jest go bardzo duzo, a na majtkach mam żółte przebarwienia. Poradzisz coś ?

To trudne ale postaraj sie uspokoic jakas meliska czy cos tam... Tabsy plus guma i ciąży z tego nie bedzie. Mnóstwo ludzi wpada od przerywania. jezeli poczekasz kilka dni wynik moze byc wiarygodniejszy. Na wszelki wypadek nie zaszkodzi pójść do lekarza.

Na początku powinno byc go duzo a z czasem coraz mniej. Zazwyczaj na kilka dni przed okresem jest juz sucho. No ale u kazdej babki jest inaczej jeżeli zazwyczaj tak było (duzo i zolte zabrawianie chodz powinno byc biale) to nie ma powodów do obaw.

Gość jesteś w ciąży na bank
i to bliźniaczej. Urodzisz za nieco ponad m-c:(

No własnie zawsze tak miałam. Coraz bardziej bolą mnie piersi. Ehh.. mam nadzieję, że dostanę jutro. No ale, jak będą 2 kreski, to trzeba będzie sie pogodzic z tą sytuacją..:(

Gość codziennie jakaś laska
zakłada topik z pytaniem czy może być w ciąży:( To zrobiło się już nudne tym bardziej, że nikt tutaj nie jest wróżką i nie zaglądnie w Twoje wary. Zrób sobie test albo betę i będziesz wszystko wiedziała, a nie zadawaj debilnych pytań.

Gość o bożeeeee piszesz, że
jak będą 2 kreski, to trzeba będzie pogodzić się z tą sytuacja... jesteś żałosna:( jak nie chciałaś ciąży, to po cholerę rozwalasz pipę przed fagasem???? Nie wiesz co to znaczy antykoncepcja???

Dla mnie to nie jest debilne, a poważne pytanie i mnie nie obchodzi, ze jakieś dziewczyny zadają takie pytanie, z resztą mają prawo, to jest forum.

Rozłożyłam bo rozłożyłam, czasu nie cofnę, z resztą nie pytanie nie brzmi ,,czy dobrze zrobiłam, kochając się ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia"

A co o szyjce macicy? Jaka powinna być przed okresem? Bo moja jest wysoko położona, twarda i zdaje się otwarta.