Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomózcie pilnie błagam

allegro - towar zapłacony przez payu a facet nie wysyła co robic

Polecane posty

Gość pomózcie pilnie błagam

zakupiłam na allegro kuchnie gazową u sprzedawcy który ma jakąś tam hurtownię , salony czy jakieś sklepy, oczywiście kuchenkę nową z gwarancja oryginalnie zapakowaną itp itd, zakupu dokonałam w niedzielę 12ego sierpnia i od razu zleciłam płatność poprzez payu , do dnia dzisiejszego nie mam towaru, facet jak odbierze telefon to cud poza tym mówi że to inny dział że trzeba pisac emaila to odpiszą co z tą wysyłką itp , na emaila czeka się po kilka godzin żeby odpisali ale i tak nic z tego nie wynika, w poniedziałek tj tydzień po transakcji facet pisze że jutro tj we wtorek będzie wyjaśniał co tam się stało , we wtorek napisał tylko zdawkowo że nic się nie wyjasniło, ogólnie ma dość dużo pozytywnych komentarzy ale ma też sporo negatywów od ludzi którzy mieli takie same problemy co ja, może moja wina może dokładnie nie przejrzałam tych komentarzy ale tyle już lat kupuję na allegro różne sprzęty i taki cyrk jest po raz pierwszy moje pytanie, co dalej? chcę zrezygnować z tego zakupu , włąsnie chyba dziś mija 9 lub 10ty dzień zalezy jak to liczą, podobno kupujący czy to w sklepie czy gdzie indziej ma te 10 dni na rezygnację i musi dostać zwrot kasy bez żadnego ALE co w takim razie muszę zrobić jesli mogę skorzystać z tego prawa , czy wystarczy wysłać do niego emaila z taką rezygnacją i żądaniem zwrotu pieniędzy? czy są do tego jakieś specjalne formularze? a może ktoś zna nr kodeksu na który warto się w takiej korespondencji powołać? zawsze to robi lepsze wrażenie , czy wówczas taki sprzedający ma jakiś termin na zwrot pieniędzy? inna możliwość to zgłoszenie na policję i domaganie się zwrotu poprzez allegro, ale to trwa co mogę zrobić żeby jak najszybciej zrezygnować z tego zakupu i otrzymać zwrot pieniędzy, już nie mówiąc o tym że w końjcu muszę też kupić jakąś kuchenkę, bo remont domu się skończył i trzeba na czymś gotowć poradzcie proszę

Gość wgwrgrgre
10 dni to termin na ZWROT TOWARU, a ty tego towaru nawet nie otrzymałaś więc ten termin cię nie obowiązuje. pieniędzy możesz żądać nawet i za miesiąc, zależy od twojej cierpliwości. Napisz do nich oficjalnego maila w którym wzywasz do wydania towaru w terminie ( i tu podajesz termin jaki ci odpowiada np. 3 dni ) napisz , że w innym wypadku rezygnujesz z zakupu i żądasz zwrotu wpłaconej kwoty na nr konta..... w terminie ( i tu podajesz np. 7 dni ) . napisz że jeśli po tym czasie nie dostaniesz zwrotu sprawę kierujesz do allegro a następnie na policję. powinno starczyć. a jeśli już nie chcesz czekać na towar tylko rezygnujesz to od razu napisz że "W związku z niedostarczeniem zakupionego przedmiotu mimo kilkukrotnego kontaktu w tej sprawie rezygnujesz z zakupu i żądasz zwrotu wpłaconej kwoty na nr konta.... do dnia.... . Po tym terminie zgłaszasz sprawę na Allegro i policję."

j.w wątpię by po 10 dniach pieniędzy nadal nie ma. Może nie zauważył ale wątpię by ich nie dostał. Ktoś wyżej bardzo dobrze Ci poradził :) Współczuję Ci.

...taki drogi sprzęt kupować na allegro? ja nigdy nie miałam zaufania do tego portalu, więc raczej trzymam się sklepów typu magiczna planeta. niemniej, na allegro niby obsługa powinna pomóc w takiej sytuacji. napisz potem jak się sprawa rozwiązała, bo jestem bardzo ciekawa.

Napisz ze rezygnujesz z zakupu, jak nie odp w dzis jeszcze to zaloz spor na allegro. A zanim zaczniesz kombinowac z policja to najpierw dokladnie przeczytaj regulamin aukcji, bo wg dni roboczych mija dopiero 7-8 dzien od zakupu (zalezy czy liczyc 15 jako roboczy czy nie), wiec jesli ma zawarte w regulaminie aukcji ze wysyla np. w ciagu 14 dni roboczych to gdzie prawo lamie?

Gość gość
Towar zapłacony przez Payu a towaru nie ma. Nie zapisałam adresu sprzedawcy ufają że jak przez Payu to nic nie może się stać i niestety zawiodłam się. Jak odnaleźć sprzedawcę? Kto pomoże?