Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gte

6 Dzien bez wyproznienia!

Polecane posty

Gość Gte

Juz nie moge i blonnik byl i woda itp

Gość bgnghbnj
olej rycynowy, kefir, ogorki kiszone, szuszone sliwki..

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
o matko!!!!!!!!!!!! kup w aptece magnez slow-mag czysty bez wit b6. weź na raz tyle tabl ile pisze na ulotce przy niedoborze magnezu. ludzie tego nie wiedza ze niedobor magnezu objawia sie tez zatwardzeniem dlaczego slow mag? poniewaz jest to czysty chlorek magnezu bez zadnych ulepszaczy poprawiacz itp. chlorek magnezu w duzej dawce powoduje przeczyszczenie

Gość Gte
Wlasnie pije sok z kapusty kiszonej oby pomogl i kupie magnez

Gość fghfhfghf
kawa z mlekiem jak nie pomoże ciepłe (ale nie gorące) mleko wypij 304 szklanki ciepłego mleka pod rząd, duszkiem kupa gwarantowana :)

Gość fghfhfghf
miało być 3-4 a nie 304 wybacz :D

Gość Gte
po tym soku moge odrazu mleko?

Gość Marlena 23
daktyle, kiwi, suszone śliwki, siemię lniane, otręby do jogurtów (ale nie dużo - wypłukują mikroelementy).

Gość Gte
Nic mnie nie ruszylo:(

Gość Marlena 23
w pół godziny? :D :D :D

Gość Gte
pije 2 szklanke soku z kiszonej i popijam to kawa z mlekiem jak nie ruszy to strzele se w leb chyba:o

Gość fgbshgnmj
popij jeszcze kefiru :d Po tej kiszonej kapuscie do jutroa nie wyjdziesz z wc :D

Gość to sprawa dla lekarza
masz złogi idź na lewatywę do proktologa mówię poważnie

Gość klhuxfy
zjedz jabłko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Gte
kompletnie zero reakcji:o troche poburczalo w brzuchu i tyle:o

Gość oifhiosdjhoaishdvvliahv
Zrob sobie albo jeszcze lepiej daj sobie zrobic lewatywe - porzadnie, moze nawet dwa-trzy razy. Sprobuj sobie spokojnie wziac na to czas, wytrzymac jek najdluzej z woda, ewentualnie wlewaj stopniowo coraz wiecej. Efekt murowany, uzycie zwyklego irygatora jest bezpieczne, nawet gdy podczas tego domowego "zabiegu" troche rozpiera w brzuchu.

Gość Gte
kompletnie zero reakcji:o troche poburczalo w brzuchu i tyle:o

Gość mi pomaga
ruch i jeszcze ruch. idź na szybki spacer lub pobiegaj z pół godziny, następnie porób trochę brzuszków. mi to pomaga

Gość Gte
teraz to nie mam czasu bo na 15 do pracy ;/ ale zle bede sie czula znowu ociezala

Gość Gte
Właśnie przed chwilą bardzo obficie zesrałam się pochwą!

Gość triu
zrób sobie taką mieszankę, po której wiesz, że normalnie miałabyś sr..czkę :P np wypij po tym soku z kapusty mleko, do tego zjedz jablko albo gruszke a potem zrob troche brzuszkow

Gość na mnie nie działa nic ;-(
ja mam tak na wyjazdach - przywożę do domu ;-( jak jadę na dłużej to po prostu źle się czuję i odkryłam co pomaga - na wieczór zalać kilka śliwek suszonych/wędzonych szklanką wrzątku. Rano to wypić na czczo. Zwykle wtedy jest po problemie. Ale nie czekałam tak długo nigdy... brałam coś na trawienie... Ja w Twojej sytuacji wzięłabym coś na trawienie - np. 3 rapacholiny, albo coś na przeczyszczenie po prostu.

Gość miszel fajfer
Dlaczego nikt nie zaproponował zielonej lub czerwonej herbaty? Jogurtu z bakteriami L-casei lub Activie? Żadnych ohydztw nigdy nie piłam, zawsze pomaga to co powyżej napisałam.

Gość Gte
Wrocilam ze spaceru-wciaaz nic,zle sie czuje taka napchana

Gość sluchaj, aa
wiem co to znaczy, ja sie 2tyg nie wyproznialam.... myslalam ze mi jelita pekna, ale ja mialam szczeline odbytu i hemoroidy i bol nie z tej ziemi... lewatywa, jest w aptece np. Enema , albo po prostu gruszka, woda z oliwa i juz...

Gość oifhiosdjhoaishdvvliahv
To wszystko ma sens - wplynac dieta albo odpowiednimi produktami na trawienie. Ruch pobudza takze trawienie i jest w kazdym przypadku do polecenia. Jezeli jednak, tak jak pisze autorka minelo juz szesc dni bez wyproznienia to najpierw trzeba mechanicznie oproznic jelito grube z tego wszystkiego, co tam dotychczas stwardnialo (a wiec duza i powolna lewatywa z letniej wody, moze nawet kilka razy, az sie ruszy), aby wyproznienie w ogole bylo mozliwe, a dopiero po krotkotrwalym "sukcesie" tego postepowania zadbac dieta, ruchem, duza iloscia plynow itp. o regularne wyproznienie - byc moze na poczatku rowniez z pomoca lewatywy (od czasu do czasu, aby nie dopuscic do takiego zastopowania, jakie opisano. Kazde moje zaparcie ( a mam w tym wzgledzie doswiadczenie) konczylo sie najpozniej po trzech dniach i 1-2 litrach(tak, to nie jest kawal) wody wprowadzonej irygatorem powoli i malymi porcjami, z przerwami, az do skutku gdy nie da sie juz powstrzymac i trzeba pedzic na sedes.

weź gruszkę do lewatywy i wlej sobie wode do ttyłka. Na początek 2 gruszki bo nie wytrzymasz jak nigdy tego nie robiłaś. Pójdziesz na kibelek może wyjdzie sama woda. Potem wlej z 7 gruszek poczekaj 5 min i na pewno cie ruszy. A tak to weź wieczorem ksennę albo, senes plus normosan rano będziesz srać że hoho:)

Gość Gte
Jestem przy 301 szklance mleka. Może już wystarczy? :O

Gość 123qaz
A wazelinę w czopkach próbowałaś?