Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość portalynda

Tyle czasu katowania się i co?

Polecane posty

Gość portalynda

Tak jak i Wy zawzięłam się i powiedziałam sobie "czas na zmiany" i tak przez trzy tygodnie: zero słodyczy małe porcje jedzenia 4-5 razy dziennie zdrowe odżywianie 1,5-2 l wody dziennie co dwa dni biegałam 50 -60 minut codziennie wykonywałam brzuszki, ćwiczenia na pupę, ręce, piersi, uda, plecy chodziłam też na aerobik jak nie biegałam też godzinę czasu. Byłam zawzięta Dziś mija 3 tygodnie zważyłam się schudłam 1kg No ale myślę sobie przecie ważne jest to jakie się ma wymiary. Przed tym wszystkim się zważyłam i dokładnie zmierzyłam. I niestety jestem szersza w każdej partii od 2-4 cm. Jestem załamana teraz. Na co mi to było. Codziennie bilans ujemny był, problemów z metabolizmem nie miałam. Tak się starałam, mówiłam sobie, że dam radę, że potem zobaczę i będę szczęśliwa z rezultatów. A teraz jestem grubsza niż byłam. W brzuchu mi przybyło 4cm więcej. Kur....:/

Gość cellka111
to juz dzisiaj twoj 3 topik zalozony

Gość cellka111
to nie do ciebie = przepraszam pomylka

Gość zazea
a ile masz lat? ja mam 25 i ciezko mi zgubic pare kg

Gość portalynda
23 mam lata.

Gość portalynda
Czuje to jak moją porażkę życiową. Najgorszy mam problem z brzuchem a teraz mam jeszcze większy. Nie mogę tego przeżyć.

Gość zazea
tez mam problem z brzuchem jest duzy a reszta szczupła

Gość DyzioIi
Widocznie odchudzalas sie bez glowy.

Gość zbadaj
tarczycę autorko,może masz niedoczynność ale wiedz też, że mięśnie ważą więcej od tłuszczu.

Gość DyzioIi
Najpierw trzeba bylo policzyc zapotrzebowanie kaloryczne.Potem obciac to troche i madrze laczyc zdrowe produkty.Efekt murowany

Gość ale jak zbadać
zapotrzebowanie kaloryczne?

Gość portalynda
to no co robiłam źle, że niby odchudzałam się "bez głowy" ?

Gość portalynda
Dyzoli napisałam przecież, że się odżywiałam zdrowo. Wiem na czym polega zdrowe odżywianie. Ogólnie się zdrowo odżywiam, ale czasem jadłam słodycze a teraz przestałam na ten czas.

Gość DyzioIi
napisz mi co jadlas i w jakich ilosciach,to Ci powiem czy zdrowo.Taki wypis wszystkiego z 1 dnia bez oszukiwania;)

Gość portalynda
Zazwyczaj na śniadanie jadłam dwie kromki małego chlebka orkiszowego. Z chudym twarogiem bez rzodkiewki. Na drugie śniadanie jadłam jabłko albo śliwkę. Jakiś owoc. Na obiad jadłam grillowaną albo pieczoną pierś z kurczaka albo jakiś filet rybny. Łosoś, pstrąg. Z warzywami, jakaś fasolka szparagowa, cukinia, bakłażan czy brokuł. Następnie jadłam mały jogurt naturalny, czasami dodawałam łyżkę płatków owsianych ale nie zawsze. Końcowy posiłek to owoc lub warzywo. Starałam się aby moje produkty miały niski ig. W między czasie piłam wodę i zieloną herbatę. Naturalnie bez cukru.

Gość portalynda
sorry tam miało być bez śmietany i z rzodkiewką albo szczypiorkiem. Coś ucięło.

Gość portalynda
po czym ten efekt jojo niby? Zapomniałam dodać do obiadu też dodawałam czasami albo brązowy ryż albo kaszę gryczaną wtedy też zmniejszałam ilość mięsa albo ryby. Tak dla urozmaicenia w końcu

Gość DyzioIi
Mnie sie wydaje ze obcielas za duzo i organizm dostal sygnal,ze jest glodzony i zaczal magazynowac.

Gość portalynda
ale przed tym ja nie jadłam więcej. Tyle że czasem jakiegoś batonika czy ciastko. Nigdy nie jadłam dużo. Ale lepiej jak będę się odżywiać tak jak wcześniej. Przynajmniej przez dwa lata miałam stała wagę. Teraz boję się efektu jojo bo ja mam takie głupie szczęście, że schudłam kilko a przytyję pewnie z 5. Nigdy nie jadam późno i zawsze jem śniadania. Tyle, że wprowadziłam aktywność fizyczną. I zrezygnowałam z produktów z wysokim ig.

Gość ikeiia
nie wiem czy macie pojecie o tym ze owocow nei powinno sie jesc po jedzeniu tylko na pusty zaladek bo wtedy bedzie znich porzytek a jak zjedzie po posilku to sfermentuja i gowno z tego...poza tym do pani odchudzajacej sie, moze ci miesnie zaczely puchnac? ja jak zaczelam cwiczyc na silowni to po miesiacu zamaist tracic zaczelam sie powiekszac!! bylam przerazona ale trener mnie uspokoil, dopiero po 3 miesiacach zauwazylam znaczny spadek wagi (ale nie szybki) i cialo zaczelo sie ujedrniac

Gość DyzioIi
obliczylas jakie zapotrzebowanie kaloryczne masz wedlug swojej wagi?Obliczylas tez ile kalori zjadasz codzien?sprawa jest prosta w kazdy posilek powinien byc zjadany co 4 godziny.W kazdym posilku musza sie znalez warzywa,wegle i bialko.Nie jemy i nie pijemy slodkiego,tylko mineralna.Herbata bez cukru,kawa max 1 lyzeczka.Jogurty tylko naturalne nie light.Nie pijemy przed posilkiem,w trakcie i zaraz po.Pijemy 20 min przed lub 20 min po.Ruch minimum 30 min zeby cokolwiek zaczac spalac.

Gość portalynda
ikeiia ale ja po zjedzeniu śniadania jadłam owoc po 3 godzinach bo tak miałam mniej więcej 3 godziny odstępu od każdego posiłku. Zresztą, każdy inaczej piszę, każdy ma inne złote rady. Nie ważne, muszę to przeboleć jakoś mam nadzieje, ze wrócę do normalnej siebie.