Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boję się troszkę

Czy tabetka ibupromu może zaszkodzić we wczesnej ciąży 4-5 tc?

Polecane posty

Gość Boję się troszkę

Tak jak w pytaniu. Nie wytrzymałam z bolu głowy i wziełam ibuprom zatoki bo tylko taki lek miałam a musiałam samochodem jechać. On ma 200mg ibuprofenu i 25 czy 75 czegos na zatoki. Chyba jdna tabletka nie zaszkodzi co?? Ciąża podejrzewana jeszcze nie wiem bo nie testowałam.

Gość pytankooooo
nie bralam lekow w ciazy,nawet paracetamolu ktory podobno mozna w razie potrzeby wziac. a juz na pewno nie wzielabym w pierwszym trymestrze ciazy.

Gość Deboraf
Zapytaj lekarza, nikt ci nie wywróży.

Gość Boję się troszkę
Jedna tabletka moze nie zaszkodzi? Przeciez nie piję nie palę....biorę kwas foiowy i inne wiaminy od pół roku juz...Niektóre dziewczyny sie dowiaduję o ciąży w 11tc albo i pozniej i jakoś mają zdrowe dzieci.(napewno niektóre biora leki i piją/palą)

Gość opcja -szukaj- nie boli
na tym etapie nie powinno zaszkodzić. Ja w bardzo wczesnej ciąży leczyłam zapalenie gardła i oskrzeli silnymi dość lekami. Potem się okazało, że zaszłam tuż przed chorobą.

Gość Boję się troszkę
Dzięki...normalnie bym nie brała tylko kawe wypiła i polezala(czasem pomaga)-ale musiałam jechac samochodem i nie dałabym rady..

Gość masło orzechowe892545
ja myślę żę jedna tabletka w tak wczesnej ciąży nie powinna mieć zlego wpływu. Ale nie bierz już. W ciązy tylko paracetamol. Życzę pomyślnego wyniku testu:)

Gość djjdjd
raczej nie, ja we wczesnej ciązy (nie wiedzac o niej) nie uważałam na siebie. brałam leki, solarium, fajki. Na szczęście dziecko się zdrowe urodziło

Gość głośniki audio
Na 100 % nie zaszkodzi, nie denerwuj się.

Gość hahalyna
Nie no jedna tabletka na pewno nie zaszkorzi

Gość nic a nic
Nie zaszkodzi na pewno. Ja wzięłam Aleve, bo miałam ból jak przed okresem i jak powiedziałam lekarzowi to cytuje "niech sobie pani głowy tym nie zawraca, proszę o tym nie myśleć". Ja też brałam leki na zapalenie krtani, antybiotyk nawet, bo nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Mam nadzieję,że również nie będzie to miało wpływu na malucha.