Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszłam maturzystka 2013

Czy istniej coś takiego ja kredyt dla ucznia albo studenta ?

Polecane posty

Orientuje się ktoś z was czy istniej coś takiego?Pracuję wiec ze spłata kredytu mnie byłoby problemu ale mam umowę zlecenie;(

Nikt nic nie wiem?

Gość dghrt
jest kredytv studencki, al muszą Co rodzice pozyrować, i dstajesz to raz w miesicu, ale dla biadaków tez nie daja

Wypraszam sobie ale biedakiem nie jestem!

Gość Lord Arkadiusz23
Po co Ci ten kredyt? W co inwestujesz?

W pewnym sensie kredyt potrzebny mi jest na pomoce naukowe,nie chcę barć pieniążków od moich rodziców choć nie jesteśmy rodziną biedną i na wszystko nas stać .

Gość Lord Arkadiusz23
Ale w innym sensie na przechulanie na ciuchy, imprezy i inne takie takie?

Nie;-) Na ubrania,ciuchy,kosmetyki zawsze mam bo pracuję ale niestety nie stać mnie na to co potrzebuję bo nie zarabiam aż tak dużo a zanim odłożę to trochę minie.

Gość Lord Arkadiusz23
Osobiście polecam Ci oszczędzanie. Kredyt jest zawsze dużo droższy niż zapłata od razu. Jeżeli kogoś nie stać na daną rzecz - nie stać go również na kredyt. To tyle odnośnie dóbr konsumpcyjnych. Wyjątkiem może być mieszkanie/dom. 'A co do samego tematu - jest kredyt studencki, i jego akurat opłaca się zaciągnąć (choćby po to, żeby trzymać pieniądze na lokacie). Poza nim zostają Providenty i inni zdziercy.

Gość przyszła maturzyszka2013
Odkładam już od dłuższego czasu ale nada mi brakuję. A można poprosić w baku w którym się na konto o pożyczkę w wysokości takiej aby była dopasowana do mojego miesięcznego wynagrodzenia na koncie ?

Gość Lord Arkadiusz23
O jakiej kwocie mowa? Najlepiej zadzwnoić do banku i u nich się dopytać.

Gość przyszła maturzyszka2013
Moje miesięczne wynagrodzenie to kwota 500 zł kredyt bym chciała wziąć na sumę 2000 tyś. Dziękuje bardzo za odpowiedzi;) Zaraz zadzwonię do banku ;)

Gość Lord Arkadiusz23
Jak już coś Ci zaproponują odezwij się po poradę, żebyś nie wzięła jakiegoś kitu. Dla przykładu kredyt na 1000zł, spłacany przez rok 12-oma, miesięcznymi ratami, po 100zł każda, jest realnie oprocentowany na... ponad 40%

Gość bartek19-22
polecam pożyczkę na kokos.pl szybko i łatwo. ja pierwsza pożyczkę dostałem w parę sekund od założenia aukcji. ktoś czegoś nie wie? służę pomoca :)

jest. Nazywa się to dokładnie :PREFERENCYJNY KREDYT STUDENCKI. potrzebujesz do tego dwóch żyrantów. podpisujesz umowę na określony czas np 3 lata. I przez te trzy lata, z wyłączeniem dwóch mc wakacji. Wplywają Ci raty w wysokosci 600 zł. Spłata zaczyna się po dwóch latach od ukończenia studiów, z oprocentowaniem około 1,6. Niektórzy robią tak, że te pieniądze odkładają, uzbiera im się fajna sumka, a procenty lecą. Później spłacaja całość, a procent im zostaje.:)

Gość zaoczna1345
Też słyszałam o tym kredycie, ale potrzebowałam na szybko pieniędzy, żeby móc zapłacić za kolejny rok, więc wolałam pożyczkę w kasie strefczyka. Podobnie jak autorka też tylko umowa zlecenie, ale dostałam bardzo szybko i bez problemu, gdyby ktoś potrzebował, to polecam - http://www.kasystefczyka.pl/klienci-indywidualni/pozyczki/pozyczka-spadla-rata Ja potrzebowałam małej kwoty, ale widziałam, że są też większe i niektóre też bez zaświadczeń o zarobkach.