Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga___27_00

czy da się urodzić siłami natury duże dziecko???

Polecane posty

Gość a ja nie rozumiem
a czy to nie jest tak, że przy wadze ponad 4 kg jest wskazanie do cesarki?

Gość srali mazgali
a moja córka ważyła 2900 i utkneła mi w kanale rodnym,starchu nie da sie opisac..był to mój 2 poród i miednicę mam szeroką więc wg mnie siłami natury rodzić ponad 4 kilowe baby to jest jednak ryzyko

Gość srali mazgali
przepraszam,pomyliłam sie z cyferkami,oczywiście ważyła 3900 a nie 2900

Gość a jaaaaaaaaaaaaaaaa
mam 174cm, ważyłam przed ciążą 68kg a pod koniec ciąży 80kg .... rodziłam sama dziecko 55000g i 65cm... bez znieczulenia MASAKRA

Gość przesadziłaś. Wieczór
kilka dni temu urodzila moja znajoma 1sze dziecko - 4800, poszlo szybko i gladko, a dziecko mialo az 62cm!

Gość mama dwóch dziewczynek
najważniejsza jest główka dziecka; moje dziewczynki akurat urodziły się z wagą ponad 3 kg, ale mała miała dużą głowę i ciężej się rodziła. Moja mama rodziła duże dzieci, ja 5,5 kg sn i bez znieczulenia, ale to na pewno zależy od warunków kobiety, położenia dziecka i właśnie wymiarów główki. Lekarz powinien dokładnie wszystko wymierzyć i wtedy podjąć decyzję. Na pewno da się sn urodzić duże dziecko, ale czy Ty dasz radę nikt Ci nie odpowie. Tylko pamiętaj, że z usg waga dziecka jest niewiarygodna... moja mała tez miała mieć ponad 4 kg... zmyliła lekarza jej duża głowa - zakłóciła wymiar ;-)

Ja też miałam wg lekarza urodzić jakiegoś potwora, w 24 tygodniu podobno już się w kadrze na usg nie mieścił..Sama byłam nieźle usrana, bo nie wiedziałam czego się spodziewać.W efekcie syn w dniu urodzenia się ważył 3450 i mierzył ok.52cm.Tak więc ja bym nie panikowała z góry że będzie rzeźnia na porodówce bo z tymi pomiarami bywa różnie.Choć wiem że i 4kg dziecko można urodzić sn.Moja babcia rodziła 40 lat temu,gdzie nie było takiej techniki jak dziś-urodziła córkę 4080 więc jak widać można.Ja rodziłam 2 tygodnie przed czasem ale może jakbym donosiła do 40 tygodnia w górę kto wie, może młody miałby 4kg lub ponad.

Gość gość
ale moja ciotka urodziła kuzyna 5700/63 cm to dopiero wyczyn x x x wyczyn czy głupota? ja bym nei zaryzykowała! a zresztą skąd wiesz jak potem żyło się ciotce - co z seksem, czy miała hemoroidy i nietrzymanie moczu? o tym się nie mówi....

Gość gość
ja urodziłam 2 dziecko i wazyło 4,200 tak zapisane było, natomiast waga bo b yła obok i widziałam, wskazała 4,350! Grube moje dziecko nie było za to mega długie bo 62 cm!

Gość gość
JA MOGŁAM WYBRAC CC bo dziecko wychodziło na usg duże ale wszysscy mnie przekonywali że mam rodzić sn, że lepiej itp. fakt da się urodzić ale dziś: unikam seksu, mam nietrzymanie moczu - chodze na rehabilitację ale nic nie pomaga codzinnie chodze w podpasce :( tego mi nikt nie powiedział, mówili tylko "da się urodzić duże dziecko)

Gość gość
Da się ale po co ryzykować. Pal sześć wypadanie macicy, nietrzymanie moczu. Skutki niedotlenienia dziecka to już poważna sprawa, od kalectwa przez niedorozwój po śmierć. Do wyboru do koloru. W większości przypadków facet nie wytrzymuje ciśnienia i odpowiedzialności za chore dziecko i się zmywa. Co tu dużo pisać wielki kanał.

Gość gość
ja jestem dużą kobietą wzrostu mam 178 i zawsze miałam lekką nadwagę Dziecko urodziłam z wagą 3850 i lekarz powiedział mi że gdyby mała była większa nie urodziłabym jej bo podobno jestem wąska w środku Poród trwał szybciutko ale ciężko było mi wypchać główkę Parłam ją około godziny Powiem jedno poród wspominam naprawdę dobrze ale strasznie popękałam Nic mnie to w trakcie porodu nie bolało ale potem była masakra Dopiero 6 mc po porodzie przestałam czuć w trakcie sexu blizny Popękałam w 3 miejscach pomimo nacięcia Dodam że teraz o dziwo sex jest dla mnie znacznie bardziej przyjemny niż przed porodem Dziwna sprawa :-)

Gość porodduzegodziecka
Moja mama urodziła mnie siłami natury (4500g), miałam krwiaka na głowie, czyli tzw.przedgłowie, oczywiście śladu po tym nie ma. Mówi, że było ciężko, ale jakoś poszło. Niestety problem z nietrzymaniem moczu się pojawił :/ A jeśli chodzi o mnie to skończyłam medycynę, więc da się urodzić zdrowe, duże dziecko siłami natury :)

Gość gość
Ja urodziłem pierwsze dziecko 4220, poród 13godz drugiego 4190poród 9godz.to ze dziecko jest duże to nie wskazanie do cesarki,tak mi lekarze mówili.pierwszy porod 13szwow przez miesiac nie moglam usiasc Drugi tylko 3i od razu chodzilam ale syn urodzin się niedotkeniony i z przedglowiem ...

Gość gość
Krwiak u dziecka występuje jak kobieta prze za wcześnie. Matka pewnie nie współpracowała z położną i parła zanim było rozwarcie. Ja też miałam do wyboru cc albo sn. Wybrałam cc i dobrze bo dziecko 4350 i malutkie bo 50cm, dosłownie urodziłam kulkę. Więc jakbym rodziła takie okrągłe dziecko sn to na pewno by mnie porozrywało, jeszcze okazało się, że ma dużą głowę, trzeba było większą czapeczkę dokupić. Także dziękuję Bogu, że wybrałam cc. Jakbym rodziła sn i dziecko miało 62cm jak tu niektóre się chwalą, to byłoby ok, bo ciężar się rozkłada, ale jak wychodzi wam duże dziecko na usg, a jesteście niscy i jest szansa na małe dziecko to współczuję. Osobiście jestem zadowolona z cc :)

Gość gość
nie przewidzisz, chociaz mieszkam poza pl i tu waga dziecka ponad 4kg juz jest wskazaniem do cc a 4,5kg na bank nawet nikt o sn nie dyskutuje. sama urodzilam kruszyne rowne 3kg/50cm a pekniecie 2 stopnia, dwa milimetry dalej i byloby 3 stopnia. dlugo do siebie dochodzilam pomimo latwego porodu i super opieki okoloporodowej. minelo juz pol roku, wszystko sie zagoilo, wizualnie wyglada tak jak przed porodem ale dotykowo blizna gruba, wyczuwalna i nierozciagliwa jest. wiec sama waga dziecka nie jest tu gwarancja "sukcesu" wybierajac miedzy sn a cc.

Gość gość
Wiesz ze jak ci pojdzie kiszka stolcowa ( tak tak przy porodzie) to bedziesz do konca zycia chodxic ze stomia czyli workiem gowna na brzuchu . Chcesz ryzykowac to ryzykuj , pamietaj ze lekarze zawsze zmuszaja kobiete do sn bo to tansza opcja dla szpitala , mi lekarz powiedzial ze jak weszlo to i wyjdzie i sie smial :o Zalatwilam sobie cc

Gość gość
Ja urodziłam 57 cm i 4370 o miałam cukrzycę. Poród vacuum i mocne cięcie, ale wszystko poszło ok. Moja pochwa po porodzie się nie zmieniła. Zainteresowanie ćwiczeniami sprawiło, że jest ciaśniej niż przed porodem, nawet bardzo. Mam jednak depresję, ponieważ ciągle slysE takie mądrości, że po takim dIecku to już na pewno mam wiadro. To przykre. To że istnieje jakieś ryzyko nie znaczy, że jesteśmy rozklapichami.

Gość gość
Dziewczyny jeżeli chcecie się dowiedzieć ile będziecie mieć dzieci to sprawdźcie sobie ten test: http://vbn6.pl/r/bfxbfx , Wszystko się zgadza! Potwierdziło się i urodziłam bliźniaki :) PS: To prawda