Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co sie dzieje sie

według katolików swiat powstal w 7 dni,zadnej ewolucji itp

Polecane posty

zdalem sobie sprawe,ze to jednak wszystko bajki.

Gość s.Fiutacja, furtianka
Katolików???????

Katolików??????? ?

Gość ..,..ll
7 dni i owszem, ale kto mówi że chodzi o dni w takim znaczeniu jak my to rozumiemy, czyli jedna doba 24 godziny? Chodzi o inny pomiar czasu.

Gość o.Strażnik Forum
Twoja odpowiedź zostanie sprawdzoana pod względem przydatnosci

Gość Ojciec Dyrektor, StrażnikForum
nie tylko wg katolików, ale przez wszystkie religie księgi, jak islam czy chrześcijaństwo

Gość ..,..ll
to cytatem z wikipedii się posłużę. Sprawdzaj sobie: Istnieją różnice między opisem stworzenia z Biblii a stanem faktycznym. Wielu ludzi próbowało te rozbieżności pogodzić, między innymi nie rozumiejąc Biblii dosłownie. Św. Augustyn dopuszczając różnorodność egzegezy Biblii pouczał, by w razie sprzeczności między dosłownym zapisem biblijnym, a wiedzą, tak reinterpretować Biblię, aby tego konfliktu uniknąć. Jako przykład podaje niemożność stosowania pojęcia "dzień" definiowanego według ówczesnej nauki jako okres od jednego zachodu Słońca do następnego dla okresu, gdy Słońca nie było (a więc według pierwszego opisu stworzenia, przed dniem czwartym). W związku z tym sam uznawał, że dni stwarzania należy rozumieć metaforycznie, a sam akt kreacji był natychmiastowy, a nie rozłożony w czasie tygodnia

no ale co z ewolucja? troche to wszystko wyglada jak bajka:)

...a świat jest płaskim dyskiem wspartym na siedmiu (7) krokodylach leżących na zółwiu płynacym przez bezmiar oceanu albo coś w podobie:O swoją drogą- czy któryś katolik wie: Ile diabłów mieści się na łebku szpilki?

Gość Ojciec Dyrektor, StrażnikForum
bo to jest bajka, dla głupich żydów i reszty, poyebańców.

należę do grona ateistów bo mam dość nieścisłości w religii. Skoro jakiś Bóg stworzył wszystko to kto stworzył Boga? a może kilku bogów bo różnych religi jest mnóstwo.

Gość w biblii jest napisane:
"Bo tysiąc lat w Twoich oczach jest jak wczorajszy dzień który minął albo straż nocna"- wszystko da się wytłumaczyć..

Gość ixyyyyyyyyyyy
marines27 należę do grona ateistów bo mam dość nieścisłości w religii. Skoro jakiś Bóg stworzył wszystko to kto stworzył Boga? a może kilku bogów bo różnych religi jest mnóstwo. bog jest jeden, a jak sie go nazywa nie ma znaczenia

"Skoro jakiś Bóg stworzył wszystko to kto stworzył Boga?" Odpowiedź jest banalnie prosta: Boga stworzył człowiek- podobnie jak krzesiwo, koło i maczugę:classic_cool:

....tyle że z maczugi płynie więcej pożytku

a jak sobie Boga wyobrazacie?

@ixyyyy może właśnie tu jest problem w moim rozumowaniu ale brak jakichkolwiek dowodów istnienia i chore podejście chrześcijan(w mojej wsi)do innych kultur nie pozwala mi myśleć inaczej. Dodatkowa ewolucja mnie przekonuje.

Podobno nawet stygmaty ojca Pio to wymysły! Rzymianie przybijali do krzyża nadgarstki a nie dłonie. Czemu nas wszyscy oszukują? Czemu nie wierzący są bardziej społeczni niż wierzący?