Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roberttt

pryszcze pomocy

Polecane posty

Gość roberttt

Może tu mi ktoś pomoze, mam 22 lat jestem chłopakiem i od jakiś 3 lat wyskakuja mi pryszcze na twarzy dokładnie na brodzie i w okolicach ust. jak zjem słodycze chipsy to jest armagedon ale teraz wogóle takich rzeczy nie jem ale dalej sie pojawaiala 2/3 myje twarz codzień szarym mydłem i wycieram ściereczkami jednorazowymi ale dalej nic ,zejda te pojawia sie nastepne 2, i tak w koło macieja, Dodam ze od właśnie jakiś 3 lat łysieje niestety taka ganetyka ale pryszczów ani ojeciec ani matka nie mieli w młdoym wieku. Mozecie coś poradzić bo w tym wieku i to jescze u chłopaka pryszcze nie sa czyms normlamnym

Gość RomuśZPlebanii
Idź do dermatologa - możesz mieć jakiegoś gronkowca skórnego.

Gość RomuśZPlebanii
Tak najlepiej wyciskaj żeby blizny zostały.... słuchaj głupiej małolaty.

Gość Młoda 91
wyciskaj! farsz trzeba wyciskać! bo obrzydliwie wygląda taki dojrzaly pryszcz. Jak widzę takich ludzi to sama bym im powyciskała!

RomuśZPlebanii Jak sie umie wyciskać to sie nie ma blizn 🖐️ Ja dopiero jak nie wycisnelam 1 krostki, cały czas mi sie paprała, nabawiłam sie blizny na policzku :o Masakra potem, żeby to usunac, juz lepiej wyciskac i zdezynfekować. Jak nie umie sam, to niech idzie do kosmetyczki na oczyszczanie.

Gość Król pryszczy
Ja od 6 lat mam problemy z tradzikiem. Pierwsze pryszcze pojawily sie w 6 klasie s.p. Teraz mam 17 lat i od miesiaca biore Tetralysal, i poprawa jest ogromna. W sumie to na czole mam juz tylko jednego pryszcza :) Idz do dermy i powiedz ze chcesz leczyc ten syf od wewnatrz bo inaczej sie nie da.

Gość Młoda 91
a pryszcze na brodzie mogą sie robić ci od golenia też

Gość Król pryszczy
Ja od 6 lat mam problemy z tradzikiem. Pierwsze pryszcze pojawily sie w 6 klasie s.p. Teraz mam 17 lat i od miesiaca biore Tetralysal, i poprawa jest ogromna. W sumie to na czole mam juz tylko jednego pryszcza :) Idz do dermy i powiedz ze chcesz leczyc ten syf od wewnatrz bo inaczej sie nie da.

no, to moga być podraznienia po goleniu. Zwłaszcza jak chłopak nie stosuje żadnych kosmetyków, goli sie jednorazówkami i malo kiedy je zmienia... Co do tetry- nie bierz i tak ci nie pomoże. Po tetrze wszystko wraca w przeciągu roku-pół i to nie chce straszyc, zwykle gorsze niż było. Wiem, bo łykałam trzy razy ten antybiotyk. Izotek ma szanse powodzenia, ale niektorym tez nie pomaga. Trzeba gruntownych zmian w diecie, a nie tylko "odstawiam chipsy i słodycze" + przebadac krew, sprawdzić czy to nie gronkowiec, dopiero potem bawić sie w antybiotyko-terapie, ktore są drogie i jak problem lezy gdzie indziej, to ci nie pomogą.

Gość Król pryszczy
Wlasnie na brodzie moga byc od golenia. Brody, szyi i wasow nie gol pod wlos bo inaczej beda ci sie wrastaly wloski, ktore pozniej wygladaja jak pryszcze. Wyciskac nie polecam bo bedzie gorzej. Ja do Tetralysalu dostalem Rozex i pryszcza pozbywam sie max 3 dni. Tradzik mam zaskornikowo-grudkowy czy jakos tak wiec nie mam na twarzy ropnych wulkanow. Staraj sie nie dotykac twarzy, myj ja 2x dziennie, wycieraj w papierowe reczniki i zmieniaj codziennie poszewke na poduszke. Zrezygnuj z peelingow dopoki masz czerwone krostki. Nie kupuj tez kosmetykow z drogerii bo to GOWNO. Zainwestuj w dobra derme, a ona ci powie czym masz myc twarz i smarowac pryszcze. Do tego popros o jakies tabletki bo tradzik z zewnatrz mozna jedynie zaleczyc.

Gość Król pryszczy
Tetra w porownaniu do izo jest bezpieczna a ja mam akurat taki tradzik, ze izo mi nikt nie przepisze. Bylem u wielu lekarzy i nikt nie chcial mi dac tego leku mowiac ze jest on zarezerwowany dla osob w na prawde ciezkim stanie. Pierwsze opakowanie tetry dostalem 300mg a teraz biore 150mg. Ten lek kosztuje u mnie 18zl wiec jest to groszowa sprawa a jest na prawde skuteczny.

1. Najpierw wycinij całkowicie pryszcze u kosmetyczki. 2 Potem możesz brać Epiduo i na to jeszcze Benzacne na całą twarz. Ja też całe życie miałam i tak zrobiłam i jest pięknie. Złuszczy Ci to skórę i po kilku dniach masz na zawsze spokój. 3. Potem Epiduo na codzień i na noc Benzacne punktowo tylko i spox.

Najskuteczniejszym sposobem na usunięcie pryszczy jest głodówka zerowa 2 tygodniowa. Pryszcze to toksyny kumulowane przez lata i skutki stresu. Głodówka usuwa pryszcze na całe życie jako jedyna kuracja. Kulturyści często o tym mówią, że to ich uratowało na zawsze.

Gość roberttt
gole sie z włosem napewno to nie jest wina golenia choć czasem na szyji wyskocza takei czerwone kropki ale to po 2 dniach znikaja a to co mi wyskajuje na brodzie to sa pryszcze jak ich nie wygniote to takie zółte sie robie ochydnie to wyglada

Ropne. A kup sobie na to papke przeciwtrądzikową z jadwigi, niezła jest :) Mi bardzo pomagała na krosty, jak jeszcze je mialam. Świetnie działa, na mnie lepiej niż benzacne.

Sam nie wyciskaj, bo możesz nie dokońca wycisnąć i robi się gorzej. KOsmetczka Ci nawilży parą i przygotuje do oczyszczenia na gładko całej twarzy. Raz na kilka mies. chodź do kosmetyczki na całkowite oczyszczenie twarzy.

Gość roberttt
głupio mi troche isc do kosmetyczki , nie jestm kobieta

Gość roberttt
moja skóra też szybko sie przetłuszcza umyje szarym mydłem to za jakoś gdozine jużsie świeci

Gość szczera odpowiedz prosze
wiecie co? jakmacie tak radzic to w dupe sobie te rady wsadzcie. wypadanie wlosow+ pryszcze na brodzie to ewidentnie hormony wg mnie, do endokrynologa marsz 🖐️

Niektorzy faceci łysieją już w wieku 22 lat... I to jest normalne. Naprawde. I żadne hormony mu na to nie pomogą ;) Jezeli w jego rodzinie WSZYSCY faceci szybko tracili włosy, to sorry. Może sobie co najwyzej przeszczepić, albo dokleić. A wypadanie włosow i trądzik to moze być tez przyczyna złej diety, ubogiej, braku pewnych witamin. Jeżeli łysienie ma genetyczne, to trądzik moglo spowodować wszystko. Ale hormony moze se zbadać na wszelki wypadek tez

Gość szczera odpowiedz prosze
a sorry, bo nie doczytalam ze to chlopak :D no to rzeczywiscie, ale broda wskazuje na hormony

Gość sgdbxfgvw
mam ten sam problem,25 lat skonczone i dalej to samo, takie zycie niestety