Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szina

Tabletki anty KONTRACEPT brałyście?

Polecane posty

Gość szina

Dzisiaj ginekolog przepisała mi tabletki Kontracept w sumie bez żadnych badań, jestem zdrowa mam już dziecko nigdy nie miałam żadnych problemów z okresem itp od kilku miesięcy mam bolesne miesiączki i to było głównym powodem przepisania tabletek. Nie mam doświadczenia w tym temacie bo nigdy wcześniej nie brałam tabletek, boje się skutków ubocznych :( Może któraś z was brała te tabletki i jest w stanie powiedzieć czy odczuwała jakieś skutki uboczne lub czy pomogły w problemach z bolesnym okresem?? Proszę o opinię.

Gość nyuu
To były moje pierwsze i jedyne tabletki. Skutki uboczne a owszem były.

Gość szina
możesz napisać coś więcej? co ci po nich dolegało?

Gość martocha martocha
Daruj sobie takie pytania. Każda kobieta inaczej reaguje na pigułki - trzeba je dopierać INDYWIDUALNIE. Te które służą jednym, mogą wywoływać masę skutków ubocznych innym.

Gość nyuu
U mnie - pierwszy miesiac najgorszy -plamienie przez 3 tygodnie, bolesny obrzęk piersi, wysyp pryszczy, z którymi nie mogę sobie do teraz poradzić, mimo odstawienia Kontraceptu.

Gość szina
a ty daruj sobie takie odpowiedzi chcę poznać opinie innych na temat tabletek a co mnie czeka nie wiem więc chcę się nastawić w razie czego na skutki uboczne proste

Gość szina
nyuu dzięki za odp :)

Gość martocha martocha
Przeczytaj ulotkę i się nastaw :) i się nie denerwuj.

Gość nyuu
A jeszcze mi się przypomniało miałam bóle głowy. Moje okresy nigdy nie były obfite i bolesne więc na tabletkach krwawienie było tylko trochę mniejsze od normalnego :) A tak w ogóle czy lekarz wykluczył endometriozę?

Gość szina
odnośnie endometriozy ginekolog nie wykluczyła tej opcji ale na usg nie miałam torbielów zrostów czy coś podobnego, powiedziała mi że mam brać 3 miesiące tabletki i przyjść na wizytę jakby się nie polepszyło wtedy zleci dodatkowe badania, a endometriozę diagnozuje się w 100% przez laparoskopię bo w usg nic nie zobaczy chyba że się ma jakieś torbiele i coś co da się zobaczyć na usg tak mi powiedziała.

Gość szina
ja miałam zawsze okres jakieś 5 dni regularnie bez obfitych krwawień czy większego bólu, miałam cc i od pierwszego okresu po ciąży mam takie bolesne :(

Gość nyuu
No właśnie chciałam zapytac czy miałaś cc. Ja lekarzem nie jestem ale sporo się naczytałam i po operacji komórki macicy moga się przenieśc i zagnieździć w innych narządach :O Endometrioza powoduje okropne bóle, wiem bo rozmawiałam w szpitalu z dziewczyną która miała usuwaną torbiel z tego powodu.

Gość szina
naczytałam się o endometriozie i też jestem tym przerażona, chcę jeszcze skonsultować się z innym ginekologiem w tej sprawie żeby w miarę wykluczyć lub potwierdzić taką opcję bo trochę mnie to dziwi że poszłam z bólem a lekarka nic nie znalazła na usg :( a męczę się już ponad pół roku z takimi bolesnymi okresami, nawet nie boli mnie tak jak zwykle tylko kuje całymi dniami a przy badaniu tego miejsca i uciskaniu aż mnie skręca z bólu :(

Gość kasikasia
mnie po pierwszym opakowaniu bolała głowa i nogi potem było już lepiej i nadal je biorę od ok 3 miesięcy.