Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juleczka145

Czy CV zanieśc bezpośrednio do firmy czy wysłac meilem ?

Polecane posty

Gość juleczka145

Chcę zmienić pracę i prawdę mówiąc, nie wiem zbytnio, jak się do tego zabrać. Chciałabym spróbować w kilku miejscach jednocześnie i stąd moje pytanie: Czy teraz wysyła się raczej CV czy zanosi się je osobiście? Jeśli już będę w takiej firmie, to do kogo się zgłosić? Do kierownika? A jeśli będzie to urząd to czy do sekretarza? W jednej firmie pracuję już ponad 5 lat i nie orientuje się za bardzo jak to wygląda. Bardzo proszę o jakieś wskazówki :)

Gość kjhkuku
zależy jakiej pracy szukasz

Gość juleczka145
Chciałabym pracować w opiece społecznej albo w PCPRze. Mam adresy meilowe do obydwu placówek i teraz nie wiem jak to rozegrać.

Gość Do burdelu trzeba
CV?

Gość juleczka145
Jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło. Czy razem ze CV zanosi się też list motywacyjny ? Podobno taki list dołącza się też, gdy składa się dokumenty w oparciu o dane ogłoszenie o pracę, ale ja chcę złożyć dokumenty bez takiego ogłoszenia. Po prostu chcę zanieść je do kilku różnych firm i instytucji i chciałabym, żeby to wszystko miało ręce i nogi :)

Gość no więc tak zrób
Jeśli są to firmy w Twojej miejscowości to możesz sama roznieść, a jeśli szukasz gdzieś poza to nie rób sobie kłopotu i wyślij mailem. Dopisz krótką notatkę, że szukasz pracy i pozwoliłaś sobie wysłać CV. Jeśli zanosisz/wysyłasz CV z ogłoszenia i nie ma wzmianki o LM to pomiń ten list. A jeśli sama z siebie chcesz gdzieś zanieść czy wysłać CV to wtedy możesz dołączać LM.

Gość juleczka145
Bardzo dziękuję za podpowiedź :) Firmy, do których chcę złożyć, są oddalone ode mnie o 14 km i musiałabym jednak specjalnie jechać, więc chyba wyślę meilem :)