Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Historia pewnej podróży

Mam 25 lat i dopiero teraz dojrzałam, by iść na

Polecane posty

studia. Wcześniej też studiowałam, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam, co chcę robić w życiu. Dziś moje priorytety są na tyle silne, że wiem, jak to wszystko ułożyć, z drugiej jednak strony dziwnie się czuję. Tak jakbym była na to za stara, bo w moim wieku ludzie skończyli już studia, a ja dopiero zaczyna. Ciągle słyszę tylko dlaczego teraz idę na studia, co mnie złości i boli, gdyż przez kilka lat non stop czułam się gorsza od osób, które studiują, tak jakbym mniej zdolna i inteligentna. Wiem, że studia nie są żadnym wyznacznikiem tego, kim jesteśmy, ale ja ciągle miałam kompleksy z tego powodu i nawet facetów unikałam, bo każdy wydawał mi się mądrzejszy itp.

Gość dsgarhje
alez skad! ludzie studiuja w kazdym weku, wiec sie nie przejmuj. mojej mamy znajoma ma z 37 lat i tez studiuje. a do tego ciagle oblewa egzaminy i poprawia. to widzisz ona powinna miec kompleksy :P

Dodam, że jestem zakochana w facecie, który studiuje już od czterech lat, jest niezwykle oczytany, zdolny, więc moje kompleksy wzrastają.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaa3333333222222
ja miałam to samo jednak dla mnie ewidentnie za późno,skonczyłam studia dzienne w 'normalnym "terminie,a mając 30 lat dopiero sie zorientowałam że tak naprawde chciałabym zostac lekarzem,jednak bym musiała sie uczyc do 40-tki albo i dalej

Ja mam 25 i mniej więcej od roku ustalone priorytety. Od października będę studentką architektury wnętrz i filologii słowiańskiej, gdyż obydwa te kierunki pokrywają się z moimi zainteresowaniami. Wszystko byłoby super, gdyby nie to, że nadal mam niskie poczucie wartości i wydaje mi się, że nie ma nic do zaoferowania, bo w tym wieku powinnam teoretycznie mieć już jakieś osiągnięcia. Tymczasem u mnie to wszystko przyszło... zbyt późno?

szczerze, studiuj skoro czujesz chęć i potrzebę :) ale nie zmądrzałaś, wybierz jeden kierunek (taki, który naprawdę cię interesuje lub taki, który związany jest z przyszłym zawodem), to pochłania dużo czasu i studuiiując 2 zapewne ani jednego porządnie się nei nauczysz, a w twoim wieku nie możesz już tlyko studiować, musisz też iść do pracy

ja mam 33 lata i teraz w zasadzie dojrzałam na tyle,ze poszłabym na uczelnię. tylko widzisz,ja mam juz rodzinę,pracuję,jakbym poszła do szkoły kto by nas utrzymał?

Jeżynko, zaocznie (2 razy na meisiąc sobota i neidizela) miałam kiedyś taka kobietę, żona i matka dwóch dzieci, przychodziła przed poprawkami na korepetycje, inteligentna, tylko ciężko jej było p takim czasie wrócić do szkolnej ławki, ale dała radę i poprawki zdała :) Teraz jst na 2. roku

Gość pole a ppole
ja mialam 23 lata jak poszlam na studia i bylam najstarsza na roku :P chodzilam z ludzmi o 3-4 lata mlodszymi i czulam sie z tym zajebiscie :P ps. bylam na studiach dziennych :D

Gość fsyvsyvsyvys
ja na magisterce dziennej jestem 2 lata starsza ale pracuje i jedne juz skonczylam a zajecia godze z praca bo sa 2 razy w tygodniu, u mnie na roku jest w sumie sporo takich osob jak ja bo niektorzy mieli dziekanki, inni pooblewali itp.

Gość pambuk.
i tak skończycie na kasie w tesco

Gość Nie wszyscy musza siedziec
Na kasie w Tesco ;)