Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MiraaMaaress

Mężczyzna nieśmiały, mężczyzna odludek

Polecane posty

Gość MiraaMaaress

Jak nawiązać kontakt z chłopakiem, który: - zawsze trzyma się z boku i praktycznie ciągle przesiaduje sam. - wstydzi się kobiet. -jest małomówny, nieśmiały, aspołeczny; zniechęca swoim nastawieniem nawet osoby otwarte i sympatyczne. - nie dba o siebie, nie przywiązuje wagi do swojego wyglądu, garbi się, ma kompleksy. - woli muzykę i książki od towarzystwa ludzi. -mimo tych wad intryguje i wydaje się interesujący.

Gość MiraaMaaress
W jakimś sensie jestem podobna, tzn. też jestem raczej typem introwertyka i dużo czasu spędzam w samotności, ale jeśli mam w pobliżu ludzi, rozmawiam z nimi i okazuję sympatię. Tymczasem on wydaje się obrażony na ludzi, aż strach do niego podejść i o coś zapytać, bo odpowiada z łaski, po czym wybiera książkę. Traktuje tak niemal wszystkich, co jest smutne, gdyż ja np. bardzo chciałabym z nim porozmawiać.

Gość pan wyględny
autorko, a chciałabyś nawiązać z nim jakąś relację koleżeńską czy bardziej pogłębioną?

Gość MiraaMaaress
Widzisz, nie jest to łatwe. Na początku, gdy się poznaliśmy, wydawał się fajnym facetem, odpowiadał grzecznie na pytania, uśmiechał się. Potem jednak coś się zmieniło i zaczął się izolować. Czasem był w porządku, a innym razem dawał do zrozumienia, że chce być sam. A że jestem osobą z natury wrażliwą i nie chcę się nikomu narzucać, postanowiłam ograniczyć kontakty do symbolicznego cześć. I zaczęło się. Ilekroć go widziałam, czułam się okropnie, tym bardziej, kiedy nasze oczy się spotkały. Zarazem zabrakło mi odwagi, by podchodzić do tej góry lodowej, jaką był A. Ostatnio, kilka dni temu, spotkałam go na koncercie. Był z kumplami i wyglądał na bardziej wyluzowanego niż zwykle, nawet inaczej się prezentował z wyglądu. Tyle że i tak nie podeszłam, bo czułam, że mnie odtrąci.

Gość MiraaMaaress
Koleżeńską. Co prawda interesuje mnie jako mężczyzna, ale trudno o to w sytuacji, w której on nie daje szansy się bliżej poznać. Inne kobiety być może bardziej by próbowały, mnie jednak jest trudno, właśnie z powodu wrodzonej nieśmiałości.

Gość MiraaMaaress
Próbowałam sobie A. jakoś obrzydzić, tak by zapomnieć. Na próżno. Dowiadując się o nim coraz więcej rzeczy, wiedząc już, czym się interesuje, co czyta, jakiej muzyki słucha, uświadamiałam sobie, jak ciekawym facetem musi być gość, który na co dzień sprawia wrażenie niezdarnego, zakompleksionego.

Gość MiraaMaaress
Hmmm, powinnam jeszcze się starać o kogoś takiego?

Gość MiraaMaaress
I nikt nie doradzi:( Szkoda:(

Gość nooo tym razem
Nie, nie straj się, bo to nic nie da. On nie jest zainteresowany, co bardzo wyraźnie dał ci do zrozumienia, a ty nadal nie chcesz tego dostrzec. Jesteś ślepa na własne żądanie.

Gość A kontakt przez neta?
Może łatwiej będzie się mu otworzyć? rozmawiając przez skypa

Gość MiraaMaaress
Być może nie jest mną zainteresowany jako kobietą, ale zawsze pozostaje koleżeństwo i tylko na to liczę.

Gość dsasasa
staraj sie autorko, nie masz nic do stracenia a wiele do zyskania

Gość po co się wysilać
Ja Ty jesteś ekstrawertyczką- to będziesz mieć przeje***e z takim człowiekiem na dłuższą metę.

Gość wetwetwett
Myślę, że można takiego człowieka przekonać do siebie, ale trzeba być cierpliwym. On mu się oswoić z tobą, tak już introwertycy mają.