Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komputerowa kobita

komputer do gier jaki?

Polecane posty

Gość komputerowa kobita

Proszę o pomoc jak w temacie. Chcę kupić chrzeniakowi (17 lat) komputer stacjonarny. Młody dokładnie nie wie jakie ma mieć parametry PC, a ja kompletnie się na tym nie znam. Czy ten może być? komputer stacjonarny PC HP Pro 7300 i7-2600 4GB 1TB W7Pro Oprogramowanie System operacyjny Windows 7 Professional 64 bit Wersja językowa polska Podzespoły Chipset Intel H67 Express Procesor Intel Core i7 Częstotliwość taktowania 3,4 GHz Pamięć RAM 4 GB DDR3 1333 MHz Dwukanałowa obsługa pamięci nie Pojemność dysku 1000 GB Karta graficzna Intel (zintegrowana) GMA HD Pamięć karty 1 GB Karta dźwiękowa zintegrowana Rodzaj napędu Super Multi DVD+/-RW/RAM Karta sieciowa zintegrowana 10/100/1000 Mbit/s a może taki: komputer stacjonarny PC Lenovo K330 i7-2600 8GB 1TB GT530 W7HP Oprogramowanie System operacyjny Windows 7 Home Premium 64 bit Wersja językowa polska Podzespoły Chipset Intel P67 Procesor Intel Core i7 2600 Częstotliwość taktowania 3,4 GHz Pamięć RAM 8 GB DDR3 1333 MHz Dwukanałowa obsługa pamięci tak Pojemność dysku 1000 GB Karta graficzna nVIDIA GeForce GT530 Pamięć karty 1024 MB Karta dźwiękowa zintegrowana Rodzaj napędu Super Multi DVD+/-RW/RAM Karta sieciowa zintegrowana 10/100/1000 Mbit/s Wyjścia / wejścia Liczba złączy USB 3.0 0 Liczba złączy USB 2.0 8 Liczba wyjść DVI 0 Liczba wyjść HDMI 1 Wyjście VGA tak Czytnik kart pamięci tak Złącza PS/2 2 (klawiatura/mysz) Chciałabym zapłacić ok. 4000 - 4500zł z monitorem. Czy ktoś może mi pomóc ew. napisac o innym dobrym komputerze wraz z linkami. Mieszkam we Wrocławiu. A może ktoś mi wskarze dobry sklep we Wrocku.

Gość do gier to kup
coś z core I5 i lepszą kartą graficzną, min. GF GTX550Ti, a najlepiej GTX 570, albo GTX660Ti

Gość TO PO CO GO CHCESZ SOBIE
JA KUPIŁAM SYNOWI LAPTOPA I MAM TAKIE NERWY,ZE BRAK SŁOW. NIE MOZE NA NIM GRAC BO SIE PRZEGRZEWA I WYŁĄCZA.

Gość do gier to kup
do grania lapek za 4500 to będzie jakiś MSI z i7 i GTX570M, pociągnie nowe gry, ale po pół roku sie rozsypie, porządny laptop do gier to 6 koła

Gość komputerowa kobita
Dziękuję za propozycje. A jaki sklep polecacie, oczywiście we Wrocławiu

czy jak kupiłam laptopa w sierpniu ub roku i juz raz był w naprawie bo się bardzo grzał i wyłączał(naprawili i 3 miesiące był spokój) a teraz znów koorva to samo--TO CZY MOGĘ GO ODDAĆ I ŻADAĆ ZWROTU PIENIĘDZY? NIE CHCĘ JUZ GO NAPRAWIAĆ. POZA TYM JAK BYŁ W NAPRAWIE TO 2 TYG MIAŁAM ZWIĄZANE RĘCE,KOMP JEST MI POTRZEBNY DO PRACY I NIE MOGE SOBIE POZWOLIĆ NA TAKIE PRZESTOJE 2--TYGODNIOWE. CZY ODDAJĄC GO DRUGI RAZ DO NAPRAWY/SERWISU Z TA SAMĄ USTERKĄ,NA KTÓRĄ BYL W NAPRAIWE 1 RAZ MOGĘ ŻĄDAĆ ZWROTU PIENIĘDZY?

Gość trzeba było nie brać HP
🖐️

TOSHIBA SATELITE;)

Gość love_portugal
wątpię czy Ci go przyjmą i oddadzą pieniądze :( ja z moim HP żyje już 3/4 lata i nadal się męczę, chyba muszę zainwestować w coś innego. Ale z tego co słysze większość laptopów jest do DUPY. Nie mam znajomego, któremu nie grzałby się laptop ps. mój HP był 2/3 razy w "naprawie" i nie było mowy o wymianie. jedyne co zrobili, to go przeczyścili, a problem nadal został.

Gość komputerowa kobita
A taki: Procesory INTEL CORE i5-2500K 3.30 GHz, turbo 3.70 GHz, #4/4, 6 MB, 95W, BOX, s-1155 Płyty główne - INTEL ASROCK Z68 PRO3 GEN3 ATX, Z68, 4x DDR3, RAID, VGA, DVI, HDMI, S-1155 Pamięci RAM DDR3 KINGSTON 8 GB / 1600 (2x 4 GB), CL9, HyperX Genesis Grey Dyski twarde WD 500 GB, 16 MB, 7200 obr., 3.5", SATA3 WD5000AAKX Karty graficzne PCIex GIGABYTE GF GTX 560 Ti 1024 MB DDR5, 256 bit, DVI, HDMI GV-N560OC-1GI Nagrywarki DVD-RW LITEON iHAS124-19 24x DVDRW DL, SATA, OEM, czarna ATX, bez zasilacza, srebrno-czarna Zasilacze OCZ StealthXStream 2 600 W, SLI, PFC

Gość komputerowa kobita
Proszę o pomoc komputer j/w

Gość jestem simsem
pod laptopa to radzę sobie kupić cooler, pozbędziesz się problemu przegrzewania 🖐️

mam tą podkładkę,bez niej wogóle by popracował 5 minut i koniec. z podkładką czy bez--to i tak się przegrzewa.

Gość love_portugal
a to normalne, ze wyłącza się on? raz słyszałam, że to dobrze, bo niby ma jakiś czujnik, który wyłącza laptopa, aby nie przegrzewał się jeszcze bardziej i nie zepsuł na amen, a drugim razem słyszałam, że to źle. więc jak to jest? (mam hp pavilion dv5-1050ew)

przecież jak się wyłącza to znaczy,ze coś jest nie tak. uszkodzony jest. a wyłącza się dlatego,że ma system zabezpieczający.

Gość love_portugal
ja się KOMPLETNIE na tym nie znam, dlatego zapytałam :P

Gość komputerowa kobita
A moge prosic o pomoc jak w temacie!

Gość love_portugal
komputerowa kobita a chcesz ten komputer kupić przez internet czy w sklepie? jeśli w sklepie, to bez wątpienia pomoże Ci pracownik, który zna się trochę na tym. No chyba, że trafisz na takiego, który udaje, że wie :P

Gość komputerowa kobita
Nie, nie chcę kupić przez internet, bo jak się popsuje będę się bujała z firmą kurierską. Ale juz mam namiary na firmę komputerową we Wrocku, jest naprawdę świetna. Przynajmniej mi się tak wydaje. Dzieku wszystkim

Gość Kandizzz
komputerowa kobita >> ten ostatni zestaw co podałaś jest sensowny, kwestia jeszcze ceny, bo zakładam, że to gotowce. Zestaw przykładowo za ok 3 tysiące (mowa o gotowym zestawie w budzie, z psu, obudową etc.) to byłoby coś w stylu: procesor i5 + grafa nvidii 550Ti lub 560, 8GB RAM, zasilacz ok 500-550W. Znajomy dla swojego dziaciaka jakiś czas temu brał podobnego gotowca w komputroniku i działa naprawdę fajnie. Kwestia ceny, jaki jest budżet, jeśli wyższy no to można np. poszukać czegoś z lepszą grafiką. Choć nie ulega wątpliwości, że jest jest złożyć samemu z cześci kompa, albo chociaż samemu wybrać części a niech sklep złoży go z tego co wybierzemy :)

Gość komputerowa kobita
Tak, ten ostatni zestaw będzie chyba dobry, ale ten dysk Dyski twarde WD 500 GB, 16 MB, 7200 obr., 3.5", SATA3 WD5000AAKX - nie jest za mały tylko 500 GB Ten zestaw komputerowy kosztuje 3.100 oczywiście bez monitora, i wtym sklepie piszą, że ma dobre parametry do gier.

Gość komputerowa kobita
A....... czyli karta graficzna nie jest dobra?