Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pencziks22

JAK TO JEST?

Polecane posty

Gość pencziks22

Waże 64kg przy 169cm wzrostu, niby nie mam nadwagi lecz nie mam wysportowanej sylwetki, a wiadomo inaczej to wyglada. Jak bede cwiczyc tylko silowo (mam bardzo slabe miesnie) to bede wygladac na "większa"? Czyli grubiej bede wygladac? Czy musze koniecznie do tego dolaczyc aeroby? Ktore podobno spalaja miesnie.

Gość pencziks22
chce miec bardziej zbite cialo, jedrne, a nie latający tłuszcz :P

Gość pencziks22
up

Jeśli zaczniesz ćwiczyć tylko siłowo to prawdopodobnie będziesz mieć jędrne mięśnie PLUS latający tłuszcz. Może trochę schudniesz z obwodów, bo większe mięśnie to szybszy metabolizm. Ale najlepiej byłoby przeprosić się jednak z tymi aerobami. Trening aerobowy też wspaniale ujędrnia i dodatkowo wyszczupla, a razem z siłowym na pewno przyniesie super efekty!

Gość pencziks22
Dziekuje! Wkoncu jakas dobra odpowiedz :) wystarczyłoby np. bieganie 30minut 3 x w tygodniu i 2 x cwiczenia silowe? Mam zamiar nie obżerać się lecz nie trzymać konkretnej diety, bo zawsze potem rzucam się na słodycze bądź inne tuczące produkty, nawet jak mam dobrą, zdrową diete :O

Z takim rozkładem na pewno uda Ci się schudnąć bez diety (pod warunkiem, że nie będziesz się obżerać) acz trudno powiedzieć, ile schudniesz. Na pewno jednak będziesz mieć jędrniejsze, zgrabniejsze ciało i więcej energii, a przede wszystkim zrobisz wiele dla swojego zdrowia.

Gość pencziks22
Jeszcze niedawno ważyłam ok 58 i wyglądałam ok bez żadnych cwiczen. Mysle, ze uda sie zrzucic te 5kg w ciagu paru miesiecy ;) oczywiscie jesli bieganie nie bedzie mozliwe to np. orbitrek 30-40minut, albo cos innego :P dzieki jeszcze raz! :)

Największą zaletą regularnych ćwiczeń jest to, że możesz obniżyć ryzyko wystąpienia nowotworów, cukrzycy, miażdżycy, chorób serca, osteoporozy, żylaków, nocnych kurczy łydek, że masz więcej energii, że lepiej Ci się myśli, bo mózg się dotlenia, że skóra wygląda zdrowiej, i wiele, wiele innych zdrowotnych korzyści... Naprawdę schudnięcie nie jest w tym wszystkim najlepsze. Dlatego fajnie by było gdybyś nie porzucała codziennej aktywności tylko dlatego, że już schudłaś. Nawet szybki półgodzinny spacer będzie lepszy niż nic. Powodzenia!

Gość pencziks22
O tak ;) masz racje. Zawsze byłam osobą aktywną lecz od dłuzszego czasu mam taki jakiś zastój i nie moge ruszyc.. nie mam siły, energi, skora tez zrobila sie brzydsza tak jak mowisz. Dlatego tez miedzy innymi musze znow zaczac regularnie sie ruszac ;) po bieganiu np. jest super uczucie, takie ze az mozna góry przenosic ;D ale czasem ciezko sie zabrac do cwiczen.

Gość paszczak1
wpierdalaaaaaaaaac :classic_cool: