Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjnioa

jakie menu na imieniny?

Polecane posty

Gość kjnioa

w sobote robie impreze w babskim gronie w domu a potem idziemy na miasto i problem w tym ze nie wiem co podac na kolacje cos na cieplo i jakies salatki, macie jakies propozycje?

Gość love_portugal
z sałatek może gyrosa? gdzieś z boku pomidorki z mozarellą? albo sałatkę warzywną? sałatkę cezara? a na ciepło? hm.. nie wiem co potrafisz robić i w jakim mniej więcej wieku jesteście? :P

myślę że dla Ciebie najwygodniej ( danie jednogarnkowe)będzie zrobić jakąś zapiekankę np. z kurczakiem lub makaronem z piekarnika albo lasagnie a gościom powinno smakować.

Jak idziecie na miasto to zapros je na obiad na miescie ,dla ciebie wygodniej, nie siedz caly dzien w kuchni , BO to twoje imieniny .

Gość kjnioa
20:) podstawowe rzeczy umiem ugotowac ale cos wiekszego to juz problem... myslalam o tych pomyslach na zapiekanke ale one sa na gora 2 osoby a nas bedzie 5 no i wolalabym cos ciekawszego niz makaron ktory przewaznie robie sb na studiach:)

może schab pieczony w pomidorach? danie z piekarnika, więc możesz zrobić nawet rano, później po prostu odgrzać do tego sałatka - kup mieszankę sałat gotową, do tego dodaj cebulkę jakąś, ogórek konserwowy i oliwę zmieszaną z przyprawami do sałatek ewentualnie dot ego jakieś domowe frytki chyba, że towarzystwo bardziej luksusowe, to polecam pierożki z serem feta i groszkowym sosem jako przystawkę do tego zupa krem z dyni a na główne piersi z kuraka zapiekane z chilli bagietki z masełkiem czosnkowym i sałatka zserem feta

Gość kjnioa
myslalam o obiedzie na miescie ale to juz duzo wiekszy wydatek bo srednio obiad ok 25 zl i jakies piwo czy wino to troche duzo wyjdzie... dlatego zawsze jak jest jakas okazja to spotykamy sie w domu kawa ciasto potem lekka kolacja drinki i idziemy do jakiegos klubu potanczyc i wtedy alkohol juz kazdy w swoim zakresie

mogłabyś też zrobić np. pizze domową pyszna ale troche wiecej roboty jeśli chodzi o ciasto niz przy zapiekance

Gość pichcenieeeeeeeeee
www.sztuka-gotowania.blogspot.com tu masz fajne przepisy :)

Gość kjnioa
kobietaMMM to albo ja mam jakies male naczynie albo wyjatkowo duzo jem:) ale hmm zapiekanka makaronowa jest dobrym pomyslem tylko cyhba nie taka z paczki tylko z gryosek kiedys dostalam przepis troche roboty z tym bylo ale pyszna...:)

Gość love_portugal
to mam dla Ciebie fajny przepis :P łatwe, proste i smaczne.. pierś z kurczaka kroisz na porcje lekko ubijasz, tak jak na schabowe :P solisz, pieprzysz. blaszke w piekarniku smarujesz troche olejem, kładziesz na nią piersi, lekko podpiekasz, wyjmujesz. na podpieczone piersi kładziesz pokrojone (w kostke lub plasterki): ogórek konserwowy, pieczarki konserwowe, marchewke konserwową, paprykę konserwową - jeśli lubisz i cebulę (troszkę). wszystko na koniec przykrywasz plasterkiem sera i dalej wkładasz do piekarnika aż do rozpuszczenia się sera. bardzo łatwy przepis i bardzo smaczny :) wszystkim moim gościom smakuje ps. składniki na pierś możesz dobrać wedle własnego upodobania :)

Gość love_portugal
dobre będzie też połączenie pierś z kurczaka + ananas + ser ;)