Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo sama już nie wiem

Czy imię to chrztu musi być święte?

Polecane posty

Moja córka ma na imię Gabriela. Z wykazów świętych imion wynika, że nie jest to święte imię. Moja mama wspomniała, że do chrztu powinno być święte, dlatego muszę jej takie wybrać i na koszulce do chrztu powinny znaleźć się oba imiona. Rzeczywiście?

Gość o o o cos takiego...
Lilith to jest bardzo święte imię dla dziewczynki... Lucyfer albo Beliar polecam dla chłopca :D

to się ksiądz na pewno ucieszy :D Poważne odpowiedzi proszę.

Gabriela może nie... ale np. Katarzyna? Św.Katarzyna. Myślę ,że byłoby dobre :)

albo Św.Anna O życiu świętej Anny, matki Maryi i babci Jezusa Chrystusa nie znajdziemy żadnych informacji w księgach Nowego Testamentu. Ewangelie kanoniczne milczą na jej temat. Jedyne informacje dotyczące życia świętej Anny pojawiają się w pismach apokryficznych, pochodzących z początków chrześcijaństwa. Apokryfy nie należą do ksiąg natchnionych, ale w swojej treści oprócz opisów legendarnych zawierają informacje prawdziwe, przekazywane przez Tradycję Kościoła.

albo ... na pierwsze Anna a na drugie Maria. Anna - Maria:) Piękne.

Gość chyba nieer
a te wszystkie jesiki, brajany, marcusy i inne to niby święte???

Gość zaczarowany olowek10000
karina byla swieta wiec dlatego ksiadz nie widzial problemu. Natomiast jesli pierwsze imie nie jest swiete drugie ma byc

Gość Kaatika93
Do chrztu tylko jedno imię powinno być święte. Jeżeli podoba Ci się Gabriela, to tak ją nazwij, a na drugie walnij jakieś święte i już! :D Wszystkiego dobrego dla całej rodzinki. :)

Gość nie musi być święte
Mam na imię Gabriela,drugiego imienia nie mam,a mnie ochrzcili... wystarczy aby była błogosławiona o takim imieniu i jest bł. Gabriela Bosis. Poza tym imię to wywodzi się od archanioła Gabriela,który świętym jest.

Gość Jaś-mina
Nie musi być koniecznie święte. Może być błogosławionej lub jakiejś postaci z Biblii. Zaleca się, żeby choć jedno miało taki rodowód.

Gość puszczalski puszczyk
Nie musi byc zadne święte. A jak już chcesz mamie sprawic przyjemnosć, to daj drugie od jakiegos swietego. Np gabriela anna Bez jaj zebyś rezygnowała z imienia, które ci sie podoba. Albo nadawała na chrzcie inne imie niż dziecko ma :P Moja wychowawczyni się nazywała zdaje się Helena Danuta, a babcia ją zapisywała u ksiedza na chrzest i podała Halina Daniela czy Dorota, w każdym razie ma tych imion a ma :P

Gość Podobnie
Powiedz mamie że Gabriela to imię pochodzące od Archanioła Gabriela i już lepszego imienia nie mogłaś wybrać, no chyba że Maria :) powodzenia

Gość gość
a Bożena może być???