Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martynkaa_19

jaśniejszy okres

Polecane posty

Gość Padłam!!
Kochana, prezerwatywa to żadne zabezpieczenie tak naprawdę. Koleżance zachciało się tabletek a że panikara straszliwa była to i mężowi w gumce kazała maczać i co? i co? pół roku nie minęło a w ciąży.. bliźniaczej! Twoje objawy świadczą o ciąży, w dodatku pozamacicznej. Nie ignorowałabym takich znaków, bo to się może źle skończyć. Jasno czerwona krew to nie jest typowo okresowa i może też świadczyć o innych zaburzeniach. Rób jak chcesz ale nie ignorowałabym tego i udała się nawet do głupiej apteki!

Gość arya
Ja to tak pacze pacze,czytam i oczom nie wierze ...autorkom to.19 to twój wiek ? Boze ! Świat się cofa w rozwoju ! Jak tak dalej pójdzie bedziemy polować na obiad w lesie i porozumiewać się na migi ...

Gość Padłam!!
Martynka - skomplikuje się jak torbieli i innych nadżerek dostaniesz, o zakrzepach nie wspomnę. Boli Cię brzuch?

Gość arya
Bo jaja sobie z ciebie robią a ty się dajesz to raz a dwa że w ogole w to wierzysz ,ale co mnir to tam ...:)

Gość Padłam!!
arya to poważny temat, jeśli nie masz nic rzeczowego do powiedzenia to po co się wcinać? Dziewczynie się życie może wali a ty o pierdułkach. Martynka - Weź jakieś leki na ból i proszę Cię jutro do lekarza, co? Bo to może być poważna sprawa, naprawdę :(

Gość arya
Wali się przez ciebie bo jej bajki opowiadasz i dziewczyna spać nie bedzie mogla :)

Ja schudłam w pierwszym trymestrze. Nawet nie wymiotowałam i jadłam normalnie. Takie uroki ciąży. Ale dobrze dziewczyny mówią, przejdź się do lekarza bo nigdy nie wiadomo. Plamienie nigdy nie jest dobre w ciąży, a tu mówicie o jasnym krwawieniu! Przecież to może być poronienie? Czy ty się nie boisz? Ja bym już daaaawno na izbie była z żądaniem badań!

Gość arya
Chyba że obie sobie jaja robicie to inna sprawa . Nie ma zadnej ciazy ! Kup sobie jutro test dla spokoju ale nie zibaczysz dwóch kresek

Gość Padłam!!
arya , tak, to najlepiej ją poklepać po ramieniu i powiedzieć jaka to biedna! Jestem szczera i staram się doradzić jak mogę! Dużo sama w życiu przeszłam i nie życzę nikomu.

Wiesz, jak zaczynasz współżyć to dobrze jest pójść zbadać czy wszystko OK. Powinnaś się umówić na wizytę bez względu na sytuację teraz, bo nie wiem co Ci dokładnie jest. Ale ja bym poszła się upewnić o swój stan zdrowia. Zawsze też możesz pogadać z ginekologiem na temat dodatkowego zabezpieczenia- tabletki?

boję się, wiem, ze to może dziecinne, ale boję się tego, ze mogę być w ciąży, boję się reakcji rodziców, wszystkiego się boję.

Gość arya
nie doradzasz tylko się nabijasz wymyslajac ciaze pozamaciczne które nie maja prawa bytu . Żadna nie ma prawa jak gumka nie pekla . A ty sie dziewczyno nie stresyj ,może masz coś z hormonami ,stąd moga byc plamienia a dla swieyego spokoju kup sobie test i nie panikuj

Gość Padłam!!
Niczego się nie bój tylko idź dziecko do lekarza!

nic poza tym dziwnym okresem się ze mna nie dzieje... ale czy to nie za wcześnie na objawy ciąży? 2 tygodnie po stosunku?

Gość Padłam!!
Teraz to już mogą być tylko objawy poronienia przy takim jasnym krwotoku, niestety... Przykro mi, ale dla własnego dobra powinnaś iść do lekarza! Czy to tak trudno zrozumieć?!

Ciążę pozamaciczne nie mają prawa bytu? Niby dlaczego autorka nie mogłaby być w takiej ciąży?

nie, nietrudno mi to zrozumieć.. o prostu jakoś nie mogę uwierzyć w to, ze mimo zabezpieczenia mogło dosć do ciąży. Gumka była cała od początku do końca.

Gość Padłam!!
arya kto się naśmiewał ten się naśmiewał zacytować twój pierwszy post w którym to zasugerowałaś że autorka ma dżumę? To dopiero jest chamskie i podłe! sytuacja wymaga trochę zrozumienia i wsparcia a nie naśmiewania się. Dżuma, bardzo śmieszne, idz sobie żartuj gdzie indziej!

Możliwe, ale dużo kobiet zachodzi w ciążę nawet używając prezerwatyw. Poczytaj nawet na kafeterii ile tego jest. Masa jest też tych które zachodzą biorąc regularnie tabletki anty i co? Zdarza się, żadna antykoncepcja nie jest skuteczna oprócz jednej - Stanowcze NIE dla seksu.

Gość arya
Taaa poronienie :) z płuca albo nerki .