Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimek2707

Guzek w okolicach pochwy

Polecane posty

Gość anonimek2707

Mam 17lat i w okolicach intymnych zaobserwowałam coś bardzo dziwnego. Po lewej stronie zrobiło mi się takie grube wypuklenie. Taki owalny guzek, dość siny, długości ok 3-4cm. Nie przeszkadza tak mocno. Czasem tylko go czuje. Jestem dziewicą, z chłopakiem uprawiamy tylko peting. Co to takiego? Nie wiem co robić, boje sie.

Gość anonimek2707
halo halo!!! Prosze o pomoc i rade!!!

Gość sifilis sie klannia
kila

pewnie ro zapalenie mieszka włosowego, włos Ci wrósł, kup sobie maść na stan zapalny albo przecierał spirytusem

Gość anonimek2707
spirytusem? czy aby na peno to bedzie bezpieczne? moze lepiej jakis rumianek?

Gość martyna kownacka
to ciąża pozamaciczna, blizniaki gratuluje!

Gość anonimek2707
Takich bajek to ja nie kupie moja droga. Prosze o pomoc? Jakieś domowe sposoby leczenia? Halooo ?

Gość anonimek2707
DAlej czekam na odpowiedzi i rady.. Halo pomóżcie!

Gość Karinkaaaaa
Najprawdopodobniej to zapalenie mieszka wlosowego np od depilacji. Najlepiej kupic w aptece masc ichtiolowa- cena ok 2/3 zł i posmarowac. Masc ichtiolowa jest ciemnobrazowa wiec mozna zakleic to jakims plasterkiem, lub wlozyc wkladke -zeby nie ubrudzic bielizny. Przemywanie mydlem tez moze pomoc to wysuszyc. To nic strasznego, za kilka dni nie bedzie sladu :) Powodzenia

Gość anonimek2707
Dzięki Karinko za jedną z lepszych odpowiedzi :)) Mam już to z jakiś tydzień.. Może nawet ponad. Dokładniej sie temu przyjrzałam i dokładnie jest to taka ciemna-sina kulka między wargami sromowymi.. Mam nadzieje że to te zapalenie...

Gość anonimek2707
Co o tym myslicie? Caly czas czekam na wasze porady

Gość anonimek2707
halo halo halo ?? ? ? ? ?!

Gość anonimek2707
Mógłby sie ktoś jeszcze wypowiedzieć? ;) Bardzo prosze ;)

Gość steinert
Mnie się coś takiego też zrobiło i miałam to usuwane. Jak dobrze ten twój opis zrozumiałam to jest to cysta. Ja bym tam żadnej maści ichtiolowej nie dawała bo to nie jest lek na miejsca intymne jeszcze sobie zasyfisz i tyle. Uważam, że każdy sam musi zadecydować ale moja rada jest żebyś poszła do lekarza. Ja moją cyste miałam dzięki zapaleniu w macicy dokładnie dzięki bakterii. A jeśli koniecznie chcesz się czymś smarowac to na zapalenie miejsc intymnych jest maśc o nazwie Clotrimazolum . Też kosztuje około 3zł można ją miesiąc stosować. Daj znać coś z tym problemem zrobiła i nie przejmuj się że czasem ba forach piszą ludzie którzy nie mają co robić i zdesperowanych jeszcze bardziej doluja. Pozdrawiam

Gość steinert
Jeszcze mi się przypomnialo, usunol mi to w gabinecie także spokojnie

Gość steinert
Jeszcze mi się przypomnialo, usunal mi to w gabinecie także spokojnie .

Gość anonimek2707
Zaczełam już stosować maść ichtiolową.. Zobaczę co będzie się działo po tygodniu, jeśli bez zmian, kupię maść o której mi mówiłaś.:) Mam nadzieje że jakoś to będzie, aczkolwiek bardzo mnie to martwi :( Ginekologa sie boje, tzn nie tyle ginekologa co powiedzenie mojej mamie, bo jest uczulona na mojego chłopaka i zaraz sobie bóg wie co dopowie :( Jeszcze jakieś rady ? Helppp.;(