Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Urlopowa mamajacka

4,5 msc niemowle a wiatr i krótki rękawek..........

Polecane posty

Gość Urlopowa mamajacka

Przyjechałam na urlop w góry do teściowej, dzisiaj zabrałam małego na spacer do koleżanki-miał ubrane tylko body z krótkim rękawkiem i lekka czapeczka-leżał w gondoli (było b.ciepło ale wiał silniejszy wiatr coś jak nad morzem) gdy zobaczyła to kumpelka zdziwiła się i wrogim tonem powiedziała jak mogę tak ubierać bez myślenia dziecko-przeciez jest wiatr..:/ Dodam,że mały mial non stop ciepłe rączki..ale to moje pierwsze dzxiecko i ona mi zrobiła mętlik w głowie..:/

Gość b.e.a.t.a
Pewnie do gondoli nawet sie ten wiatr nie dostal i bylo mu az za cieplo, stad cieple raczki.

Mieszkam za granica (wczesniej mieszkalam w 2 innych krajach) i uwierzcie mi tylko w polsce spotkalam sie z taka paranoja. matki notorycznie przegrzewaja dzieci.. nie wiem z czego to wynika, jakas zbiorowa histeria.. i nie mieszkałam bynajmniej w ciepłych krajach: Dania, Anglia, teraz Szwajcaria. Ja swoje 3 msc dziecko ubieram jak siebie. Jest goraco a jest wiaterek to go nawet wyciagam z gondoli zeby ochłonął. poki co nie mial nawet kataru. zreszta wszystkie matki w parku tak robia! aha i kąpią tez takie roczne dzieciaczki w parkowej fontannie (ta akurat jest utrzymywana w czystosci ale kapie sie w niej codziennie masa dzieci). jak urodzilam i wychodzilam na pierwszy spacer (po uwaga 5 dniach od urodzenia!) byl ciepły majowy dzien (ze 26 st). moja mama ktora akurat przyjechala mi pomagac zaczela lamentowac ze mam ubrac malemu czapke.. ja w zaparte że przeciez gorąco jest.. moja mama dalej swoje.. wiec zadzwonilam do położnej i sie pytam jak jej zdaniem ubrac malego i czy czapka? pewnie wyszłam na idiotke z tym pytaniem o czapke bo kazała ubrac w body i nakryc najwyzej pieluszka.. mi tu wszyscy powtarzaja że przegrzanie gorsze od wychlodzenia i jesli za gorąco jest podczas spania to grozi smiercia łóżeczkową!

Nie sprawdzaj raczek tylko kark. Ale,tez uwazam ze do gondoli pewnie nawet ten wiatr nie wpadal. A tak to sama czulas czy wiatr cieply czy chlodniejszy. Zawsze wez jakis lekki kocyk lub bluzke z dlugim rekawem w razie jakby kark mialo zimny. A tak to dobre rady olej i sama sprawdzaj i oceniaj czy za zimno czy nie.

Gość jugo
skiti - czy ty w każdym swoim poście musisz podkreślać, że mieszkasz za granicą??? to już jest takie nuuuuudne... 💤

milo ze ktos czyta każdy mój post :P hahahaahah nie sądzilam ze ktos śledzi wszystkie moje wypowiedzi wiec powtarzam to samo ale widze ze nie musze, heh

Gość wifigdansk
ale co w związku z tym,autorko? bo nie zadałaś żadnego pytania.

Moja córa też ma 4,5 miesiąca i zawsze jest najlżej ubranym dzieckiem w parku. I co? I nic... żyje i nawet kataru nie miała. Niech sobie każdy robi jak uważa

Gość a móooja miala katar
ale wlasnie przez przegrzanie w chłodne dni........... olej kumpelke

Gość A gratka gdziee
dziwne ze jeszcze jej tu nie ma:D:D:D:D:D Jak był w gondoli to przecież tam chroni od wiatru:)-koleżanka dziwna jakaś..:/