Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dda, bez ojca, bez miłości

moje życie

Polecane posty

kiedyś byłam z żonatym meżczyzną, trwało to 5 lat. potem poznałam dobrego człowieka, który nie podoba mi się fizycznie ale myślę, że mam zbyt wybujałe oczekiwania. Mam bardzo niskie poczucie wartości bo nie miałam ojca. Czasem czuję się jak nikt. Niedawno poznałam seksoholika, który podobno mnie kocha i właśnie rozwodzi się z żoną. Nie widzę sensu niczego. chcę zniknąć, uciec...co zrobić, żeby żyć naprawdę?

Gość mam podobno sytuacje
Mam podobną do ciebie sytuację, też trochę przeszłam. Najważniejsze to po prostu walczyc o siebie. Potrzebujesz miłości i szukasz jej byle gdzie, bo myslisz że nie zasługujesz na tych dobrych którzy są niczym nieskarzeni. Dlatego wdajesz sie w takie toksyczne relacje. Podstawa jest chyba pojscie na terapie.

chodzę na mitingi dda, na terapię. boję się, że już zawsze tak będzie. nie wiedząć czego naprawdę chce - zrobię to co powinno się zrobić. lutro społeczne i współuzależnienia. to zabija dusze.. dzięki za odp.

też miałam ojca alkoholika, też wiele przeszłam (za wiele). też miałam problemy w relacjach z facetami. ale postanowiłam to zmienić. poszłam na terapię, pracowałam nad sobą. teraz mam męża, normalny związek. I Tobie też się uda, jeśli się o to postarasz. bo pamiętaj, że nie uleczy Cię sama obecność na mitingach czy w gabinecie terapeuty, ani też żaden człowiek, z terapeutą na czele, Cię nie zmieni. musisz to zrobić Ty, te osoby mogą Ci w tym pomóc, ale nie odwalą za Ciebie trudnej roboty, konfrontowania się ze sobą. Nie poddawaj się, dasz radę! Powodzenia!!