Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

keysy2121

do tych piekacych placki. pomozcie

Polecane posty

dzis mam zamiar zrobic placek na maslance. ale kupilam sobie mniejsza blache taka kwadratowa. jak przypasowalam do tradycyjnej to jest troche wieksza niz pol tradycyjnej. pytanie jest takie czy mam robic ciasto z polowy skladnikow czy jak zrobie no0rmalnie to nie bedzie za duzo? bo tak nad tym mysle i wymyslec nie moge. swoja droga to mozecie podrzucic jakis przepis jak robicie maslankowca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kororowekretki...
ja robię na taką 3/4 ale to zależy jak wysoka jest ta blacha. wyższa niż tradycyjna?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
taka sama wysokosc jak tradycyjnej. no tez tak myslalam ze 3/4 ale jak 3/4 z 5 jaj to prawie 4 to dac 4 czy 3?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kororowekretki...
podaj mi składniki na CAŁE ciasto to Ci powiem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1sz cukru 1 sz maslanki to wiem ze po 3/4 dac. 2,5 sz maki 3 jaja proszek do pieczenia(zawsze daje na oko wiec spoko) 0,5 sz oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kororowekretki...
daj niecałe 2 szkl mąki 2 średnie jaja i ćwierć szkl oleju. Z resztą jak zobaczysz konsystencję ciasta (o ile robiłaś go wcześniej) to zobaczysz czego brakuje, jeśli za gęst więcej oleju, lub małe jajo, jeśli za rzadkie to mąki a proszek do pieczenia: 1 płaska łyż na szkl mąki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×