Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Giguś 504

Moje zeby pomocy!!

Polecane posty

Gość Giguś 504

Czesc. uwaga dziewczyny nie przestraszcie sie. bo bedzie i fota. Temat zalozylem odnoscnie mocih zebów. Czy uwazacie ze sa bardzo bardzo krzywe i musze do ortodonty sie wybrac. Bo kogos z otoczenia wstydze sie zapytac a sam do ich widoku sie przyzwyczailem :/ Oto fota http://i50.tinypic.com/fylaut.jpg

Gość grybaski )
No krzywaawe. Zacznij sobie myć zeby woda utleniona zmieszna z soda, to je wybielisz elegancko.

Gość ferdek kiepski i syn walduśss
jakbys napisała w tyltule foto to temat by sie krecił jak złoto.

Gość Giguś 504
A mozna no na paste dawac kropelki wody utlenionej? I po jakim czasie wybiele??

Gość kumkumrara
Ferdek czytaj dokładnie to nie ona a on. Zęby okropne, wyprostuj a potem delikatnie wybielaj, u dentysty a nie domowymi bo możesz sobie krzywdę zrobić.

Gość jezeli ci twoje
zeby przeszkadzaja - idz do ortodonty. Nie sa jakies straszne. Ale jezeli mialyby stac sie zrodlem twoich kompleksow - nie ma na co czekac, tylko zakladac aparat. Ja takowy nosze i jestem naprawde bardzo zadowolona. Zeby prostuja sie bardzo szybko, twoim daje 2 miesiace i beda rowniutkie :-)

Gość Giguś 504
Jak to aparat na stale slyszlaem ze ludzie po 2lata nosza. A mi mialyby sie w 2 miechy wyprostować? Jezeli tak by bylo to bym nawet sie nie zastanawial w ogole nad kosztami

Gość Giguś 504
Aaa Martwi mnie to ze ja mam 22 lata juz. I zaluje bardzo ze nie zdecydowalem sie na en krok w wieku 17 -18 lat. Ale w sumie tez srodkow nie bylo. teraz sam pracuje i oo tym pomyslalem

Gość emememmemememe
najstraszniejsze to jest to co masz na samej górze z boku uwieszone, nie wiem co to ma być, ząb ci urósł na końcu dziąsła na samej górze.. dodatkowo masz krzywy zgryz i żółte zęby jak słońce. wybielanie 400 zł na sam początek dobrze radzę.

Gość emememmemememe
aha i to coś z boku uwieszone nie wiem czy będzie ci się dało obniżyć trzeba wyrwać i implant za 5000 zł moja mama miała to samo tez z bocznym zębem

Gość jezeli ci twoje
Kochany, zeby ci sie wyprostuja po 2-3 miesiacach, ale aparacik nosic bedzioesz duuuzo dluzej, by po zdjeciu nie wrocily na dawne miejsce. Ka pe wu?

Gość Giguś 504
Jesli chodzi o kolor zebow to nie sa one najbielsze moze. Ale nie sa takie zolte az. Byc moze ak jakos dzinie swiatlo padlo i tak wyszly. Bo zeby myje rano i wieczorem.

Gość jezeli ci twoje
emememeee nie pierdziel za przeproszeniem.... gosciu musi po prostu dokladnie zeby szorowac, kupic dobra wybielajaca paste, zalozyc aparat, po 2 latach zdjac i wtedy isc na wybielanie. (bądź nie)

Gość dokładnie tak jak piszą
do ortodonty a później wybielanie, ja miałem gorsze (kolor) i po 2 tygodniach stosowania nitewhite mam śliczne białe ząbki:D:D

Gość Giguś 504
Aha a jak waszym zdaniem wygląda dolnedziąsło izeby na nim. Bo chcialbym jedynie na gore zakladac. Bo nie stac mnie na dwa odrazu raczej. Wiec jak myslicie doł iem ze jest krzywy ale moglby zostac. Czy tez jest fatality? W sumie dolnych zebo tez tak bardzo nie wiadac.

Gość jezeli ci twoje
Powiem tak: czesto zaklada sie aparat na dolne zeby nie dlatego, ze sa krzywe, ale by sie szczeki do siebie dostosowaly. Tak jest na przyklad w moim przypadku - dolne ząbki mialam pod linijke a aparat nosze. Moja propozycja: idz na konsultacje do orto, ona ci powie co i jak. W wiekszosci gabinetow aparat sie splaca w ratach. Wiec jakbys nosil przez 2 lata, czyli 24 miesiace, co miesiac bys drobna sumke w gabinecie zostawial. A skad jestes???

Gość emememmemememe
jezeli ci twoje -- nie spinaj się tak dobra? bo widocznie gówno wiesz. ten górny boczny ząb całkowicie źle urósł i to jest taka narośl, którą trzeba usunąć, to jest świadczy o zaniedbaniu z dzieciństwa. Gościu doprowadź sobie to najpierw do porządku, a potem sprawdź zęby czy masz ogólnie zdrowe i czy nie dziurawe, plomby może będą konieczne i to też dodatkowy wydatek.

Gość jezeli ci twoje
Ty masz chyba narośl, ale na mózgu :-D :-D :-D Idź chlopie do ortodonty, ona ci powie co i jak! i nie sluchaj takich osob jak ememememe.

Gość Giguś 504
inowrocław. Znacie jakis ortodontów z okolic Inowroclawia wartych polecenia??

Gość emememmemememe
jezeli ci twoje -- nie mam zamiaru wchodzić z tobą w żenującą dyskusję, uczepiłeś/łaś sie mnie jak rzep psiego ogona, taki z ciebie znawca od siedmiu boleści, a atakujesz kogoś, kto sam miał w domu podobny przypadek krzywo urośniętego całkowicie zęba, aparat tego NIE WYPROSTUJE, bo urósł on na złej wysokości, resztę owszem - wyprostuje.

Gość emememmemememe
jezeli ci twoje -- aha i moja matka łaziła dopóki nie powstały implanty kilka lat z dziurą z boku właśnie przez taki za wysoko urośnięty ząb, bo koronki nie chciała, a dentysta jej natychmiastowo wyrwał, bo się do niczego nie nadaje, aparat tylko prostuje a nie obniża zęba i jego korzeń gdzie urósł.

Gość jezeli ci twoje
......... Autorze, ja jestem z Warszawy, wiec w tym wzgledzie ci nie pomoge, choc gdybys byl ze stolicy, to dalabym ci namiary na mojego orto... Raz jeszcze naipsze; idz do lekarza, on ci wszystko wytlumaczy, bedziesz mial piekne zeby, WSZYSTKIE ci wejda w łuk, zobaczysz. Zajrzyj sobie na strone: aparatki123.p2a.pl ...tam sie duzo dowiesz i poogladasz fotki :-)

Gość jezeli ci twoje
wiesz co ememeee.... pierdolisz glupoty jak cholera! oczywiscie ze aparat sciaga zeby z gory jak i te, ktore urosly gleboko w dziasle. Twoja matka chodzila do dentysty w zamierzchlych czasach, teraz medycyna jast troszke na innym poziomie, ortodoncja rowniez! I tyle, żegnam 🖐️

Gość emememmemememe
jezeli ci twoje -- nie w zamierzchłych czasach, jestem ciekawa dlaczego dużo ludzi nawet po aparacie ma wszystkie zęby wyprostowane, a ten ząb nadal zostaje, ten ząb u autora postu nie jest w stanie dosięgnąć nawet po wyprostowaniu do odpowiedniego poziomu, by nie było dziury między górą a dołem. jestem osobą, która od dziecka dba o zęby i teraz nie mam żadnych zmartwień.

Gość Giguś405
A nie mysliscie ze troche za pozno w wieku 22 lat zakladac? Jak ja bede wygladal jak idiota z aparatem w dodatku chlopak :/ Ide do dentysty najpierw niech przejrzy co i jak i doradzi z wybielaniem itd

Gość Giguś405
Po drugie metaliczny usmiech chyba dziewczyn na imprezie nie przyciaga. Jak zkrzywe idzie jakos zakryc tak aparat jest na prawde widoczny :/