Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marrikka

czy kupowac na początrk ubranka w rozmiarze 56???

Polecane posty

Gość marrikka

czy to sie wogole oplaca? zznaczam ze lekarz obstawia ze dziecko bedzie mialo koło 4 kg...

ja zaczęłam kupowac odrobina wieksze z tych o rozm 56 wyrosnie w 3 minuty i nie zdązysz zalozyc wogóle ja niektórych rzeczy nie zdazyłam zalozyc synkoi bo urósł jak na drożdzach

Gość a ja znowu:
synek urodził się z wagą 3450g i 55 cm i przez ponad dobry miesiąc ubranka w rozmiarze 56 dosłownie wisiały na nim

Ja mam kilka takich tylko a mój maluszek będzie ważył okolo 3500 więc sądzę, że w Twoim przypadku też kilka sztuk ponieważ taki rozmiar szybko zrobi się za mały ;) Przynajmniej tyle wiem z opowieści koleżanek, który miały spore dzieci. Normalnie dzieci rodzą się około 50 cm długości, moja koleżanka ostatnio urodziła synka 55 cm więc różnie to bywa. Ale takich malutkich całkiem nie opłaca się kupować za wiele.

I po co te wyzwiska?! Nie chcesz odpowiedzieć na pytanie to wcale się nie udzielaj kobieto... może stać ją na dziecko ale nie sra kasą i nie wydaje jej niepotrzebnie!

moi obaj 56 nosili ok miesiąca. na młodszym on wisiał na początku i żałowałam że mniejszych ciuszków nie mam! kup, choć kilka sztuk.

marika. Mi lekarz mówił że synek waży też około 4kg, w rzeczywistości ważył 4.1 i miał 57cm. Ja nawet nie kupowałam 56 tylko od razu większe chyba 62 jest następne. Takie małe dzidzi i tak tylko leży więc możesz kupić odrobinę większe.

Ja kupowałam ciuszki w rozmiarze 62, bo po co wydawać kasę na coś czego się nie użyje? Mała ważyła 2,800 i tylko podwijałam jej troszkę rękawki. Przecież na takim bobasie nie widać czy to na nim wisi czy nie.

Gość summer bay
ja kupiłam tylko kilka sztuk na wszelki wypadek żeby ubrać dziecko w szpitalu. jak się okaże że maluch mieści się w 56 to mąż podjedzie i dokupi więcej ubranek

ja zalowalam ze nie kupilam malych ciuchow. Corka ur sie z waga 2.970kg i 47 cm , ciuchy dla wczesniakow byly na nia lekko duze

Ja przy córce kupiłam głównie 56 z myślą, że 62 dokupię później pewnie, po miesiącu, ew 2-3 tygodniach...Koniec koncow córka urodziła się 58 cm i prawie nic z wyprawki 56 nie załozyła, a mój mąż miał bieganinę po sklepach w poszukiwaniu ubranek, żeby były jak już wrócimy ze szpitala-nie muszę chyba dodawać, że facet raczej nie mysli o tym, że trzeba te ciuszki wyprać i to w proszku dla niemowląt i wyprasowac...Tak więc miałam dodatkowo robotę. Teraz kupiłam może ze 3 pajace na 56,a reszta 62,najwyżej podwinę rękawki, a dziecko, szczególnie nowonarodzone rośnie baaaardzo szybko

Gość hfdfbbn
Nie da się przewidzieć, są dzieci które i 2 miesiące mogą nosić rozmiar 56 cm...a są takie że prawie od razu 62 cm...jeszcze zależy od preferencji mamy, jednych nie razi za duże ubranko 62 cm od razu inne nie mogą potrzeć na za duże...ja kupiłam trochę na 56 cm, trochę na 62 cm, trudno jak się mało przydadzą, albo nawet wcale, to mocno nie zbiedniejemy, a mam spokój wewnętrzny że coś mam ;)...ile to człowiek w życiu kupuje niepotrzebnych rzeczy :D

Gość zibbbi
mój synek miał 4100 jak sie urodzil i 59 wzrostu niekyóre ubranka 56 były dobre ale to zależy bo te mniej rozciągliwe juz sie nie przydały. Kup sobie na 56 ale patrz zeby sie rozciągały no i tylko kilka szt raczej skup sie na rozm 62:)

Gość ghjvvb
moj synek miał 55cm i 3.300kg ubranka rozm 56 nosił prawie do 3msc! ja uwazam zeby kupic kilka sztuk

Gość zonaKraka
Ja kupowałam, synek miał akurat 56 cm. przy urodzeniu i przez pierwszy miesiąc używał głównie takich. Akurat przy pajacykach widziałam różnicę czy one na nim wiszą czy nie- po prostu jak fikał nóżkami w takim 62 to czasem stopa mu wylądowała w kroku pajacyka, albo po prostu nogi plątały się w tkaninie, a nóżki miał chude... Za to body w rozmiarze 56 miał niewiele. Spodenki 56 nawet później nosił. Ale też co firma to inna rozmiarówka i niektóre ubranka niby w tym samym rozmiarze bardzo się różnią. Moim zdaniem warto choćby pajacyki kupić.

Gość gryczka
Trudno przewidzieć cokolwiek, określenie wagi na podstawie USG jest przybliżone i może ważyć zarówno 3700 jak i 4200 :-p Zresztą istotniejsza jest długość moim zdaniem. Wydaje mi się, że najlepiej kupić 3-4 komplety w rozmiarze 56 i najwyżej się dokupi (my tak zrobiliśmy). Syn urodził się z wagą 3200 i podobno 57cm wzrostu (choć ja w to nie dowierzam, chyba go źle zmierzyli). ciuszki 56 nosił ponad miesiąc.

Dokładnie usg tylko szacuje. Mój lekarz mówił że dziecko będzie miał ok 3400/3500 a mała trochę przed terminem urodziła się z wagą 2800 i 52 cm. Więc nawet 56 było na nią sporo za duże i kilka 50 ubrała;-) Dlatego uważam,że lepiej się zabezpieczyć i kupić kilka ciuszków mniejszych.

Ja mam może 2 body w tym rozmiarze. Moje pierwsze dziecko mialo 57 cm w chwili urodzenia, a poza tym wyszliśmy ze szpitala po 5 dniach wiec od razu nosił 62. Nie opłaca się wiecej rzeczy zwłaszcza jak będziesz miała duże dziecko

Gość a ja znowu:
moje dzieci akurat są dowodem na to, że nie długość a waga dziecka jest ważniejsza, bo syn już wspominałam, ale córka urodziła się jeszcze dłuższa, bo miała 57 cm i ważyła w momencie urodzenia 3200g (w szpitalu wiadomo, że jeszcze spadła na wadze) i ubranka w rozmiarze 56 również nosiła bardzo długo, a i początkowo jak na jej bracie te ubranka po prostu wisiały, bo była zwyczajnie chudziutka

Ja uwazam,ze najlepiej kupic jakis maly zestawikna pierwsze dni i w razie co dokupic,sklepy sa wszedzie :) Moje ostatnia dwojka wcale nie nosila rozmiaru 56 :)

Gość mamama27
mój ważył 3300 55cm i rozmiar 56 wisiał na nim - wchodził nawet w rozmiar 46 co miałam 1 ubranko - 62 zaczął nosić grubo po miesiącu

Gość mukitka
moja wazyla 3970, miala 55 cm i rozmiaru 56 uzywalam przez jakies 2 miesiace. poza tym, jak mowia dziewczyny, badanie usg jest w tej kwestii czesto zaskakujaco mylace.

Gość mukitka
a dodam, ze nie moglam sie doczekac, kiedy z nich wyroscnie, bo mialam stosy ubranek w roznych rozmiarach ;)

Gość w tym wieku to nie pamietam
Ja kupilam od razu na 62 i 68, zeby sie czasem nie zdziwic w dniu porodu:P. Moje dziecko mialo 60 cm jak sie urodzilo.