Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beata 24

Podzial kasy w zwiazku?

Polecane posty

Hej mam pytanie.jak jest u was w zwiazku?u mnie jest tak ze ja zarabiam i moj facet zarabia i mamy odzielna kase.Zrzucamy sie na mieszkanie,rachunki..mamy tez corcie.przewaznie rzeczy dla niej kupuje ja a on mi odaje jesli to jakies wieksze zakupy(pampersy,zapas mleka czy chusteczek) Ostatnio wszyscy mi wkrecaja ze on powinien mi oddawac swoja kase bo tak jest w rodzinie.. Czy to tak dziala? I co mam mu powiedziec zeby wyskakiwal z wyplaty bo ja trzymam kase?

Gość PIEKNO CHWIL
POWINNAS MIEC DOSTEP DO WASZEGO WSPOLNEGO KONTA I DYSPONOWAC JEGO KASA ROWNIEZ ON POWINIEN W CALOSCI POKRYWAC WSZYSTKIE WASZE OPLATY

Gość mezatka88
u nas ja trzymam karty od naszego wspólnego i mojego konta. moj mąż prosi mnie zawsze o kase. narazie tylko on pracuje ja studiuje

My mamy oddzielne konta, nawet nie wiemy ile każde z nas zarabia ;)

Gość u nas moja kasa leci
na jego konto, do ktorego mam dostep, zas on swoja dostaje do reki, z czego polowe ja biore do siebie, z mojej i tak placimy rachunki i benzyne ew. czasami jakies zakupy na allegro ;)

Gość helehela
My tez mamy jedno konto i wspolna kase. On mi daje karte i jak trzeba to biorę. Uwazam ze jak jest dziecko to jestescie rodzina i nie powinien w taki sposob rozdzielać. U nas nie wazne kto zarobi wiecej czy mniej. Ksa jest wspolna i tyle. Teaz ja mam duzo mniejsze dochody bo jestem na wychowawczym. I jest ok.

Gość u nas moja kasa leci
my nie mamy dzieci, tak btw ;) ale zawsze uwazalismy, ze bedac razem tworzymy wspolnote i wszystko jest wspolne ;) nawet kiedy tylko maz zarabial, nie bylo problemu zebym nie miala kasy, nie wyobrazam sobie tez tego bym miala trzymac cala kase jak jakas pancerna Helga :O on zarabia wiec ma prawo do posioadania jakiejs kasy chocby na pierdoly a nie proszenia sie o kase mnie :O

wyszło samo z siebie nie m problemu moje - twoje ja więcej ty mnie NIE ! jest NASZE

No my zarabiamy po tyle samo wiec to nie ma znaczenie. Jest tak ze ja mowie daj mi tyle bo musimy zaplacic to i to.ale zaczelam odnosic wrazenie za ja duzo wiecej wkladam w nasze zycie,a on jakos nie ma checi zebysmy mieli wspolna kase

ja tam lubię nasz podział na moje i twoje. Przynajmniej żadna ze stron nie ma żalów

no ja sobie tego ni wyobrażam żę by mając dziecko ciągle wołać na pieluchy , mleko , to takie wyciąganie