Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babeczka 007

ZDRADA

Polecane posty

Gość babeczka 007

zapraszam o dyskusji o zdradzie czy zdrada zawsze jest zła? czy każdy kto zdradzi zasługuje na najgorsze epitety? czy można winić tylko zdradzającego? co o tym myślicie? jakie macie przeżycia związane ze zdradą?

Gość NIE MOGĘ POJĄĆ?
Dobry temat.Na wstępie trzeba zapytać daną osobę jaki miała powód do zdrady?.Bez przyczyny nic się nie dzieje! Znam małżeństwo,półtora roku po slubie,oboje po studiach,mają dobrą pracę własne mieszkanie,ale brakuje porozumienia.Pan wraca z pracy zjada obiad,krótki odpoczynek,potem siada do kompa i fascynuje się grą komputerową do póznej nocy,A co z żoną? Nie interesuje go że czuje się opuszczona,samotna.Nigdzie nie chce wyjść z domu z żoną, na spacer do znajomych,unika ludzi.Takie zachowanie męża daje powód że dłużej tak się żyć nie da,trzeba coś z tym zrobić.Czy uważacie że takie małżeństwo może trwać dlugo bez zdrady?

Temat jak temat. { czy zdrada zawsze jest zła? } Definicja z wiki { Zdrada w ogólnym znaczeniu, świadome i intencjonalne zawiedzenie zaufania danego przez osobę, organizację, państwo lub grupę społeczną, które z tego powodu ponoszą straty tudzież uważają, że ponoszą straty. Zdrada jest zwykle moralnie potępiana społecznie i w zależności od jej charakteru może też prowadzić do samosądu, być karana przez państwo lub w inny sposób sankcjonowana. } Czyli z definicji to zawsze zło, można dyskutować czy konieczne.

Gość pigipigiiiiiiii
ja sobie ostatnio rozmyślałam o paniach narzekających na to, że facet je zdradził tym czasem panie te nie brały w swoich żalach pod uwagę tego, że np. przez rok bolała je głowa, chodziły z tłustymi włosami, paznokciami z popękanym lakierem o ciągle narzekały, "fuczały", marudził i nie szanowały męża mam wrażenie, że coraz więcej związków tak wygląda, a później wielkie zdziwko, że facet zdradza, że on jest świnią, że jest podły a przecież jeśli w małżeństwie mają być zaspokajane potrzeby to obu stron, nie jednej

Gość hdfg
ja powiem tak kiedy zdradza kobieta ma z reguły kilka powodów, które są najczęstsze 1. Facet jest kiepski w łóżku 2. Facet ją zaniedbuje (nie mówi jej komplementów itd) 3. Z zemsty W tym wypadku winowajcą zdradą jest facet. Facet najczęściej zdradza z poniższych powodów 1. Aby mieć porównanie 2. Aby potwierdzić swoją atrakcyjność 3. Aby się sprawdzić W tym wypadku również winny jest facet. Zdarza się również, że faceci zdradzają ponieważ w domu panuje zła atmosfera. Kobieta wiecznie zrzędzi, jest niezadowolona itd. Wtedy winę ponosi kobieta. Jednak za większość zdrad są odpowiedzialni faceci

Statystycznie istotnie częściej zdradzają mężczyźni. No i nie do końca rozumiem usprawiedliwiania zdrady. Tak jak tam ktoś wyżej wylicza, można zrozumieć pobudki, z których się zdradziło. Ale to tylko okoliczności łagodzące, tak jak przy przestępstwie. Można zrozumieć i że ktoś coś ukradł bo nie chciało mu się pracować, ale top nadal będzie kradzież.

Gość hdfg
Jeżeli facet nie dba o kobietę, nie stara się w łóżku ponieważ myśli tylko o sobie a jej odczuwanie przyjemności jest w ogóle nie zauważalne i nie ważne, to według mnie taki facet zasługuje na zdradę. Ba, bardziej zasługuje na zostawienie go, jednak poza łóżkiem może być wręcz ideałem, myślę więc, że chyba dlatego kobiety decydują się na zdradę. Chcą mieć po prostu jakąkolwiek satysfakcje z seksu a nie umrzeć nie zaznając nigdy orgazmu :(

17:14 [zgłoś do usunięcia] hdfg W takim wypadku trzeba o tym rozmawiać, dziś seks nie jest tematem tabu.

Gość Lucekk
zdrada jest zła bo to zdrada i nie mam czasu więcej kurwa mać o tym gadać

Gość hdfg
"W takim wypadku trzeba o tym rozmawiać, dziś seks nie jest tematem tabu." To prawda, jednak bardzo często seks niestety jest tematem tabu w niektórych związkach co mi się w głowie nie mieści... Widać to po mnóstwie tematów na kafe gdzie piszą sfrustrowane złym seksem kobiety. Właściwie to są chyba sobie również winne skoro nie starają się nic z tym robić. Często zamiast zwykłej rozmowy wybierają udawany orgazm :O

No i udawać to też kłamać, a potem i zdradzić łatwiej. A tu napisze że to facet był za to odpowiedzialny. ;)

Wszystko jest zalezne od tego jaki to byl rodzaj zdrady. Czy zdrada zawsze jest zla? Owszem, jest czyms zlym poniewaz jest to zawod drugiej osoby, czesto zranienie jej. Co do drugiego pytania - oczywiscie, ze nie. Sa ludzie, ktorzy zdradzili ojczyzne, wydali kumpla itd. tylko po to by ocalic wlasna rodzine i mimo, iz jest to zdrada i jest zla sama w sobie to jednak cel uswiecil srodki. Co innego zdrada partnera, tu bynajmniej nie mozna niczego usprawiedliwiac. Cos co zrobisz ma ZAWSZE powod i najczesciej nie ponosisz wylacznej winy za wszystko, jednak ten powod nie za kazdym razem moze uzasadnic Twoje postepowanie, zwlaszcza gdy do rozwiazania problemu prowadzi Cie wiele roznych drog a Ty wybierasz te najlatwiejsza.