Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marika2223

Jak przezwycięzyc niesmialosc?

Polecane posty

Gość marika2223

Witam. mam taki problem- otoz nie potrafie sie odzywac w towarzystwie. Tzn jezeli ktos z towarzystwa mowi konkretnie do mnie to oczywiscie rozmawiam ale nie potrafie sie sama wlaczyc. Mysle ze jest to spowodowane tym ze jestem jedynaczka i w dziecinstwie w zasadzie nie mialam kontaktu z dziecmi gdyz tu w okolicy nie bylo dzieciakow w moim wieku wiec nie mialam sie z kim bawic i tak mi chyba zostalo. Wczoraj bylam u chlopaka i byla cala rodzina tj rodzice chlopaka, siostra z mezem i brat z dziewczyna. tej dziewczyny brata na poczatku nikt z rodziny nie lubil bo to taka cwaniara wyszczekana a tu wczoraj zauwazylam ze skacza kolo niej jak by niewiadomo kim byla a ja siedzialam jak szara mysza:( Z tego co wiem podlizywala sie im drogimi prezentami i ciagłymi wizytami mimo ze nie byla zbyt mile widziana. Oczywiscie jak siedze z nimi to nie jak mumia tylko caly czas sie usmiecham, utrzymuje kontakt wzrokowy z osoba mowiaca, wiec slucham tylko sie nie odzywam bo po prostu nie potrafie sie wtracic w slowojak ktos mowi. A ostatecznie mama chlopaka powiedziala do mnie "marika ty sie odzywasz co? to jest rodzina pogadanych ludzi" Myslalam ze spadne z krzesla. Przeciez ja chce tylko mam jakis opor. Jak rozmawiam ze znajomymi czy zalatwiam jakies sprawy nawet z obcymi to nie ma problemu tylko wlasnie tam u nich czuje jakis opor, czuje sie gorsza od tej dziewczyny brata bo jej sie z kolei buzia nie zamyka. Chcialabym byc fajna towarzyska osoba a nie siedziec jak na szpilkach... Jak to zmienic?

Gość marika2223
odpowie ktos:)?

Gość marika2223
22

Gość samuel l jackson
praktyka, gadaj z wieloma ludzmi, poznawaj nowych a w koncu przestanie cie to krepowac i zapomnisz o niesmialosci. im mniej sie udzielasz tym bardziej sie ograniczasz i utrudniasz sprawe

Gość marika2223
dzieki, bede probowac:)

Gość samuel l jackson
jeszcze dodam - polecam przed spotkaniem czy tez rozmowa o prace albo nawet randka pozaczepiac obcych ludzi. zapytac o godzine, o droge, poprostu kilka chwil porozmwiac. to wprowadzi Cie na wysokie obroty i doda pewnosci siebie. Powodzenia.

Gadaj gadaj i jeszcze raz gadaj z kim się da! Trening czyni mistrza, powodzenia:)