Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tyśkaaaaaaaaaaaa

Po 8 latach dałam facetowi ultimatum albo ślub albo z nami koniec. Zostałam sama

Polecane posty

Gość Tyśkaaaaaaaaaaaa

Mam kompletnego doła. Wczoraj była nasz 8 rocznica. Mam 33 lata i naprawdę chcę mieć już rodzinę. Myślałam, że mój partner też tego pragnie. Wczoraj wreszcie za namową siostry postawiłam go pod murem. Kazałam wybierać. Tak naprawdę nie brałam pod uwagę nawet rozejścia się;/ Od 3 lat byliśmy zaręczeni i dla mnie ślub to była tylko kwestia czasu. Od jakiegoś roku zaczęłam napominać, że może to już czas, i on nie mówił, ze nie. Naprawdę byłam zaskoczona. Dziś przyjechał po swoje rzeczy. Zapytałam czy kogoś ma. Odpowiedział ,że nie, ale nie jest gotowy na małżeństwo ( ma 36 lat;/). Nie mam pojęcia co robić. Czy poczekać, aż się zdecyduje czy próbować ułożyć sobie życie, ale z kim jak? Mam 33 lata, wydaje mi się że to już dużo, że może już nikogo nie znajdę.

Gość dwwwwwwwwwwww2324
lampka powinna byla ci siew zapalic po 3 latach!!! 8 laty i zadnych deklaracji to wiadmo ze facet jest z toba dla wygody i w chwili takiej jak ta zostawil cie, glupias ty glupia

Gość kanedmiende
dla wygody? a co za różnica czy masz pierscionek,obrączkę, karteczkę? na chhhhhhhhhoy ci ślub? też bym cię olał... ale jestem kobietą i mi ślub do szczęscia nie jest potrzebny

Gość dwwwwwwwwwwww2324
a dla dziecka?? chcesz miec inne nazwisko nizli dziecko?? bo ja nie

Gość dwwwwwwwwwwww2324
a potem nawet w chwili rozstania, podzial majatku...to chociazby dka zabezpieczenia swoich interesow w razie rozstania warto sie chajtac, innych plusow tez nie widze jak tylko te ktore wymienilam

Gość madziaczek 0a0d9
głowa do góry, szukaj kogoś, kto poważnie mysli o życiu, olej niedojrzałych maminsynków. Jesteś młoda, całe życie przed Tobą :)

nie zrozumiale jest dla ze po 8 latach Cie opuscil cos jest na rzeczy, byl juz pewnie z Toba z przyzwyczajenia a gdy pomyslalas o slubie zmyl sie i dobrze lepiej teraz niz za 2 lata mialo by cos wyjsc np kochanka czy dziecko na boku

Gość gsgrsdgdesstg
Jaki kretyn oświadcza się, a później stwierdza, że nie jest gotowy na ślub? Faceci to gnoje.

Gość mam amibcje a ty
haha no widać materializm i co ludzie powiedzą, nazwisko... haha :O zal...mi faceci oferowali ale po co mi ich nazwiska wole moje, nie mam czasu na zmiane dokumentow, jakbym wziela slub z moim obecnym to mialabym uwaga uwaga obywatelstwo brytyjskie ;d szok w gaciach co ale mi nie zalezy kase mam swoja a ty jestes golodupcem i taka pozostaniesz

Gość Tyśkaaaaaaaaaaaa
Zaręczyliśmy się więc dla mnie to był znak, że o ślubie jednak myśli. Pochodzę z tradycyjnej rodziny. Dla mnie ślub jest czymś ważnym czymś co zobowiązuje. Tak człowiek zawsze może wstać i wyjść bo nic go nie trzyma. A tak zawsze jak to niektórzy mówią j ten papierek, jest inne myślenie. Ja czuła bym się pewniej, stabilniej. Zresztą jak toś kocha i jest pewny to posiadanie papierka mu nie zaszkodzi.

Pewnie pod presja autorki sie oswiadczyl. Nie wierze, ze facet sie odwiadcza a pozniej nie jest gotowy na slub :O

Gość magdalenka7298211
czemu mnie to nie zdziwiło? po 8 latach związku ci co nie są po slubie się rozstają, a ci co są po slubie już dawno się nie kochaja i są ze sobą zprzywyczajenia. niektorzy decyduja sie na rozwod, inni nie i zdradzaja sie wzajemnie albo nie zdradzaja i tak tkwia a matni do smierci.

Gość dffdadfgggggggggggggggggggggg
boji sie obowiazkow, woli bezzobowiazan ruchanko!!! DOBRZE ZROBILAS; JUZ ( LAT SOBIE STRACILAS; na co czekac jeszcze 8 lat a pootem juz tylko przekwit i po nadziejie bycia matka i zona, znajdziesz sobie faceta co cie doceni,ale wiedz ze facet tos winia

ta :O ta :O sraty taty :O z tradycyjnej rodziny a sie gzdzilasz facetem i z nim mieszkalas przez kilka lat :D :D :D

Gość jastin 1976
Witaj :-) Daj mu trochę czasu może przemysli .. A na codzień dobrze się dogadywaliscie? Mieszkacie razem ??? Jestem w podobnej sytuacji tyle ze jesteśmy razem 7 lat pół roku zareczeni i do tej pory dzieliła nas odległość... Gdy wrócił jest nam ciężko się dogadać ... On chce ślubu a ja nie jestem go pewna :O tyle że ją mam 36 lat on 41 :O powodzenia

Gość dwwwwwwwwwwww2324
nie tepaku materializm i nie tepaklu strach rpzed tym co lduzie powiedza. To tylko dla dobra dziecka a nie mego widzimisię . Jesli chodzi o podzial majatku to niby dlaczego facetowi mam zostawiac to czego sie dorobilam??? ale co wy tepaki wiecie o zyciu

Gość bocke982982
baby to są jednak durne, i na co wam ten papier? zachowujecie sie jak wieski, nie wiecie ze zona i dzieci to wagonik ktory zawsze mozna odpiac??

Gość pro45c3
nie zdziw sie, ze on niedługo znajdzie sobie kogoś i sie ożeni.Niestety, takie sa fakty,po długotrwałych związkach partnerzy którzy sie rozstają-szybko zakładają rodziny. Nie schodź sie z nim już.Pewnie znajdiesz kogoś, czy to za rok czy 2, ale nie spiesz się;) wazne aby trafic na odpowiednia osobę, a nei z braku laku... i bo che miec dziecko. Gdyby chciał z toba stworzyc rodzinę, miec dziecko- nie stawiał by wszystkiego na jedna kartę "albo,albo" tylko próbował rozmawiac lub zlaeźć jakies wyjście. 36 lat to starychłop i wcale sie Tobie nie dziwie.Sama urodziłam dziecko w wieku 29 lat, zaszłam w ciąże "bo bardzo chciałam".. i co mam? została mi tylko córka- sama ja wychowuje.Nie powielaj takich blędów

Nigdy nie zrozumeim kobiet ktore mieszkaja z facetami przed slubem :O Zrozumcie, ze facet ktory ma wszytsko podane na tacy nie bedzie chcial slubu bo po co? Po cholere bedzie kupowal krowe jesli ma mleko za darmo :D Ale Cie potraktowal :( 33 lata to marne szanse na znalezienie wartosciowego faceta. :(

Faceci są wygodni,moim zdaniem 8 lat to zbyt długo żeby być na uslugach obcego faceta! Dałaś się wpuścić w maliny! Daj sobie spokoj z kimś takim,facet nie lubi zobowiazań i dobrze Ci z nim nie będzie,nawet gdyby chcial wrócić.Zacznij wychodzić do ludzi,na pewno poznasz kogoś interesujacego.Mam nadzieję,że na przyszłość będziesz madrzejsza? Tego Ci serdecznie życzę.

Gość dwwwwwwwwwwww2324
jagoda buahahah wez ty sie ogarnij dziecko. facet jak ma odejsc to odejdzie neizaleznie od tego czy meiszkali ze soba czy tez nie przed slubem. To kwestia dotarcia do siebie , wlasnych potrzeb i wspolnego zycia....

pro45c3, dokladnie. Niesteyt to prawda, ze w takich przypadkach feci szybko znjaduja sobie inne i szybciutko sie zenia. A;le troche sama jestes sobie winna , ze tyle lat z nim mieszkalas bez slubu.

Gość Tyśkaaaaaaaaaaaa
Mieszkaliśmy ze sobą tylko w weekendy. Mieszkamy 80 km od siebie, a każde miało prace w swoim mieście.

dwwwwwwwwwwww2324, a co Ty tez pewnie jestes taka dupodajka. :( Nie macie dziewczyny szacunku do siebie i tyle a i przestrzeganie przykazan u was kuleje.

Gość związek przechodzony
Nic mądrego Ci nie napiszę, związek przechodzony. Często się zdarza, jednak nie ukrywaj, że on Cię nie kochał. 8 lat!! Może i być jeżeli obydwoje chcą tego samego dla niektórych ślub jest ważny, dla innych nie, postawiłaś faceta pod murem i zwiał!!

Masz racje Jagódko! Facet to wygodna bestia! Nigdy bym nie zgodziła się mieszkać z facetem na tzw. kartę rowerową! Ślub,albo spadaj! Zmarnował dziewczynie najlepsze lata,a teraz Ją zwyczajnie olał!

Gość 72822
przykazan buhahahhaha ales ty durna wsiura ze wsi pod granica zukraina. ksieza na co dzien bardziej grzesza niz kazdy z nas.

o matko,zwiazek na odleglosc przez 8 lat. Gdzie Tty mialas rozumm kobieto? no to sie ladnie urzadzilas ale tylko na wlasne zyczenie.

Gość fgvdavg
dwwwwwwwwwwww2324, a co Ty tez pewnie jestes taka dupodajka. Nie macie dziewczyny szacunku do siebie i tyle a i przestrzeganie przykazan u was kuleje. DUPODAJKA? A KTO CIE TAKIEGO SLOWNICTWA NAUCZYŁ? CZYZBY SIE TAK TATUS DO MAMUSI ZWRCAŁ I SIE NAUCZYŁAŚ??