Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagoda12345

Apteczka przy rocznym dziecku

Polecane posty

Gość jagoda12345

Poradźcie co przyda się w apteczce przy opiece nad rocznym dzieckiem. Od września będę opiekowała się dzieckiem mojego brata. Co na wszelki wypadek kupić do apteczki.

paracetamol w syropie , plasty , woda utleniona , coś na odwodnienie , na oparzenia , na stłuczenia . Ja mam to w apteczce . + wapno w syropie , termometr , zyrtec w syropie , hmm i nie wiem co ejszcze heh

Gość japolecam.....................
zimny okład http://allegro.pl/k-miyali-buddy-oklad-zelowy-cieplo-zimno-termofor-i2568183969.html taki akurat znalazłam. U mnie nie raz się przydaje, żeby jakiś siniak nie wyszedł (wiadomo jak to z dziećmi) ;) oprócz tego jakiś paracetamol (coś na ból i gorączkę), ale to pewnie brat ma ;) Poza tym to brat wie najlepiej i napewno jakąś apteczkę ma :)

Gość gryczka
Mój syn ma ponad półtora roku. Mam w apteczce: paracetamol dla dzieci w czopkach i w syropie smectę wodę utlenioną plastry preparat elektrolitowy (orsalit) wapno w syropie maść majerankową (na katar) aspirator/gruszkę do wyciągania glutów z nosa :-p homeopatyczne krople do nosa Euphorbium (ale to chyba jest na receptę) I to chyba wszystko.

Gość zonaKraka
U nas Octanisept i plastry- ale tego też ja i mąż używamy w razie potrzeby- a dla synka właściwie tylko Nurofen w syropie taki dla dzieci. Autorko, najlepiej zapytaj brata, zresztą myślę że raczej przywiozą Ci aspirator, środki przeciwbólowe których używa czy maść na ząbkowanie jeśli ząbkuje.

Gość lubanska
octenisept i plastry, coś na gorączke i ból, np. milifen, orsalit z elektrolitami na wypadek wymiotów i biegunki.

ja mam w apteczce: - na gorączke Ibufen i czopki paracetamolowe - wapno w syropie - maść fenistil na ukąszenia - wode utlenioną i plastry - smecte - Nasivin soft na katar

Gość agoraaa,,, ...,,,
Moja corka tez ma rok i mam w apteczce panadol na bol smecte nasivin soft masc majerankowa. W sumie wystarczy ci cos przeciwbolowego dla dzieci natomiast jak dziecko bedzie przeziebione to brat na pewno wszystko inne ci dostarczy:)

Gość laski a na co to?
kiedy podawać wapno?? pewnie głupie pytanie ale nie wiem :( a co na ukąszenia owadów??? mam roczniaka a w apteczce: plastry i woda utleniona plus gaziki nasączone alkoholem i takie suche paracetamol w czopkach smecta na biegunkę' probiotyk maści na odparzenia i podrażnienia altacet na siniaki disnemar do zatkanego noska a co na ukąszenia owadów???

Gość laski a na co to?
aha doczytałam maść fenistil na ukąszenia ;) ale co z tym wapnem????

Gość grerteee
A cos na otarcia i siniaki?

Gość zonaKraka
Na otarcia, skaleczenia (nawet w buzi) itp. polecam Octanisept- używany także w szpitalach, świetnie dezynfekuje a jak maluchowi przytkniesz do skaleczenia gazik ze spirytusem to się wścieknie... A wapno przy uczuleniu, tzn. wysypce, obrzęku po użądleniu- nie bój się, nie zaszkodzi. I przede wszystkim zapytaj brata/bratowej co mają w domu, czego używają, mój paracetamolu nie może (a przynajmniej takie jest podejrzenie) i dostaje tylko Nurofen (czyli ibubrofen).

Gość misiurama
ja podaje wapno na wszelkie wysypki, mam w syropie bezsmakowe. na ukąszenia fenistil. mam tez zawsze coś na gorączkę, najlepiej ibuprofen, orsalit na uzupełnienie elektrolitów w razie biegunki i wymiotów, syropy na kaszel. oczywiście mam też kolorowe plastry i octenisept.

Gość lilaaaaaaa
wapno przy wszelkich reakcjach alergicznych

Gość fajnajulia78
kolorowe plastry z postaciami z bajek, octenisept do odkażania bo nie szczypie, orsalit na wypadek biegunki i wymiotów, coś na gorączkę.