Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda1979

problemy z pochwa .

Polecane posty

Gość mloda1979

Od jakiegoś czasu gdy zaczęliśmy pieszczoty z chłopakiem zaczęłam mieć problemy z pochwa . Około miesiąca temu miałam zapalenie pęcherza i na pochwie pojawiały się białe grudki i okropnie swędziało.Wyleczyłam je maścia i jakimiś naparami już nie pamiętam jakimi-Teraz zauważyłam że pochwa jest ciągle sucha , gdy dotykam ja palcami podczas pieszczot nie ma śluzu , tzn jest bezbarwny ale ma dziwny zapach-Rzadko w okolicach włosów łonowych pojawiaja się białe kulki jakby lub grudki . Podczas podcierania się czuje takie pieczenie . Co to może być?

Gość moniaseb05
masz grzybicze zapalenie pochwy i musisz isc z tym do gina po globulki najlepiej aby i twój partner je tez stosował bo inaczej bedziecie sie ciągle zarażać

Gość olatobmolka
do apteki po canesten dopochwowo plus masc

Gość Anuleczka66
Niestety wygląda to na jakaś infekcję. Idź jutro do ginekologa, na pewno da Ci jakiś antybiotyk, nie zapomnij o przeleczeniu partnera, żeby potem ponownie Cię nie zarażał. Jak bardzo Cię swędzi to możesz sobie kupić provag żel, złagodzi pieczenie i swędzenie. Po przeleczeniu możesz go używać profilaktycznie, ponieważ zawiera kwas mlekowy i chroni przed infekcjami. A jeśli masz problem z suchością pochwy to żel możesz stosować w celu nawilżenia przed stosunkiem. Ja właśnie tak robię.

Gość lubanska
koniecznie idź do ginekologa. zapewne nie wyleczyłaś poprzedniej infekcji i teraz są efekty. skuteczne leki są tylko na receptę. po leczeniu warto zastosować jakiś probiotyk na wyrównanie prawidłowej flory bakteryjnej, np. lactovaginal.

Gość adrianna1983
Też uważam, że to niewyleczona infekcja - tylko lekarz pomoże, powinnaś kupić sobie probiotyki, które w przyszłości chronić cię będą przed bakteriami i grzybami, którymi możesz zarazić się przez stosunek albo basen, saunę, publiczne toalety, itp. - ja raz na trzy tygodnie robię sobie 7 - dniową kurację probiotykiem dopochwowym invag - kapsułka na noc i infekcji intymnych nie mam pomimo tego, że współżyję bez prezerwatywy i często chodzę na basen - warto stosować taką ochronę. Probiotyki także poprawiają nawilżanie pochwy.

Gość fajnajulia78
takich dolegliwości nie leczy się maścią i naparami. to za mało. tylko ginekolog może coś tu zaradzić, bo pewnie tak jak piszą dziewczyny nie doleczyłaś poprzedniej infekcji i jest rezultat. probiotyki to dobry pomysł, ja biorę provag doustnie, bo chroni układ moczowo-płciowy.

Gość kkkilka
Mysle ze jest to jakaś powazniejsza infekcja. Na pewno my tutaj nie bardzo pomożemy. Moim zdaniem powinnas udac sie do lekarza. Moge polecić specjalistę do którego ja chodze http://www.neomed.pl/

najlepiej byłoby gdybyś poszła do ginekologa, do tego czasu możesz posmarować provag żelem, pomaga na świąd i podrażnienia

Gość ?.?.
moim zdaniem to może być niedoleczona infekcja grzybicza-idź jeszcze raz do lekarza a jesli masz watpliwości zrób sobie wymaz w kierunku bakterii i grzybów.A na podrażnienia faktycznie dobry jest provag żel i można smarować bez ograniczeń, bo np.clotrimazolum to lek i nie powinno się zbyt często stosować...

Gość to ze jest to niedoleczona
grzybica to swoją drogą, możliwe tez ze partner notorycznie cie infekuje bo on nie został poddany leczeniu . W momencie kiedy wystepuje grzybica leczone są 2 osoby i TY i partner. Wizyta u ginekologa jest niezbedna!.Jesli lekarz da leki tylko dla Ciebie wymuś na nim takze dla partnera!!!