Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WAGAciala42342

sposoby na "utrzymanie" jednakowej MASY CIAŁA. ;)

Polecane posty

Gość WAGAciala42342

dziewczyny... ostatnio troszkę przytyłam, dobrze mi z tym.. lecz chcę utrzymać już teraz stałą masę ciała.. nie chcę ani chudnąć, ani tyć.. po prostu chcę żeby masa ciała stanęła mi w miejscu. :) nie wiem jak mam to zrobić?? podkreślam, że nie chce CHUDNĄĆ, ani też przytyć... prosze o rady kobietki, to mój pierwszy "post" tutaj, a słyszałam, że umiecie doradzić :* :)

Gość A to chyba nie jest
Autohipnoza

Gość korik
Oblicz sobie zapotrzebowanie skad mamy wiedziec ile Ci potrzeba zalezne to jest od trybu zycia wagii wzrostu i przemiany materii

Gość A to chyba nie jest
Nie obliczysz tego ,to organizm ludzki a nie matematyka

Gość korik
heh sa mniej wiecej wzory ktore sie stosuje ;)

Gość WAGAciala42342
mam 1.52 jestem niiska ;) i ważę 46 kg. wiem, nie jestem super szczupła, ale mi to odpowiada. mam podkreślone uda, piersi. nie wyglądam jak patyk. ; ) nie ruszam się dużo, mam dni, kiedy więcej, ale nie jest to dużo.. mogłabym obliczyc, ale wtedy bede musiala wszysttkie produkty przeliczać..... : <

Gość A to chyba nie jest
Wszystkie wzory masz w mózgu

Gość korik
Nasze całkowite zapotrzebowanie kaloryczne(TDEE) będzie składało się z kilku podstawowych elementów: TDEE = BMR + TEA + TEF + NEAT BMR - Podstawowa przemiana materii Mężczyźni BMR= (9.99 X waga (kg)) + (6.25 X wzrost (cm)) - (4.92 X wiek) + 5 Kobiety BMR= (9.99 X waga (kg)) + (6.25 X wzrost (cm)) - (4.92 X wiek) - 161 TEA - Kalorie spalone ze względu na aktywność fizyczną Trening siłowy 7 - 9 kcal na minutę w zależności od intensywności EPOC - Kalorie spalone po wysiłku 4-7% Całkowitego zapotrzebowania kalorycznego Trening areobowy 5 - 10 kcal na minutę w zależności od intensywności EPOC - Kalorie spalone po wysiłku -lekka intensywność - dodatkowe 5 kcal -średnia intensywność - dodatkowe 35 kcal -wysoka intensywność - dodatkowe 180 kcal TEF - Efekt termiczny pożywienia 6-10% TDEE NEAT - Pozostałe kalorie, które spalamy podczas standardowych czynności NEAT najczęściej waha się w granicach 200-900 kcal. Proponuję tutaj decyzję o ilości dodanych kalorii uzależnić od typów ekto-, endo-, mezomorfik. 200-400 kcal - endomorfik 700-900 kcal - ektomorfik 400-500 kcal - mezomorfik

Gość A to chyba nie jest
A to nie ma sensu,takie oblicznie,ono nic nie daje a ruch jest wazny WAGAciala42342

Gość WAGAciala42342
o matko nie umiem tego obliczyc,:ooooo

Gość WAGAciala42342
o matko nie umiem tego obliczyc,:ooooo

Gość A to chyba nie jest
Ale to nic nie daje,zadne forum ,takie czy inne,tylko wpisanie wagi do podswiadomosci najlepiej słuzy zdrowiu i jest bezpieczne i pewne

Gość WAGAciala42342
póki co zastosowałam się do tego, że nie jem słodyczy, a także jem bardzo lekkie kolację, przed godziną 19.. i piję dużo wody..

Gość A to chyba nie jest
No i nie trudz sie w obliczanie WAGAciala42342,bo organizm to nie matematyka ciagle sie zmienia

Gość korik
Nie musisz tego liczyc spoko,,,zaloguj sie tam zaluz temat gwarantuje najlepsza pomoc tak dziwczyny zajmuja sie sportem popatrz na dzienniki dziweczyn

Gość A to chyba nie jest
No i jeszcze porana gimnastyka i wiecej ruchu na swierzym powietrzu WAGAciala42342

Gość korik
Przed 19 dlaczego przed 19? zaloguj sie tam one wsyztsko CI wytlumacza to glupi mit no chyba ze kladziesz sie o 20-21;)

Gość WAGAciala42342
a moze Wy macie jednakowe masy ciala i jak to robicie?:D

Gość A to chyba nie jest
To nie ma znaczenia czym sie tam dziewczyny zajmuja sportem czy nie sportem zasada jest jedna

Gość korik
Na utrzymanie dobrej jakosci ciala trzeba cwiczen silowych i tyle nic innego tego nei zastapi :)

Gość WAGAciala42342
wiem, wiem ze to MIT slyszalam, ze nalezy nie jesc 2-3 godziny przed snem :) ale ja jem przed 19 bo jezeli zjem pozniej to jakos mnie mdli. :/

Gość korik
Hm mdli? a nie cwiczysz czasem kolo 18?

Gość korik
Tam mozesz zalozyc dziennik pisac codzien co jesz jak cwiczysz one beda Ci codzien na to patrzec i korygowac i pomagac

Gość A to chyba nie jest
Cwiczenia siłowe sa dla facetów powoduja rozrost miesni,a kobiety takie sa bardzo nie fajne,nie polecam to nie jest sposób

Gość korik
przeczytaj tam regulamin i co jedza ladies

Gość WAGAciala42342
wlasnie zakladam konto, a jak zalozyc ten dziennik? :)

Gość A to chyba nie jest
Co Ty wymyslasz korik????co one moga???ogarnij sie troche

Gość korik
hahah chyab potrzeba kilkunastu lat zeby spowodowac znaczny wzrost miesni u kobiet heh lub sterydow;)

Gość korik
Po prostu zakladaz nowy temat w dziale i tyle i piszesz jaka masz sytuacje