Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ja mam robić

Co ja mam robić ??

Polecane posty

Gość co ja mam robić

Szukam pracy równy rok. I nie znalazłem za miesiac miałem iść na studia a nie stać mnie na wynajęcie pokoju + opłatę za 1 semestr. W dodatku sam z pracy zrezygnowałem bo pracowałem w kieracie. A teraz jak dzwonią do nich to mówią o mnie najgorsze rzeczy. A byłem tam po 4 miesiacach 2 gim co do wydajności pracownikiem :( Kurwa nic tylko sie powiesić. Nie dali mi nawet listu od pracodawcy. Nie dali mi opisu stanowiska. Zresztą zadań na stanowisku to w ogóle nie widziałem.

Gość Palomaaa
A stypendium socjalne? Łapiesz się?

Gość co ja mam robić
nie

Gość Palomaaa
To UP i próbuj dostać się na staż. Tylko ten ze środków unijnych, bo więcej płacą, a to zawsze tysiąc miesięcznie.

To jest Polska właśnie.Nie dba się o młodych ludzi,nie wyciaga pomocnej dloni,nie toruje drogi do lepszej przyszłości!!!!!! Potem dziwię się że ponad 2 i pól milona ludzi wyjechało z kraju.Niedługo zostaną sami emeryci i rencisci.Polska to dziki kraj jak słusznie powiedział Drzewiecki!

A rodzice nie mogą Ci pomoc skoro macie dochody przekraczające granicę poniżej której można dostać stypendium socjalne?

Gość Palomaaa
To UP i próbuj dostać się na staż. Tylko ten ze środków unijnych, bo więcej płacą, a to zawsze tysiąc miesięcznie.

Gość co ja mam robić
na starzu byłem w zeszłym roku potem dostałem pracę. A teraz miałem zacząć mgr Rodzice to mnie mają w dupie od ładnych paru lat. Teraz siedzę u nich w domu równy rok to jest masakra.

Gość Palomaaa
Ale na staż można iść parę razy, ja byłam 2 razy

To przełoż rozpoczęcie magisterki na przyszły rok a ten rok poświęc na pracę. Jakąś napewno znajdziesz. Skąd jesteś?

Gość co ja mam robić
ja jestem z świetokrzyskiego a chcialem sie przenieść na śląsk. Już 2 rok stracę :( W sierpniu zeszłego roku się zwolniłem by przenieść się na śląs ale studiow nie otworzyli a pracy nie znalazlem do tej pory na slasku. Na starz można 2 razy?? tego nie wiedziałem. Żebym wiedział to załatwił bym sobie w jakiejś firmie na śląsku :( Za 1 tyś nie opłacę mieszkania, studiów, jedzenie itd.

Gość Palomaaa
Jak masz zamiar się przenieść, to raczej dostaniesz jakąś pracę. Nie szukasz już ogłoszeń w necie?

Sprawdź na swojej starej uczelni, może pomagają znaleźć pracę albo mają jakieś inne oferty. U mnie np uczelnia oferuje miesięczne praktyki w różnych firmach i płacą 2400brutto. To zawsze coś na start w innym mieście

Gość co ja mam robić
Tia włąśnie w dupie mają ludzi co chcą się przeprowadzać chyba. Miałem 1 rok pracy na stanowisku specjalisty. Technika elektronika. I co i dupa. W dodatku mówiłem w każdej firmie że zwiążę się z wami na minimum te 2 lata. Na studia. I co i dupa. Jedna firma zaproponowała mi jeszcze w grudniu pracę. Przepracowałem tydzień pytam się gdzie jakaś umowa czy coś. I nima. Miało być w katowicach a było 40km od. Więc samo paliwo + mieszkanie + żywność = tamta pensja.

Gość co ja mam robić
Szukam i wysyłam. Byłem np 5 miesięcy temu w warszawie, w lublinie, w częstochowie w siedzibach firm. Wszędzie ładnie pięknie super. Ale widocznie dzwonią do tego chuja byłego pracodawcy i skąd ja wiem co on tam gada. Najgorsze jest to że poza dokumentami żę pracowałem po 12 - 14 16 h dziennie nie mam nic :( Żebym miał te dokumenty że byłem 2 gi w firmie tam był wykres wydajności itd.... Starałem się z nimi dogadać na 4 dniowy sytem pracy i ni chuja. Życie jest do dupy