Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madridista

WAŻNE , PROSZĘ POMÓŻCIE !!

Polecane posty

Witam . Chciałbym się Was o coś zapytać , mam nadzieję ,że pomożecie. Otóż tak. Kochaliśmy się z dziewczyną 25 kwietnia tego roku w maju nie dostała okresu ,a powinna dostać na początku jakoś 3,4. Ale po pierwszym razie okres może zostać wstrzymany prawda? w czerwcu i w lipcu dostała okres , lecz 3 dniowy,ale jak twierdziła był to normalny okres. 6 sierpnia poszliśmy do ginekologa i zrobił jej USG po tym powiedział ,że on ciąży nie widzi . I teraz poje pytanie . Czy ginekolog od stosunku mógł przeoczyć ciążę ? dodam ,że od tamtego czasu zero stosunków. I powiedział też,że coś tam ma z jajnikiem i jeżeli okres będzie się pojawiał za 3 miesiące ma przyjść do kontroli. Pomóżcie mi proszę , a już w ogóle byłbym wdzięczny jak by ktoś mi to ładnie wszystko opisał , dziękuję pozdrawiam:)

Gość zaswieć światło
nie, lekarz ponad 3-miesiecznej ciąży by nie przeoczył :D

ok rozumiem ,dziękuję.Czyli nie mógł niczego przeoczyć skoro zrobiliśmy to 25 kwietnia, a USG było robione 6 sierpnia.? i jeszcze jedno pytanie, czy po pierwszym razie okres może się wstrzymać i w następnym miesiącu go nie dostać .?

Gość Re:
po pierwszym razie okres może zostać wstrzymany prawda Nigdy o czymś takim nie słyszałam. Miesiączkowałam po inicjacji normalnie.

Gość Re:
Przed wizytą powinniście byli zrobić test z krwi.

Gość niuu
NIE MA CIĄŻY!!!!!!!1 Chyba że urojona. :O

Gość jaaaaaaaaaaaa0
3 miesięcznej ciąży ginekolog napewno by nie przeoczył :) po pierwszym razie okres jest normalnie. a ile macie lat? bo może dziewczyna jest młodziudka i nie ma jeszcze regularnych cykli?

no mogliśmy , racja. Ale czy jeżeli zrobiliśmy to 25 kwietnia , a USG było robione 6 sierpnia to ginekolog mógł przeoczyć ciąże ?

Gość a ja a ja
chyba że był ślepy to mógł przeoczyć!!

Gość =.=.=
Na bank nie ma ciąży, musiałby być ślepy, zeby nie widzieć choćby bijącego serca... A Ty byś chciał zeby byłą czy raczej nie...? :)

Hmm,nie wydaje mi się aby po pierwszym seksie okres się zatrzymywał.A wracając do twojego pytania-nie, lekarz na usg nie mógłby przeoczyć tak dużej ciąży.No chyba że ma ewidentne problemy ze wzrokiem,którego w żaden sposób nie leczy :)

Cześć to znowu ja . Mam do Was pytanie , i naprawdę bardzo proszę o konkretną odpowiedź. Wiem ,że ginekolog po zrobieniu USG powiedział ,że nic nie widzi ,ale jakoś mam co do tego wątpliwości ,dlatego szukam pomocy tutaj . http://fajnamama.pl/forum/temat/prosze-pomozcie/3/ - proszę , wejdźcie w ten link , znajdziecie na tej stronie zdjęcie USG mojej dziewczyny i byłbym ogromnie wdzięczny jak by ktoś mi pomógł. Otóż na prawym profilu są widoczne takie dwa czarne koło blisko siebie ,a pod nimi znajduję się taka kulka , co to może być .? proszę , pomóżcie.

Gość Renkaaa
Najpierw wróć do szkoły na lekcje biologii, bo to co piszesz o zatrzymywaniu się okresu po pierwszym stosunku to bzdura totalna, nie wiem skąd to sobie wymyśliłeś. Po drugie, 3ms ciąże rozpozna student medycyny w USG ,a co dopiero doświadczony lekarz. A jak mu nie wierzysz to zróbcie badanie z krwi.

no dobrze, wybaczcie ,ale czytałem na różnych forach ,że okres po pierwszym razie wstrzymał się na miesiąc ponieważ , wystąpiły jakieś zaburzenia , potem w czerwcu i lipcu dostała normalny okres(tak ona uważała.) Renka , a widziałaś to zdjęcie USG na tej stronie co dałem ling .? jeśli tak to czy na Twoje oko jest tam coś co mogłoby wątpić w pomyłkę lekarza .? i jak byś mogła powiedzieć mi jakie dokładnie jest to badanie USG . Czy brzuszne , czy dopochwowe. Dziewczyna mówiła ,że lekarz włożył jej coś do pochwy i wówczas obraz pokazał się na monitorze. Byłbym naprawdę bardzo wdzięczny.

Gość =.=.=
A nie lepiej po prostu pójść do jakiegoś innego lekarza skoro temu nie wierzycie? Jak drugi powie że nic nie ma, to może już będziecie pewni... Tu na forum ludzie Wam raczej nie odpowiedzą na pytania jakie to usg, co dokładnie widać itp... Wejdź na You Tube i zobacz jak wygląda ciąża w 3 miesiącu, będziesz miał porównanie, są i zdjęcia i nagrania.

Nie jest!!!!! Nie przeoczył napewno!!!!!!!!!!! No jak Ty chcesz pomocy jeśli mówi Ci się jak do człowieka że NIE MA TAKIEJ możliwości przeoczyć 3 m ciąży!!!!!!!!!! ja poszłam w 5 tyg i była widoczna!!!!!

Poszłaś w 5 tyg. ale miałaś USG dopochwowe czy jakie robione. ? bo tutaj dziewczyna mówiła ,że ginek. wkładał jej coś do pochwy i widział wszystko na obrazie. I moje pytanie , czy ginekolog na USG przez powłoki brzuszne , wykryłby 3ms. ciąże ?

madridista, póki co jedyne co wskazuje na ciążę, to twoje o niej przeświadczenie. Mnie ciekawi inna rzecz. Lekarz mówi dziewczynie że "coś tam ma z jajnikiem", i o to się nie martwicie zupełnie.

nie jest możliwe aby ginekolog przeoczył ciąze...twoja dziewczyna z pewnościa nie jest w ciązy i nie panikuj... lekarz zauważy już5-6 tygodniową ciążę a juz z pewnościa 3 miesieczną:). także wyluzuj

Gość =.=.=
Człowieku, lekarz bada i za pomocą usg brzusznego i za pomocą usg dopochwowego. To drugie jest z tego co mi mówił nawet dokładniejsze! Więc jak mówisz, że wkładał jej coś do pochwy i stąd ma obraz usg to znaczy że musiałby byś idiotą bez studiów i bez oczu żeby nie widzieć ciąży. W tym linku masz 3-miesięczną ciąże: http://www.youtube.com/watch?v=M4d0UonhN00 Czy widzisz jakiekolwiek podobieństwo do tego, co jest na Waszym zdjęciu?? :/ Przestań już truć. I jak słusznie ktoś zauważył - dziewczyna według lekarza ma coś za jajnikiem. Tym się nie martwicie...??

Gość =.=.=
* z jajnikiem, a nie za jajnikiem

ok dziękuję Wam za odpowiedzi, naprawdę. A czy jak by wtedy nie zrobił USG dopochwowego TYLKO USG brzuszne to też wykryłby 3ms. ciążę .? a z tym jajnikiem bo nie jest poważne,ponieważ ginek.powiedział że wtedy okres mógł się wstrzymać na miesiąc przez ten jajnik , nic nie zalecił . Tylko jak okres będzie się pojawiał to za 3 ms. do kontroli ma przyjść.

Gość normalnie- będziesz
dajcie spokój, koleś niedawno zakladal temat o tym , że jego laska chodziła w ciąży 11 czy 12 miesięcy i też był taki upierdliwy, widocznie cierpi na jakieś zaburzenia psychiczne