Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

metafora .

ślub, ślub ... i po ślubie. Jakieś zmiany?

Polecane posty

Świeżo upieczone mężatki - jak to jest u Was? Czy coś się zmieniło? Ja 3 tygodnie temu wyszłam za mąż. Mieszkaliśmy już razem od ponad roku, więc jedyną zmianą, jaką odczuwam, to że jest tak jakoś więcej miłości :) Ale w ogóle do mnie jeszcze nie dociera, że jestem mężatką. No i ciągle się nie umiem przełamać, żeby powiedzieć do teściów mamo/tato...

Gość Swieza zona
My wzielismy slub 6 tygodni temu, tez mieszkalismy wczesniej razem i raczej duzo sie nie zmienilo ciagle to do mnie nie dociera, gdy ktos pyta o mojego meza to nie w pierwszym odruchu nie wiem o kogo chodzi i przez telefon zawsze z rozpedu przedstawiam sie starym nazwiskiem :P ale jak wczesniej nie chcialam miec za szybko dzieci tak teraz mi sie jakos odmienilo :)

ja jestem prawie 3 miesiące po ślubie. Przez pierwszy miesiąc też czułam jakby więcej miłości a teraz wszystko wróciło do normy czyli jest tak jak było przed ślubem może odrobinke lepiej. Mieszkaliśmy razem od listopada 2010.

Gość niedopieszczony.
No z seksem się zmieniło :( Nie jest ani lepiej, ani częściej. Kobiety podobno tak mają, że przed ślubem są zawsze gotowe i chętne, a po ślubie zaczynają się uniki :(

Gość fajnie macie dziewczynki:)
Ja na slub chyba się nie doczekam,prędzej przyjdzie nam się rozstać. Zmarnował mi 9 lat,mogłam sobie ułożyć zycie z kimś innym ,urodzić drugie dziecko,dorobić się czegoś--a takto stoję w miejscu już tyle lat. Pozdrawiam wszystkie szczęsliwe młode męzatki;) 🖐️

Gość jakubczyk28
do roboty sie wez to sie moze dorobisz... jedno dziecko juz zrobil to teraz najlatwiej go w alimenty wpedzic

Gość mężatka z czerwca
ja tez niedlugo po ślubie u nas chyba kompletnie nic sie nie zmieniło... nie wiem czy to dobrze czy źle? największy problem mam włąsnie z mówieniem mamo do teściowej nie potrafię się przełamać ;( jak sobie z tym dajeci radę? mam z nia dobry kontakt ale po prostu nie potrafie :/

Autorko, spokojnie z tym przełamywaniem się. My jesteśmy po ślubie 3 m-ce i do tej pory nie powiedziałam do teściów "mamo/tato".

Gość ja po ślubie jestem tydzien
i nie dochodzi to do mnie ;) Przed ślubem mieszkaliśmy ze sobą 6 lat, kochamy sie nadal tak samo :) do teściowej zawsze mówiłam przez "Pani" i juz dawno uznałyśmy, że matkę ma się tylko jedną i przez "mamo" sama bym jej nie powiedziała. Ona chce żebym jej mówiła przez "Wy" czyli np "zjecie obiad" czy "przyjdziecie na kawe" itd, tak mówi do niej zięć a ja jakoś nie mogę się nauczyć tego "wy" i mówię dalej przez pani a ona ma aluzje że tak nie powinnam mówić :o akurat tak mi wygodnie i tak zostanie. Co do dzieci to też zawsze mówiliśmy z mężem, że nie chcemy ich mieć, jakieś miesiąc przed ślubem zdanie zmieniliśmy a już po ślubie mąż przyniósł kołyskę w której spał jak był niemowlakiem, jego ojciec świętej pamięci ją zrobił i teraz mąż stwierdził, że dziwnym trafem ją znalazł na strychu i może sie kiedyś przyda i teraz ciągle mówimy o dzieciach :) Jeszcze nie mam zmienionych dokumentów i nie miałam okazji podpisywać się nowym nazwiskiem ale ciężko mi się bedzie przyzwyczaić.

" fajnie macie dziewczynki:) Ja na slub chyba się nie doczekam,prędzej przyjdzie nam się rozstać. Zmarnował mi 9 lat,mogłam sobie ułożyć zycie z kimś innym ,urodzić drugie dziecko,dorobić się czegoś--a takto stoję w miejscu już tyle lat" skoro cie sila nie trzymal to sama sobie zmarnowalas (sama podjelas taka decyzje i sie jej kurczowo tzrymalas) a teraz zwalasz odpowiedzialnosc za swoje decyzje na osoby tzrecie - co za brak dojrzalosci i dziecinada w jednym;//