Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śniadaniowa mama

Co dajecie dzieciom 1,5 rocznym i nie tylko na II śniadanie i podwieczorek?

Polecane posty

Gość śniadaniowa mama

u mnie zazwyczaj jest to jogurt,bułka słodka,kisiel lub budyń, jak byłsezon na truskawki to była galaretka,ale chciałabym jakoś to urozmaicić i nie mam pomysłów,może ktoś coś podsunie? będę wdzięczna:)

my na drugie dajemy chlebek z wedlina, serkiem twarozkiem, parówke, jajecznice. na podwieczorek jablko,brzoskwinia, jogurt, budyn, czasami dostanie jeszcze pozniej pomidora lub ogorka

Gość mamatezzzzzzzz123
moja oprocz tego co wymienilas jes tościka z serem, oprocz tego lubi naslesniki takze od czasu do czasu naslenik z jablkami.... hmmm w sumie tez innych pomyslow nie mam.. moze jakies mamy napisza i podpowiedza

Raczej nie pomogę, bo moja(15mc) nie jada jakiś określonych drugich śniadań i podwieczorków. Rano (7:30 - 8) dostaje butelkę mleka, które traktuję jako pierwsze śniadanie, a potem czasami zje coś lub nie ode mnie (twarożek, jajecznica, kanapka, pomidor, jogurt). Obiad dostaje koło 15-tej a potem ok. 17 podjada nam z talerza nasz obiad, więc traktuję to jako podwieczorek ;) Dziś próbowałam jej dać na drugie śniadanie twarożek granulowany z pokrojoną w kostkę brzoskwinią i bananem, to nawet nie chciała spróbować i z wielkim trudem dałam jej 1 łyżeczkę - więcej nie chciała. Potem 2 razy ugryzła banana - też więcej nie chciała, za to wypiła całą szklankę soku gruszkowego ("Łąckie ogrody").

Gość ja na drugie snaidanie
podaje chcelb z maslem albo kawalek placka drozdzowego. ale drugie snaidanie podaje opcjonalnie, bo jak wypije butle z kasza po 8 to nastepnym posiliem jest obaid o 12. Jak wstanie wczesnije to kolo 9 podaje wlasnie drugie sniadanie, ale dosc symboliczne, zeby synek mail czas zglodniec do obiadu. na podwieczorek podaje owoc, lub mus owocowy, jogurt albo serek naturalny i jak jest jeszce glodny to kawelek chcleba albo jakiegos ciasteczka.

Gość kafemamusia
syn 14 miesięcy na 2 śniadanie lub podwieczorek je: owoce codziennie różne to zawsze, jogurt typu monte bakuś danio, biszkoptowe ciasto, ciastko lubiś lub drożdżówkę czy pączka, galaretka z owocami, naleśnik z dżemem lub nutellą, budyń, więcej nie przychodzi mi teraz do głowy no ale tak je mniej więcej zwykle. Kanapki je na kolację lub śniadanie więc to odpada w tych porach. Czasem nie ma podwieczorka tylko drugie danie zależy w jakiej porze śpi, a w między czasie chrupki, herbatniki,biszkopty.

Gość Haarfa
Kaszkę ze swieżymi owocami na drugie śniadanie, podwieczorki słodkie typu budyń, kisiel, galaretka, ciasto itp.

Gość śniadaniowa mama
czyli chyba wswzystkie dzieci jedzą to samo:)