Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulvdenhin

Ile zarabia fryzjerka?

Polecane posty

Gość ulvdenhin

Chcę iść do zawodówki na fryzjerkę. 3 lata zawodówki gdzie będę miała duż praktyki nie jak teorii w technikum... po skończeniu zawodówki znajdę jakąś pracę w zakladzie i będę chodzić zaocznie na technika usług fryzjerkich - na szczeście już nie 4 letnie. W tym czasie przez te dajmy 2 lata zarobie jakieś pieniążki i wszystko pójdzie na kursy. Myślę, że to dobry pomysł, a myślę pozytywnie, że jednak jakaś praca będzie. więc przejdźmy do pytania; Ile zarabia fryzjerka? - po zawodówce, - po technikum, - po kursach, zawodówce i technikum? :) Pozdrawiam

Gość autorko
moja kolezanka po zawodowce, wiadomo praktykach ( pozniej jeszcze zrobila zaocznie mature ale tylko po to zeby miec papierek ) ma wlasny salon, zatrudnia jedna osobe i ma na reke srednio 4 tys. ( zalezy jaki miesiac)

Gość ulvdenhin
Dziękuję za odpowiedź. Może jeszcze ktoś coś wie? :)

Gość rebjonek
to zalezy czy będziesz powolna w stosunku do chętnego klienta

Gość autorko
dodam jeszcze ze zanim otworzyla swoj salon przez 5 lat pracowala u kogos i byla na procencie tam zdobyla klientki bo jest naprawde dobra, klientki bez problemu przeszly do niej choc swoj salon otworzyla na drugim koncu miasta pozdrawiam i zycze powodzenia

Ja Ci powiem że dobrze myślisz. Będziesz miała fach w ręku a później to możesz się dalej kształcic. Ja teraz załuje długiej edukacji,a robie to co kocham a wystarczyło studium florystyczne. Popieram!

Gość ulvdenhin
Dziękuję ;) też wydaje mi się, że dobrze myślę.. fryzjer zawsze potrzebny. Do tego i rodzina skorzysta. Wesela są co tydzień, a klientki uda mi się złapaĆ. Po kursach otworzę coś swojego. Może zrobię jakiś kurs na kosmetyczke.. Wszystko się przyda. Myślałam żeby iść na elektryke jak mój TŻ i tu nie głupi zawód jest, bo on ładnie zarabia, ale u mnie siada fizyka i z resztą nie lubie tego robić.. myślałam o technikum logistycznym, o ochronie środowiska, ogrodniku, hotelarstwie, ale to nic nie wypali. Będę robić to co lubie. Bawić się z włosami, hehe :) Kupię auto, zdam prawko i po domach też mogę jeździć :) a wszystkiego i tak się nauczę. Prędzej nie byłm za zawodówką.. o nie.. każdemu bym odradziła, ale w tym przypadku zawodówka bardzo potrzebna, bo duużo praktyk. Myśę, że dobrze na tym wyjdę :) dzięuję za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie!

Gość fryzjerką być
skonczylam wlasnie 2 latnią szkołe fryzjerską, myślalam sobie phhhhiii co to szczyrzenie, co to ukłądnie włosów.... wierz mi ze dziewczyny odchodziły czesto ze szkoly bo były załamane, jest to bardzo trudny zawód. Ja po 2 latach nauki umiem owszem podciąć lub zmienić lekko kształt fryzury ale wierz mi ze gdyby przyszła do mnie kobieta z dlugimi wlosami i chciała krótki to za chiny liudowe nie wiedzilabym jak się zabrać za to. zeby zostac fryzjerką to konczysz szkołę a potem uczysz się zawodu przez jakieś 5 lat zeby nazwać sie fryzjerką!

Gość ulvdenhin
no tak.. szczyrzenie.. to ja pytam ; co to niby za 2 letnia szkoła?! Tak naprawdę w tym zawodzie główną rolę odgrywa zawodówka. 2 dni praktyk - 3 dni szkoły ( 2 lata) - 3 rok - 3 dni praktyk 2 dni szkoły ;) w technikum jest całkiem inaczej i mniej praktyki, a więcej teorii. Ciężko po technikum znaleźć robotę w tym zawodzie. Ja na dzień dzisiejszy uczeszę ładnie, podetne grzywkę - ładnie ze skosa lub prosto, wycieniuję grzywkę i włosy. Obetnę średnie włosy na '' za uszy'' ( kilka dowolnych fryzur) i bez niczego wyrównam końcówki lub obetnę kilka cm z długich włosów, np. 60 cm. Sama takie posiadam. Nie mam doczynienia narazie nic w tym zawodzie, a jednak coś wiem i umiem. Dodatkowo farbowanie bez problemu i gwarancja nie pobrudzenia skóry i całowitego pokrycia wszystkich włosów. Gwarantuję też wykład o kosmetykach pozwalających na szybki porost włosów. Moja kol. będąc w 3 klasie zawodówki potrafi zrobić kłosa i jako tako włsy pomalować. Ostatnio z pasemkami miała u mnie problem, a przy podcinaniu obcięła na długości z ukosa!!! Nie wspomnę już jak od dołu na próbę robił mi kilka warkoczyków i były okropnie dobrane włosy, mniejsze i większe. Beznadziejnie to wyglądało ;) trzeba wybrać też dobrą szkołę..

Gość gośćgośćgośććććć
Pytanie brzmiało, ile zarabia fryzjerka, a nie ile ma właściciel salonu, który jest fryzjerem. To jest pewne, że fryzjer pracujący U KOGOŚ będzie zarabiał dużo mniej od tego KOGOŚ. Tak jest w każdej branży.

Gość Wroclove

We Wrocławiu średnie wynagrodzenie fryzjera jest to 3 - 4 tys. 

Powiem szczerze nie poszłabym do pracy w tym zawodzie za 2 tys robić nigdy w życiu zawsze jest podstawą plus procent od klienta jeżeli posiada się umiejętności można ok 4-5 tys wyciągnąć miesięcznie :) pozdrawiam 

Gość ytyty

mam fach w rękach jak wale konia

Gość gość
Dnia 27.08.2012 o 11:23, Gość ulvdenhin napisał:

Chcę iść do zawodówki na fryzjerkę. 3 lata zawodówki gdzie będę miała duż praktyki nie jak teorii w technikum... po skończeniu zawodówki znajdę jakąś pracę w zakladzie i będę chodzić zaocznie na technika usług fryzjerkich - na szczeście już nie 4 letnie. W tym czasie przez te dajmy 2 lata zarobie jakieś pieniążki i wszystko pójdzie na kursy. Myślę, że to dobry pomysł, a myślę pozytywnie, że jednak jakaś praca będzie. więc przejdźmy do pytania; Ile zarabia fryzjerka? - po zawodówce, - po technikum, - po kursach, zawodówce i technikum? :) Pozdrawiam

Fryzjerki za napiwki robią klientom dobrze ustami. Wiesz o tym? Jesteś na to gotowa?

Gość kaś

sto złotych

Gość Bartek
10 minut temu, Gość kaś napisał:

sto złotych

Za 100 złotych zrobisz mi fryzjerko dobrze ustami? Mnie pasuje.

Gość kaś

za tyle to moge nawet pupom